(3) kommenttia

Kirkkonummi tilaa maskeja jaettavaksi myös ilmaiseksi − vahva suositus niiden käyttöön

Terveysviranomaisten torstaina antama vahva suositus kasvomaskien käytöstä pistää myös kunnat tilaamaa lisää koronakasvosuojia. Niitä on oltava jaossa myös kuntalaisille.

Kirkkonummen kunta on käynnistänyt valmistelut maskien tilaamiseksi. Pestäviä maskeja tilataan sekä kuntalaisten että henkilökunnan tarpeisiin.

Maskit tulee lähtökohtaisesti jokaisen kustantaa itse, mutta kunnat määrättiin huolehtimaan siitä, että maskeja on myös ilmaiseksi jaossa.

Maksuttomia maskeja on jaettava vähävaraisimmille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille, pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri lupasi, että valtio korvaa kunnille täysimääräisesti maskikustannukset, jotka syntyvät ilmaisjakelusta.

Kirkkonummella kasvomaskeja tullaan jakamaan kunnantalolla sekä sosiaalitoimen toimipisteissä Toritiellä ja Munkinmäessä.

Miten ja milloin maskeja jaetaan, siitä kuntaa lupaa tiedottaa myöhemmin.

Etätöiden jatkamisesta tuli myös suositus Uudellamaalla ja Kirkkonummen kunnan työntekijät jatkavat etätöitä niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista.

Kunnantalon ovet pidetään toistaiseksi auki. Etätyöt pyritään suunnittelemaan siten, että kuntalaisia voidaan palvella sekä etäyhteyksillä että tarvittaessa myös paikan päällä.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Nimimerkille Minä maksan: Hiukka vaikea yhtäkkiä jakaa maskeja 40,000 ihmiselle. Jos nyt vaan aloitetaan haavoittuvimmassa asemassa olevista.
Minäkin maksan
on se kiva että minä joudun ostamaan omat maskit ja maksamaan vielä toisten maskit veron maksulla. Eikö olisi fiksumpaa antaa sitten kaikille maskit niin ei yhden porukan tartte maksaa kahteen kertaan .
minä maksan
Kiitos kunnalle ripeästä toiminnasta maskien jakamiseen.

Yksi kysymys vielä askarruttaa ja haluaisin vastauksen kysymykseeni oireettomasta levittäjästä:
Miten on todettu kuka oireettomana levittää virusta, joka ei itse tiedä levitävänsä sitä?
Onko hänet testattu ilman muuta jostain muusta syystä ja siinä on selvinnyt levittäjä, mutta mitenkä se on varmistettu ja missä hänet on levittäjäksi katsottu?? Ihmettelevä kansalainen edelleen ihmettelee miten oireeton levittäjä on löytynyt??
Rispa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx