(42) kommenttia

Kirkkonummi valitsi äänestäen uuden sivistysjohtajan Espoosta – viran väliaikainen hoitaja ei kelvannut

Kirkkonummen kunnan uudeksi sivistystoimenjohtajaksi on valittu kasvatustieteiden maisteri Eeva-Kaisa Ikonen. Valinta syntyi kunnanhallituksessa äänin 8-5.

Ikonen on tällä hetkellä Espoon kaupungilla opetuspäällikkönä ja vastaa suomenkielisten peruskoulujen ja lukioiden kehittämisestä.

Virkaan oli hakijoita lopulta 12 ja heistä neljä valittiin loppusuoralle. Kunnanjohtajan ehdotus kunnanhallitukselle oli, että virkaan valitaan Kirkkonummen vt. sivistystoimenjohtaja Mikael Flemmich.

Sivistystoimenjohtajan virka aukesi, kun pitkäaikainen viranhoitaja Hannele Kujala jäi eläkkeelle.

Kunnan sivistystoimenjohtaja toimii koko sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden toimialajohtajana. Suurin työsarka liittyy sekä ruotsinkielisiin että suomenkielisiin päiväkoteihin, peruskouluihin ja lukioihin.

Jos sote-uudistus toteutuu, sivistystoimi on kunnan suurin tehtäväalue. Kunnan sivistystoimenjohtajan palkka on vajaat 7 400 euroa kuukaudessa.

Kunnissa pyritään yleensä johtavat viranhaltijat valitsemaan perusteellisen hakuprosenssin jälkeen yksimielisillä päätöksillä.

(42) kommenttia
Kommentit (42)

Kommentit (42)

Sivut

Nyt on pöytäkirjakin julkaistu. Menikö siis kielipoliittiseksi päätökseksi? Toivottavasti saimme uuden ja hyvä johtajan.
Päätös on tehty
Jopa on todellakin merkillistä uutisointia "ei kelvannut". Normaali hakumenettely, jossa paremmaksi arvioitu hakija valittiin. Jos haluaa muutosta, pitää valittaa virallista reittiä, ei kitistä. Jos näytöt riittää.
ei vinguntaa kiitos
Tervetuloa Kirkkonummelle uusi sivistystoimenjohtaja, pätevä ja idearikas.
Kuntalainen
Noin tai näin. Välkommen!
Uudet tuulet
Harva johtaja tekee esityksiä tms. valmisteluja omin käsin.
Delegointia
@Det bli bra så. Elikkä palkata muita ihmisiä tekemään sivistoimenjohtajan työt?
Anonyymi
Aina voi palkata avuksi kielitaitoisia asiantuntijoita. Hienoa saada Kirkkonummelle uutta näkökulmaa ja toivottavasti tämä heijastuu positiivisesti kuntamme lasten koulupolkuun pitkällä tähtäimellä. Lycka till :)
Det blir så bra så
Mitäs ihmettä tästäkin päätöksestä nyt vingutaan? Eikö ole vain hyvä, että erimielisyyksien noustessa asiasta äänestetään demokraattosesti. Mielestäni on myös erittäin hienoa, että kerrankin valitaan tehtävään pätevin, eikä vain sillä perusteella että "no tuo on ollut hyvä ennenkin, ja sillä on kiva nimi".
Jååpa juu
Kirkkonummen ruotsi on va kostade hauki kilo
Näin se menee
Esim. Svenska förskoleverksamhets- och utbildningsnämnden kokoukset on ruotsinkielisiä joten täytyy kyllä osata aikalailla ruotsia jotta niistä selviää, mutta kunnanhallitus tietää best mitä sivistystoimenjohtajan työhön kuuluu.
Check
Ehkä sivistystoimen johtajan toimenkuvaan kuuluu muitakin ydintehtäviä luin ruotsin puhuminen ja SFUN esitysten tekeminen. Hyvä että rekrytointifirma oli mukana valinnassa, että hahmottui kokonaiskuva.
Anonyymi
On kyllä ihme vouhotusta tuosta ruotsinkielen taidosta. Jos ruotsia pitää osata, niin sellaisia löytyy vain ruotsista!!???
Siis ruotsista
No jaa...kuunteliko kukaan viimeisintä valtuuston kokousta? Olipa sellainen kokous, että oksat pois. Tämä päätös on jatkumoa tuolle samalle. Missä on poliitikkojen luottamus virkamieskoneiston toimintaan? Eipä tuota ihmettele, jos Kirkkonummelta valuu työntekijöitä muualle. Kuka äänesti ja ketä, sitä tietoa odotellessa.
Tervetuloa Ikonen
Tätä KH:n päätöksentekoa äänestäen kutsutaan demokratiaksi.
Jukka
Eikös kunnanhallitus ole näissä isojen johtajien valinnassa alusta alkaen mukana? Eli siis he kumosivat oman ehdotuksensa ja valitsivat toisin. Minkä takia ylipäätänsä Flemmichiä ehdotettiin paikkaan? Olisi mielenkiintoista tietää mitä tapahtui taustalla.
Äänestäjä
Virkamiesruotsi riittää virkaan, eihän siinä muuta tarvita. Ihme vinkumista.
Realiteetit haltuun
Erinomaisen hyvä päätös kunnanhallituksella! Hienoa, nyt saadaan uutta osaamista ja ideoita Espoosta. Sitä Kirkkonummi kaipaa...
Joni Korhonen
Mitäpä tuosta Ruotsin kielestä täällä huudellaan. Valtion ja kuntien virkoihin ko. kielitaito vaaditaan. Toisaalta miksi? Kun nykyistä suomenruotsalaista kuuntelee, niin aika paljon jutustelun sekaan heitetään suomen- ja englanninkielisiä sanoja. Eihän tarinoista ota selvää espoolainenkaan - ei vaikka olisi kuinka korkeasti koulutettu!
Rukiveer
Näköjään on ollut eriväviä mielipiteitä henkilövalinnasta, aika normaalilta kuullostaa minusta. Ja kuullostaa siinä tilanteessa järkevältä suorittaa äänestys jotta demokratia toteutuu. Täysin tervettä toimintaa!
Äänestäjä
Kunnanhallitus päätti rekrytointifirman ja valmisteluun osallistuneen ryhmän esityksen mukaisesti. Kunnanjohtajan, rkp:n ja vihreiden avoimuutta luokkaava suhmurointi loppui tämän osalta tähän. Rekryfirma ja enemmistö valintaryhmästä oli Ikosen kannalla, mutta kunnanjohtaja esitti rkp:n ja vihreiden tukemana vt. sivistystoimenjohtajaa. Kunnanjohtajalla tämä oikeus tietenkin on, mutta miksi valita henkilö joka ei ole paras tehtävään. Herää kysymys nauttiiko kunnanjohtaja kunnanhallituksen luottamusta.
Markus-setä
Kiitos, erittäin hyvä päätös. Saadaan Espoossa hankittu kokemus Kirkkonummelaisten käyttöön. Samalla on hyvä mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä ja tasata resurssit ruotsinkielisten ja suomenkielisten oppilaiden välillä per nuppi.
Setä Gary Grandi
Englannilla pärjää kaikkialla, myös Kirkkonummella, jos kumppani ei puhu suomea.
Nonni
kaksikielisyys oli yksi kriteeri , ja kun on päässyt rekryssä jo noin pitkälle , varmasti osaa kumpaakin kotimaista , kumminki virkakieli on suomi . kumpikin lienee ollut vahvoilla virkaan ja päätös siitä miten äänestää , lienee vahvistunut/muodostunut keskustelussa hakijoiden kanssa , ja tarvitaan uutta näkemystä tuonne ylimpään johtoon , jotta paikallaan polkeminen loppuisi joskus , hyvä päätös
Äänestäjä
Onko hallituksella enä vatuuston luattamusta?
eriävä mielipiteen antanutta
Jaaaa....kyllä ihmetyttää kh: n päätös....toivottavasti uusi toimialuejohtaja osaa puhua ruotsia koska hän toimii myöskin SFUN : n toimialueen johtajana...saaas nähdä!!
Ihmettelijä/fundersam
@näillä mennään. Pitää myös valmistella ja esittää asioita ruotsiksi m.m. SFUN-jaostolla. Saapas nähdä miten käy...
.
Rkp:n motiivit on tiedossa, eli vääränlainen nimi. Puheet ruotsinkielen taidosta taitaa olla huhupuhetta. Espoossa pitää isoissa viroissa olla lainmukainen ruotsinkielentaito.
Pk
Todella hyvä, että ko. tehtävään tulee henkilö, jolla on kokemusta ja näkemystä tämän kunnan ulkopuolelta. Ehkä nyt on mahdollista kehittää koko sivistystoimea tasapuolisesti. Aika paljon enemmän on tässä kunnassa satsattu resursseja ruotsinkielisiin oppilaisiin kuin suomenkielisiin.
Hyvä päätös
Hyväveliverkostoille stop, oikea päätös! Pätevä ammattilainen, varmasti oikea henkilö tehtävään. Älkää tuomitko ennenkuin työnjälkeä näkee! Pätevyys ei saa olla pelkästä kielitaidosta kiinni.
Uutta verta kiitos!
Kunnanhallituksen päätöstä asiasta ei parhaalla tahdollakaan voi pitää hyvänä.
Ei hyvä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä