(15) kommenttia

Kivimurskaamo on laajentunut luvatta kunnan maalla ­− vuokraa peritään jälkikäteen

Kivivarasto oli paisunut kunnan mielestä myös naapuritonteille. (ilmakuva: Markku Viitanen)

Strömsbyn teollisuusalueella kiviaineksen varastointiin vuokrattua kunnan maa- aluetta on käytetty osin luvatta. Kunta vaatii nyt vuokraa taannehtivasti.

Valtaisa kivikasa Gyprocin tehtaan naapurissa on ollut vilkkaan keskustelun aihe viime viikot.

Alueen vuokrannut yhtiö anoi neljäksi vuodeksi ympäristölupaa merkittävälle kivenmurskaustoiminnalle, mutta päätti sitten muuttaa anomustaan aiempaa huomattavasti pienemmille kiviainesmäärille.

> Strömsbyn murskaamo: Yhtiö antaa osin periksi ja hakee uutta lupaa, mutta kiveä murskattaisiin kuitenkin (Viisykkönen 8.3.)

Kun yhtiön lupa-anomusta tutkittiin, kunnan tonttiosasto totesi, että kivilouheen varastointia on harjoitettu laajemmalla alueella kuin oli puhetta.

Toiminta oli levinnyt osin myös kahdelle naapuritontille, jotka nekin ovat kunnan omistamia.

Alun perin oli sovittu, että naapuritonttien puolella saa pysäköidä väliaikaisesti ja kulkea niiden kautta, kun varastoaluetta perustetaan.

Pysäköintipaikalle on levitty murskekerros, ja sitä on toissavuotisen ilmakuvan perusteella käytetty myös tuotevarastona.

Kunnan tonttiosasto on neuvotellut tonttialueen luvattomasta haltuunotosta ja päätynyt esittämään, että lisäalue voidaan vuokrata määräajaksi, kunhan yhtiö maksaa ensin taannehtivasti yhden vuoden vuokran.

Kunnalla ei ole näköpiirissä käyttöä kivimurskaamon viereisille tonteille.

Kirkkonummen kuntakehitysjaosto evästi tiistai-iltana tonttiosastoa, että vuokrasopimus lisäalueesta voidaan tehdä.

Jaosto otti sen verran kantaa myös uuteen ympäristölupahakemukseen ja toivoi, ettei melua aiheuttavaa toimintaa olisi kesä-elokuun aikana.

Lupa-anomus kivenmurskaustoiminnasta tulee myöhemmin rakennus -ja ympäristölautakunnan käsittelyyn.

Sitä ennen lupa kuulutetaan, ja tarkoitus on pitää myös infotilaisuus lähiseudun asukkaille.

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Juurikin näin asia on....
Olli (rkm)
Minusta on kohtuutonta miten yrityksiä kunnassa kohdellaan. Usein tuntuu, että kunta menee kuin opaskoira pillin perässä kun pieni ryhmä valittaa jostain järjen vastaisesta. Varsinkin tuo kyseinen teollisuusalue ja siellä tapahtuva yritystoiminta ovat jatkuvasti näiden piipittäjien hampaissa. Niille alueille missä teollisuus on ollut vuosikymmenet, ja asumisrakentaminen tullut jälkijunassa, pitäisi olla jokaiselle selvää, millaisia haittoja alueella jo ilmetä. Ihan turha narista.
Itse olen rakentanut taloni alueelle, missä harjoitetaan teollisuutta sekä usean erialan pienyrittäjyyttä, mitkä kaikki aiheuttavat jonkin sorttista, mutta ihan siedettävää melu-/muuta haittaa.
Itsekin pidän kesällä pihalla ajoittain varsin raikkaita juhlia, eikä yksikään hitsaaja ole vielä valittanut :)
Taas tätä samaa
Mielestäni on täysin hyväksyttävää että kuntalaiset saavat valittaa heitä huolettavista asioista. Uskon siihen että kunnassa on puolueeton virkamieskoneisto joka kykenee arvioimaan onko valituksilla todellisia perusteita, ja tehdä sen mukaan oikeudenmukaisia päätöksiä. Valittaa saa, mutta hyviä perusteluita pitää olla!
Olli
Huvittavaa että monet täällä valittavat siitä että toiset valittavat :)
Olli
Meillä on iso tyhjä tontti Överbyyssä, otetaan kivikasa tänne ja murskataan se täällä niin ei tule melua ja pölyä teollisuusalueelle.
Vain 28 talo lähellä.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx