(15) kommenttia

Kirkkonummi toppuuttelee Kirsikan alueen suuria laajennusaikeita − "tornitalot" eivät oikein sovi pikkukaupunkimaiseen keskustaan

Kaupppakeskus Kirsikkaan haluttaiisin laajentaa noin kolmanneksen ja viereen on kaavailtu viisi 8-9-kerroksista asuintaloa.

Kirkkonummen kunta ei suoralta kädeltä innostu Kauppakeskus Kirsikan alueen suurellisista laajennussuunnitelmista. Liiketilojen laajennus on ok, mutta 8-9-kerroksiset asuintalot mietityttävät.

Kauppakeskuksen omistavat pääosin Kirkkonummen seurakunnat. Kiinteistöyhtiö on tehnyt alueelle suunnitelmia, jotka mahdollistaisivat liiketilojen laajennuksen noin kolmanneksella ja viiden korkean kerrostalon rakentamisen.

Kaksi taloista olisi osa kauppakeskuksen laajennusta ja kolme taloista sijaitsisi suurin piirtein nykyisellä väliaikaiseksi tarkoitetulla parkkipaikalla.

Taloihin mahtuisi 250-300 asuntoa, ja uusia asukkaita alueelle voisi tulla jopa lähes 500.

> Kauppakeskus Kirsikan laajennuksesta ensimmäisiä kuvia − parkkipaikalle 9-kerroksisia taloja

Kauppakeskuksen omistajien tekemiin suunnitelmiin on otettu kunnassa kahteen otteeseen kantaa. Kuntakehitysjaosto ja kuntatekniikan lautakunta ovat evästäneet jatkosuunnittelua.

Alueelle pitää laatia asemakaavanmuutos, koska rakennusoikeutta anotaan merkittävästi lisää.

Itse kauppakeskuksen laajennusta on evästyksissä pidetty mahdollisena ja toivottavan , mutta viittä yhtä korkeaa asuinkerrostalosuunnitelmaa liian suurellisena Kirkkolaaksoon ja ylipäätään Kirkkonummen keskustaan.

Kuntatekniikan lautakunta lausui mielipiteenään torstai-iltana, että esitetty kaavoitus ei ole sopusoinnussa Kirkkonummen kunnan maankäytön kehityskuvan pikkukaupunkimaisuuden kanssa.

Lautakunnan mielestä rakennusten korkeutta täytyy miettiä siten, että talot pysyvät harmoniassa alueen muiden rakennusten kanssa, eivätkä nouse liikaa muiden yläpuolelle.

Näkymät kunnantalon suunnalta kallioille ja puistoon pitäisi säilyä mahdollisimman avoimena.

Maanomistajataho eli Kirkkonummen ja Helsingin seurakunnat ovat esittäneet, että kauppakeskusta laajennettaisiin paitsi Limnellin aukion suuntaan myös Kirkkonummen tien ali johtavalle galleriakäytävälle.

Tämä laajennus toteutettaisiin samassa yhteydessä kuin radan yli kulkeva silta rakennetaan uudelleen. Silta on huonokuntoinen ja sillä on painorajoitukset.

Kunta edellyttää galleriakäytävällä säilyy vapaa läpikulku matkakeskuksen puolelta Kirkkolaaksoon ja Heikkilän suuntaan.

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Joo, kielletään ja estetään kaikki tai muuten vaan jahkaillaan, niin hyvä tulee.
Medrin Slerba
Kyllä noita korkeita taloja voi hyvinkin rakentaa myös Masalaan ja Veikkolaan. Sillä saataisiin asukkaita Kirkkonummelle. Tiheät taajamat takaavat kasvun, ei omakotiasuminen
Tero
Ensin tehdään kuusikerroksinen joka parhaillan myydään hienoilla suojaisilla kattoterasseilla.Sen jälkeen suunnitellaan viereen kahdeksankerroksiset Hyvä että kunta ymmärtää varjella meitä ahneen kirkon rakentamiselta.


Hävytöntä
Muutettuani noin 10v sitten Kirkkonummelle, olen ylpeä kehittyvästä kunnastamme. Liian paljon on suomessa uinuvia kyliä ja kaupunkeja joiden ilme ei uudustu, eikä näin ollen myy itseään mahdollisille uusille tulijoille. Ihminen on vähän hitaasti lämpeävä otus uusille asioille, mutta ajan kanssa niistä ei enää oltaisikaan valmiita luopumaan ;)

Positiivisuutta hyvät ihmiset!
Kuntalainen
Kirkkonummen ei kannata lähteä kilpailemaan Helsingin, Espoon ja Vantaan kanssa tornitaloista. Parempi keskittyä matalampaan rakennuskantaan ja nimenomaan neliöhinnoiltaan edullisiin sellaisiin. Kirkkonummella kun ei ole tarjota muita valttikortteja kuin pk-seutua halvempi asuminen. Julkinen liikenne ei pärjää vertailussa, vaikka kalliimpaa onkin ja verotuskin on korkeampaa. Sarvvik on jo yksi hyvä esimerkki pieleen menneestä alueesta. Espoon neliöhinnat vuokratontilla, ei palveluja, ala-arvoinen joukkoliikenne.
Napoleon-syndrooma ei kannata
(pian) ex-kirkkonummelainen, et voisi paremmin kertoa miten asiat ovat kunnassa mutta unohdit ne koirapuistot nehän sopivat kylään jopa keskellä asutusta.
Talo pystyyn heti niin saadaan asuntoja.
Kyllä ainakin yhden korkean tornitalon voisi tuohon rakentaa ikäänkuin malliksi, hyväksi tai sitten huonoksi?
StaFFan
Kerrostalot eivät sovi Kirkkonummen imagoon, mutta 6,5MEUR parkkihalli sopii. Lisäksi lapsiystävälliselle kunnalle sopii myös lukuisat parakkikoulut. Lisää liiketilaa tarvitaan, vaikka vuoden sisällä mm. Rosso, Shiva ja Dennis ovat lähteneet, ja Dressman on jo päättänyt lähtemisestä.

Kunhan näkymät komealle valaistulle kalliolle säilyvät uuden kunnantalon kattoterassilta on kaikki hyvin.
(pian) ex-kirkkonummelainen
Tottakai seurakunnan pitää saada talonsa :) Kuntahan voi sitten valaista ne sinisillä valoilla yhdessä juuston muotoisen ja näköisen talon sekä vesitornin kanssa :) :)
Vai että ajatellaan mitä ja miten rakennetaan :)
Olen samaa mieltä kuntatekniikan lautakunnan mielipiteen kanssa ettei pikkukaupunkimaisuuteen sovi tornitalot. Varsinkin nyt, kun jo Kirsikkapuiston nykyiset kerrostalot ova todellakin sopusointuiset ja hyvän näköiset keskenään. Kirkkonummella on tähän asti ollut silmää antaa rakennuslupia todella hyvännäköisille kerrostaloille jopa Masalaa myöten on onnistuttu hienosti. Älkää pilatko kaunista miljöötä niillä ns."torahampailla" jotka peittäisivät muiden asukkaiden näkymät jopa auringon valonkin. Yksi hyvä puoli K:mmella sentään vielä on, että rakennusmaata riittää tulevaisuudessakin vielä pitkään.
Sirpanneli
seurakunnat pitäisi lakkauttaa ja nämä tekopyhät kalliit piispojen virat lopettaa ovat kaukana kristinuskosta muutenkin saa asioita hoidettua hirveä rahasampo poliittinen ja vääräuskoisten tyyssija
kirkosta eronneet
Joo, kyllä on muukin suunnittelu johdonmukaista ja yhtenäistä, salli mun nauraa !!
Joopa joo
Om vi skall ha ett fungerande centrum som är livskraftigt är det av största vikt att få en betydligt tätare struktur. Åtta till nio våningars hus är en bra lösning. Man får en öppnare miljö och samtidigt mera folk i affärerna. Hela Kyrkslätts centrum består av tillfälliga lösningar alltsedan Porkalaparentesen. Nu är det dags för nya lösningar.

Hans Hedberg
Anonyymi
Niin parempi on varmaan 3 kerroksia kun niistä ei näe muuta kun Kirsikkan seinä. Miksi ei 8 kerrosta sovi kuntaan kun kerran Juustotalo ja Pallovesitorni sopivat?
Pitäisikö seurakunta hakea tontille parkkitalon ? Se menisi varmaan läpi heti , ne kun sopivat kuntaan.
Nuo sopivat aivan loistavasti siihen.
Kyllä seurakunta on luiskahtanut kauas omalta "alaltaan" tästä syystä erosin pari vuotta sitten, enkä ole katunut.
mummeli

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä