(17) kommenttia

Kivenmurskaamolle haetaan uutta lupaa − asukkaiden mielipidettä kysytään toisen kerran

Iso louhekasa odottaa toimenpiteitä Strömsbyssä. (arkistokuva: Markku Viitanen)

Valtaisan kivikasan murskaamiseen ja poiskuljettamiseen Strömsbyn teollisuusalueelta haetaan uutta lupaa. Edellisen kerran toiminta synnytti kovan keskustelun.

Kalliolouhetta on tuotu Gyprocin tehtaan naapuriin viime ja toissa vuonna melkoinen kasa eli kahden eduskuntatalon tilavuuden verran etupäässä Espoon metrotyömaalta.

Louhintayritys Kalliorakennus Oy on vuokrannut alueelta tontit varastointiin Kirkkonummen kunnalta ja Helsingin kaupungilta vuoden 2022 loppuun saakka.

Yhtiö haki viime vuodenvaihteessa lupaa murskaustoimintaan ja olisi halunnut rahdata paikalle vielä lisääkin louhetta. (Lue: Viisykkönen 3.1.)

Asiasta nousi iso kohu ja varsinkin Kantvikin ja Sepänkannaksen alueen asukkaat nousivat vastustamaan hanketta.

Yhtiön peräytyi osin suunnitelmistaan ja luopui aikeistaan tuoda alueelle lisää louhetta.

> Lue lisää: Mitä valtavalle kivivuorelle tehdään? − Louhintayritys infosi, kuinka kasa saadaan kolmessa vuodessa pois (Viisykkönen 8.5.)

Nyt Kalliorakennus hakee ympäristölupaa käsitellä jo paikalle tuotu louhekasa vajaan kolmen vuoden kuluessa.

Yhtiön on kertonut, että murskaustoimintaa tehtäisiin 60-130 vuorokautta vuodessa ja Strömsbystä lähtisi 50-100 autokuormallista päivässä.

Lupahakemuksesta on julkaistu kuulutus ja asiaan voi ottaa kantaa.

 

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Niin kyllähän tavaran täytyy kulkea, oli sitä sitten enempi tai vähempi. Mitä enempi, sitä kannattavampaa. Viherviipertäjät, kun eivät suvaitse olevan olemassa mitään tuotantoa. Rahaa ja jonniijoutavaa koulutusta, kuitenkin vaatiivat ja liikkuvat, kuin laumaeläimet, mitään järkeä ole. Esteitä ja nystyröitä liikenteen riesaksi rakentaavat ja pajattaavat, että kun autoja ajelee CO2:sta muka tulee ja ilmasto lämpenee. Hirvet Norjassa piereksivät ja hengittäävät enempi päästöjä, kuin liikenteen päästöt Suomessa ovat.
nim. ei ole pakko olla tiellä
Älkää ylittäkö tietä kun auto tulee ja opettakaa lapsenne myös, niin ei henki vaarannu.
Ei siellä joka sekunti tai minuutti autoja menne eikä tule.
hengissä vuosinen Upinniementien pyöräilyn jälkeen
On se käsittämätöntä että kaikesta pitää ja saa valittaa nykyjään, ja ettei teollisuusalueella saaisi murskata kiviä. Mikä olisi valittajien mieleen pitäisikö ne kuljettaa kuuhun ja murskata siellä vai? Entä Upinniementie onko sen käyttääminen sallittu vain henkilöautoille? Sitten kyllä valitetaan että.murske on kallista kun se joudutaan kuljettamaan pitkän matkan päästä. Tämä jos joku on ympäristöteko ns. lähituotettua mursketta.
Lähialueenasukas.
Käsittämätöntä porukkaa jotka ovat rakentaneet tönönsä vuosikymmeniä sitten alkaneen teollisuuden viereen ja nyt jatkuva poru
Valittajat
Kannattais varmaan siellä upinniemensuunnassa liittyä itkiänaisiin
Itkiät

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx