(15) kommenttia

Kirkkonummi toppuuttelee Kirsikan alueen suuria laajennusaikeita − "tornitalot" eivät oikein sovi pikkukaupunkimaiseen keskustaan

Kaupppakeskus Kirsikkaan haluttaiisin laajentaa noin kolmanneksen ja viereen on kaavailtu viisi 8-9-kerroksista asuintaloa.

Kirkkonummen kunta ei suoralta kädeltä innostu Kauppakeskus Kirsikan alueen suurellisista laajennussuunnitelmista. Liiketilojen laajennus on ok, mutta 8-9-kerroksiset asuintalot mietityttävät.

Kauppakeskuksen omistavat pääosin Kirkkonummen seurakunnat. Kiinteistöyhtiö on tehnyt alueelle suunnitelmia, jotka mahdollistaisivat liiketilojen laajennuksen noin kolmanneksella ja viiden korkean kerrostalon rakentamisen.

Kaksi taloista olisi osa kauppakeskuksen laajennusta ja kolme taloista sijaitsisi suurin piirtein nykyisellä väliaikaiseksi tarkoitetulla parkkipaikalla.

Taloihin mahtuisi 250-300 asuntoa, ja uusia asukkaita alueelle voisi tulla jopa lähes 500.

> Kauppakeskus Kirsikan laajennuksesta ensimmäisiä kuvia − parkkipaikalle 9-kerroksisia taloja

Kauppakeskuksen omistajien tekemiin suunnitelmiin on otettu kunnassa kahteen otteeseen kantaa. Kuntakehitysjaosto ja kuntatekniikan lautakunta ovat evästäneet jatkosuunnittelua.

Alueelle pitää laatia asemakaavanmuutos, koska rakennusoikeutta anotaan merkittävästi lisää.

Itse kauppakeskuksen laajennusta on evästyksissä pidetty mahdollisena ja toivottavan , mutta viittä yhtä korkeaa asuinkerrostalosuunnitelmaa liian suurellisena Kirkkolaaksoon ja ylipäätään Kirkkonummen keskustaan.

Kuntatekniikan lautakunta lausui mielipiteenään torstai-iltana, että esitetty kaavoitus ei ole sopusoinnussa Kirkkonummen kunnan maankäytön kehityskuvan pikkukaupunkimaisuuden kanssa.

Lautakunnan mielestä rakennusten korkeutta täytyy miettiä siten, että talot pysyvät harmoniassa alueen muiden rakennusten kanssa, eivätkä nouse liikaa muiden yläpuolelle.

Näkymät kunnantalon suunnalta kallioille ja puistoon pitäisi säilyä mahdollisimman avoimena.

Maanomistajataho eli Kirkkonummen ja Helsingin seurakunnat ovat esittäneet, että kauppakeskusta laajennettaisiin paitsi Limnellin aukion suuntaan myös Kirkkonummen tien ali johtavalle galleriakäytävälle.

Tämä laajennus toteutettaisiin samassa yhteydessä kuin radan yli kulkeva silta rakennetaan uudelleen. Silta on huonokuntoinen ja sillä on painorajoitukset.

Kunta edellyttää galleriakäytävällä säilyy vapaa läpikulku matkakeskuksen puolelta Kirkkolaaksoon ja Heikkilän suuntaan.

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Joo, kielletään ja estetään kaikki tai muuten vaan jahkaillaan, niin hyvä tulee.
Medrin Slerba
Kyllä noita korkeita taloja voi hyvinkin rakentaa myös Masalaan ja Veikkolaan. Sillä saataisiin asukkaita Kirkkonummelle. Tiheät taajamat takaavat kasvun, ei omakotiasuminen
Tero
Ensin tehdään kuusikerroksinen joka parhaillan myydään hienoilla suojaisilla kattoterasseilla.Sen jälkeen suunnitellaan viereen kahdeksankerroksiset Hyvä että kunta ymmärtää varjella meitä ahneen kirkon rakentamiselta.


Hävytöntä
Muutettuani noin 10v sitten Kirkkonummelle, olen ylpeä kehittyvästä kunnastamme. Liian paljon on suomessa uinuvia kyliä ja kaupunkeja joiden ilme ei uudustu, eikä näin ollen myy itseään mahdollisille uusille tulijoille. Ihminen on vähän hitaasti lämpeävä otus uusille asioille, mutta ajan kanssa niistä ei enää oltaisikaan valmiita luopumaan ;)

Positiivisuutta hyvät ihmiset!
Kuntalainen
Kirkkonummen ei kannata lähteä kilpailemaan Helsingin, Espoon ja Vantaan kanssa tornitaloista. Parempi keskittyä matalampaan rakennuskantaan ja nimenomaan neliöhinnoiltaan edullisiin sellaisiin. Kirkkonummella kun ei ole tarjota muita valttikortteja kuin pk-seutua halvempi asuminen. Julkinen liikenne ei pärjää vertailussa, vaikka kalliimpaa onkin ja verotuskin on korkeampaa. Sarvvik on jo yksi hyvä esimerkki pieleen menneestä alueesta. Espoon neliöhinnat vuokratontilla, ei palveluja, ala-arvoinen joukkoliikenne.
Napoleon-syndrooma ei kannata

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx