(8) kommenttia

Kirkossakin on ihan sopivaa räplätä kännykkää – kolehtiin ei tarvitse käteistä rahaa

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan jumalanpalveluksissa on kolehdinkeräyksessä otettu käyttöön myös digitaalinen vaihtoehto.

Jumalanpalveluksi on mahdollista maksaa kolehtilahjoitus myös älypuhelimella, johon on ladattava MobilePay-sovellus.

Jumalanpalvelukissa kerrotaan jatkossa paitsi kolehdin keräyskohde myös koodi, jolla kolehtiin voi älypuhelimella osallistua.

Mobiilikolehtia on kokeilu muutaman vuoden ajan seurakunnissa. Joissakin se on todettu vähän hankalaksi ja siitä on luovuttu, mutta monissa kirkoissa se on käytössä.

Taustalla on se yleinen kehitys, että ihmisillä on yhä harvemmin käteistä rahaa mukanaan. Sama koskee kirkkokansaa.

Ikiaikainen tapa kolehdista jumalanpalveluksissa on tarkkaan laissa säädetty.

Seurakunnat ja rekisteröidyt uskonnolliset yhteisöt eivät tarvitse erikseen rahankeräyslupaa kolehtiin. Keräys on kuitenkin tapahduttava vain jumalanpalveluksen aikana.

Siksi mobiilisovelluksessakin on oltava rajoitus, jolla maksun voi tehdä vain jumalanpalveluksen aikana, ei muulloin.

Kirkkohallitus antoi luvan mobiilikolehtiin vuonna 2015. Myös perinteinen kolehtikeräys on oltava aina myös mahdollista.

Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat ovat keränneet kolehtia vuosittain jumalanpalveluksissa yhteensä lähes 10 miljoonaa euroa.

Kolehtirahoista saavat eniten kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu.

 

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Kirkkoon kuuluminen pitäisi olla maksutonta sillä nykyiset maksuperusteet lienee keskiajalta?
Anonyymi


Se kuuluuko kirkkoon vai eikö on jokaisen oma henkilökohtainen asia eikä sitä tarvitse muille selitellä.Metsäläinen
Olen edelleen Kirkkonummen seurakunnan kirjoissa, no, en millään tavalla usko jumalaan eikä hänen poikaansa jeesukseen. Väitetään että jeesus käveli veden päällä.
Arkimedes venemoottori käy myös veden päällä.
Tämä älypuhelimen mahdollistavat käyttöominaisuudet ovat ilman järkeä!!!
ps. kuulun kirkkoon ainoastaan koska se on suvun perinne.
Anonyymi
Entisaikaan kristityt veivät jumalanpalveluksiin ruokaa, jota jaettiin apua tarvitseville.
Rahan yleistettyä, alettiin kerätä kolehtia, jonka käyttötarkoitus on auttaa apua tarvitsevia/avustaa jotakin järjestöä tekemään työtä avustustyön parissa.
Nykyisin harvemmin ihmiset enää kuljettaa rahaa mukanaan, vaan erilaiset maksut hoidetaan pankkikortin/ mobiilimaksujen kautta ja sitä myötä tämä mobiilivaihtoehto on otettu käyttöön kirkossa.
Kolehti on vapaaehtoinen. Jos käyt kirkossa, etkä halua lahjoittaa kolehtia silloiseen keräyskohteeseen,niin silloin et lahjoita. Niin yksinkertaista se on. Jos et käy kirkossa, niin tämä kolehtiasia ei ehkä koske sinua.

Valamon luostari kuuluu ortodoksiseen kirkkoon ja heillä on omat perinteensä . Tämä kolehtiasia koski nyt Kirkkonummen suomalaisen ev.lut. seurakunnan käytäntöä.

AO
Monet vanhat ihmiset ovat lahjoittaneet jopa omaisuudensakin lähetystyön hyväksi. Kuinka osaakin olla kirkko ilkeä ja harhauttaa suomalaisia vanhuksia, käyttämällä hyväkseen hädänalaisesi kuoleman varjolla ja viedä omaisuuskin. Nykyään pakolaisten tulo maahan jota ei ole estetty ja kirkkon on edesauttanut teennäiseti suhtautuvia jäämään maahan. Niinkun sanotaan rikollisten puolella, maan ajautuessa sekasortoiseen tilaan, niinkuin yleensäkin koko maailman tilanteen. Että ennustukset kävisi toteen, kuten saanassa sanotaan, kansan kielellä sanottuna siellä paha missä mainitaan.
kirkko kätkee niin hyvät kuin pahat,kuten jätetunkiokin
Ei näin, pikemminkin kirkko voisi maksaa niille jotka vaivautuvat menemään kyseisiin tilaisuuksiin...
Anonyymi
Oikeesti nyt. Kyllä on kirkon touhu mennyt ahneaksi. Eikö se riitä että kirkko on pistänyt muun maan ihmiset tärkeämmäksi kuin oman maan kansalaiset. Ja vielä kehdataan nyt pyytää rahaa kännyjenkin avulla.
Joku kohtuus seurakunnan touhuunkin
Entiedä, että kannattaako sinne sitä rahaa laittaa, riittää kun on hengessä mukana. Rahan kerääminen tulisikin kieltää lakisääteisesti ja yleensäkin kerjääminen. Se ei enää nykyisin kuulu hyviin tapoihin, eikä se muutenkaan ole soveliasta siirtää rahojaan toisten tileille niillä perustein. Juovat vain rahat ja lomailevat. Valamon luostarissakin Heinävedellä valmistavat viinaa munkit ja myyvät juopoille, että saavat rahaa elämiseen.
mim. keinotteluksi taitaa mennä käikki rahoitus muutenkin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx