(17) kommenttia

Koiranomistajat peloissaan − maastoon pudoteltu nakinpaloja, joihin kätketty iso koukku, jo neljä palaa löydetty

Maastosta löytyneen nakinpalan sisään oli "viritetty" iso ongenkoukku.

Kirkkonummen keskustan laidalla Ravalsissa on koiranomistajia kuohuttanut sunnuntaina löydetyt mitä ilmeisimmin koirien vahingoittamiseen tarkoitetut nakinpalat.

Kirkkonummelaisen Harriet Hagelbergin naapuri löysi koiria ulkoiluttaessaan epäilyttävän esineen, mutta onneksi koirat eivät ehtineet puuttua vaaralliseen "loukkuun".

Naapuri otti yhteyttä ja Hagelberg lähti ilman koiria lenkille ja löysi toisen palan.

− Olin todella peloissani. Toinen koiristani yrittää syödä kaikkea mahdollista. En tiedä mihin tässä uskaltaa mennä koirien kanssa. Tänä aamuna kävelin pelolla, Hagelberg kertoi maanantai-aamuna.

Hagelberg postasi karmean löytönsä Facebookiin sunnuntaina ja teki ilmoituksen poliisille. Tämän jälkeen tuli ilmi vielä kaksi löytöä.

Maanantaihin mennessä oli Hagelbergin tietoon tullut neljä vastaavanlaista nakinpalaa samalta alueelta Ravalsin päiväkodin takana olevasta metsiköstä ja lähialueelta.

Yhden nakkipalasen oli koira jo ehtinyt ottaa suuhunsa, mutta onneksi koira oli niin pieni, ettei ehtinyt purra ja hotkaista nakkia.

Nakit ovat Hagelbergin kuvailun mukaan varsin suuria ja myöskin sisällä oleva ongenkoukku on kookas.

Kirkkonummen poliisille ei ilmoitus ollut vielä aamulla ehtinyt. Ilmoitukset käsitellään ensin Espoossa.

Pitkään Kirkkonummella poliisina toiminut rikosylikonstaapeli Hannu Kangas ei äkkiseltään muista, että poliisilla olisi Kirkkonummela ollut ihan lähimenneisyydessä vastaavaa tapausta tutkittavana.

Kangas muistaa yhden tapauksen vuosia sitten Kirkkonummella. Silloin johonkin esineeseen oli kätketty partakoneenterä.

− Tällaisia tapauksia on erittäin vaikea tutkia ja tekijää saada kiinni. Pitäisi melkeinpä olla joku silminnäkijä, joka on nähnyt tapauksen. Tulloisia paloja on helppo pudotella taskustaan huomiota herättämättä, Kangas toteaa.

Rikosnimike teolle voisi Kankaan mukaan olla jotain eläinsuojelulaista tulevaa tai sitten vahingonteko, joka kohdistuu myös koiran omistajaan.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

ajatelkaa näkee vaivaa ja rahaa hakea nakkeja ja koukkuja ja sitten mennä askartelemaan tällaisia juttuja sairasta toivottavasti itse tajuaa tarvitsevansa apua aina paha saa palkkansa
rikos aina paljastuu
Haja-asutusalueella pätee sama sääntö kuin muuallakin älä aina koirasi tehdä hätiään tontille oja on eri juttu siellähän voi juuri sellaiset möyriä jotka siitä tykkäävät kieriä oikein kunnolla ja haistella sitten loppupäivän niitä tuoksuja, tottakai pitäisi kerätä etenkin katualueilla onneksi kirkkonummi on melkeinpä metsässä joten sieltä kyllä löytyy koiralle paikkoja ja jos kerkiää tehdä hädät niin pussukka käteen ei eläinten tai ihmisten ulosteet ole tarkoitettuja pitkin maita ja mantuja mutta ehkä meitä löytyy sellaisia alkukantaisia ihmisiäkin jotka ovat jääneet sille tasolle me kehittyneemmät voimme vain parantaa tapojamme siis koirien suhteen.
Järki käteen
Vaikka tuo koukkujen levittely ei ole millään puolusteltavissa ja jokseenkin sairasta touhua, niin toivottavasti myös eläinten omistajat heräävät tarkkailemaan omaa toimintaansa. Paska on paskaa, kyllä, mutta elämme vuotta 2018, jossa sivistyneet ihmiset ottavat huomioon myös toiset kansalaiset. Voi olla, että olemme vieraantuneet luonnosta koska emme enää asu laavuissa nuotion ääressä ja pasko mättäälle, emme pyydystä kaikkia näkemiämme eläimiä ravinnoksi, emmekä tapa toista ihmistä saadaksemme hänen keihään ja kivikirveen. Meidän tulisi myös hallita ja hoitaa vastuullamme olevien lemmikkieläinten toiminta niin, ettei ärsytetä turhaan kaikkia ympärillä eläviä. Ojassa ja metsässä oleva paska saa sinne jäädä, mutta kun kaikki kävelytien reunat ja postilaatikoiden juuret ovat taynnä sontaa niin ainakin minä tunnen myötähäpeää sellaisia koiran omistajia kohtaan. Itselläni on kolme suurta palveluskoiraa ja kerään tunnollisesti jokaisen väärään paikkaa tehdyn läjän pois muita häiritsemästä, ja myös oman viihtyvyyteni vuoksi.
Kaksi-puolta-aina
Tuossa juuri näkee sen miten Ihminen on eriytynyt luonnosta ja pitää itseään jotenkin tärkeämpänä eläimenä. Kaiken maailman valittajia löytyy hajuista, tärinästä yms. yms. On hyvä pitää mielessä ettei kukaan saa täältä yhtään mitään mukaansa ja että kaikki on katoavaista. Mitä sitten, jos ojassa on koirankakkaa varsinkin haja-asutusalueella. Kyllä kaikki eläimet käsittääkseni myös ihminen paskoo. Ja paska nyt ei kauhean kummoinen asia loppupeleissä ole. Se on mielestäni voi voi, jos jonkun ihmiseläimen työpäivän jälkeen tekemä väkinäinen kuntolenkki menee pilalle siitä, että näkee tai haistaa koiran, hevosen tai vaikkapa ihmisen paskaa ojassa. Ismo Alankoa tituuleeraten: (jokaisen) Elämä on ruma, kaunis ja rakas rikas rämä, mutta oma. Antakaa kaikkien olla sellaisia kuin ovat.
Ja paskaa ihmisen paskaa
Vikka teko ei ole mitenkään puolustettavissa, itseään peiliin pitäisi katsoa myös ne jotka aikaansaavat tällaisen raivon.
Sama pätee muidenkin raivojen suhteen, niinkuin esim hiihtolaturaivo.
Jos kaikki käyttäytyisi kuten jo lapsenä opitaan, eikä rupeasi välinpitämättömäsi ja laiskaksi sekä vain pitäisi itseään tärkeänä, ei mitään raivoja syntyisi. Onhan meillä tietysti suomessa kulttuurierojakin, siis ihan kantasuomalaistenkin kesken.
raivoton

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx