(4) kommenttia

Kirkkonummi: Valtuuston palkkiot kärkipäässä

Nykyisen valtuuston palkkioista päätti edellinen valtuusto. Tässä valtuusto kokouksessaan 3.2. tätä vuonna.

Kirkkonummen palkkioita:

  • valtuuston rivijäsen 100 €/kokous
  • kh:n puheenjohtaja 150 €/kokous+4000 €/vuosi
  • valtuuston puheenjohtaja 150 €/kokous+3000 €/vuosi
  • kunnanhallituksen jäsen 100 €/kokous+800 €/vuosi

Kirkkonummen kunnan luottamushenkilöiden kokouspalkkiot sijoittuvat tuoreen selvityksen mukaan kärkeen, kun verrataan vastaavankokoisten Uudenmaan kuntien palkkioita.

Kuntaliiton tekemän koko kuntakentän selvityksen mukaan valtuutettu sai viime vuonna keskimäärin 70 euron kokouspalkkion valtuustonkokouksesta. Kokouspalkkiot olivat nousseet viidenneksen edelliseltä valtuustokaudelta. Palkkiot vaihtelevat suuresti lähinnä kunnan koon mukaan.

Kirkkonummen luottamushenkilöiden kokouspalkkioita nostettiin vuosi sitten, kun uusi valtuusto aloitti. Päätöksen teki viimeisessä kokouksessaan edellinen valtuusto.

Valtuuston rivijäsenen palkkio on nyt 100 euroa kokoukselta. Kun vertailukohdaksi otetaan pääkaupunkiseudun kehyskunnat, palkkio on parhaimmasta päästä. Vain Nurmijärvellä on korkeampi kokouspalkkio 115 euroa.

Muissa kehyskunnissa valtuutetun kokouspalkkio on 75 eurosta 95 euroon. Poikkeuksen tekee Sipoo, jossa palkkio on lähes suoraan markka-ajalta: 20 euroa. Esimerkiksi Espoossa valtuuston kokouspalkkio on 300 euroa kokoukselta.

Puheenjohtajat myös kärjessä

Myös puheenjohtajien palkkiot sijoittuvat hyvin kehyskuntien vertailussa.  Kirkkonummella kunnanhallituksen puheenjohtaja saa hallituksen kokouksesta 150 euroa ja 4 000 euron vuosipalkkion. Keravalla ja Mäntsälässä puheenjohtaja pääsee vuositasolla samoihin palkkioihin.

Kunnanhallituksen puheenjohtajien kokouspalkkiot ovat kehyskunnissa 90 ja 250 euron välillä, paitsi Sipoossa 20 euroa. Vuosipalkkiot liikkuvat haarukassa 2 000 – 4 000 euroa.

Vertailun vuoksi Espoossa kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkkiot ovat tuplasti Kirkkonummeen verrattuna.

Valtuuston puheenjohtajan palkkioissa Kerava ja Kirkkonummi ovat kärkeä. Kirkkonummen valtuuston puheenjohtaja saa kokouksesta 150 euroa ja vuosipalkkion 3 000 euroa. Mäntsälä on aika lähellä Kirkkonummen tasoa.

Myös muissa tehtävissä Kirkkoummen palkkiot ovat suurinpiirtein samalla tasolla suhteessa muihin kehyskuntiin.

Kaikissa luottamushenkilöiden palkkioissa kannattaa muistaa, että niistä osa tilitetään niin sanottuna puolueverona paikalliseen poliittiseen toimintaan.

Kuntaliiton vertailu tästä

Kirkkoummen luottamushenkilöiden palkkiot 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kyllä myös päättäjien pitäisi osallistua säästötoimenpiteisiin alentamalla omia palkkioita.Hatun nosto kunnanjohtajalle joka osallistuu omalla panoksellaan,lomautuksella!
Päiväkodissa töissä ja osallistun myös lomautuksella pakosta
Ei päättäjiltä voi mitään ottaa pois. He ovat itse päättäneet omat palkkionsa ja PISTE.
Ovat tiukoilla, kun yökaudet lukevat materiaalia ja pitkin iltaa kokoustavat. Ja ovat saaneet kunnan tilanteen tällaiseksi kuin se nyt on.
Ja tämähän onkin lopputulemassa henkilökunnan syy ja heitä on nyt rankaistava.
Kuka päättää ?
Kunta on aloittanut työntekijöiden nöyryyttämisen,olis kohtuullista päättäjien
luopua palkkioistaan vuodelta 2014 ja 2015.
Taloudellinen tilanne on varmaakin kaikilla ok !
kantsu
Kirkkonummen kunnan työntekijöiden vuosipalkka laskee lomautusten takia noin 4% , pitäisköhän kunnan päättäjien myös osaltaan kannustaa ?
Onneksi toisen kunnan duunari

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä