(4) kommenttia

Kirkkonummi teki poikkeuksellisen vedon, päätti tarjota koko ikäluokalle kesätöitä − kysymyksiä heräsi heti runsaasti

Kirkkonummen kunta pyrkii takaamaan, että tänä vuonna kaikki peruskoulun päättävät nuoret pääsevät ainakin kahdeksi viikoksi kesätöihin.

Kirkkonummen kunnan päätös tarjota koko peruskoulun päättävälle ikäluokalle mahdollisuus kesätöihin on herättänyt kiitosta, mutta myös kysymyksiä.

Kunta kertoi maanantaina, että kunnan kesätöihin on alkanut haku. Samalla voi myös hakea jo kahtena kesänä käytössä ollutta 200 euron kesäseteliä, joka maksetaan yksityiselle työnantajalle.

Kunta lähes kolminkertaisti kesätyömahdollisuudet viime vuodesta. Kahden viikon kesäduunia voi saada kunnalta 350 nuorta, ja kesäseteleitä on jaossa 250. (Viisykkönen12.2.)

Yhteensä kesätyöpaikan tai -tuen piiriin pääsee siis 600 kirkkonummelaista nuorta.

Kunnan omat kesätyöt ja kesätyötuki on tarkoitettu poikkeuksellisesti vain peruskoulun päättäville nuorille, joita on Kirkkonummella hieman vajaat 600.

Eikö siis kukaan muu voi kunnan kautta hakea kesätöitä?

Kunnan henkilöstöpäällikkö Ulla Palmroos vahvistaa, että tulevana kesänä todellakin kunnan kahden viikon kesätyöjaksot  ja kesäsetelit on tarkoitettu yhdelle ikäluokalle eli peruskoulun päättäville. He ovat syntyneet pääsääntöisesti vuonna 2003.

Palmroos sanoo, että poikkeuksia voidaan tehdä niiden kohdalla, jotka ovat aloittaneet 6-vuotiaana koulunsa tai niiden nuorten kohdalla, jotka ovat käyneet esimerkiksi 10-luokan.

Eli vuosina 2002 tai 2004 syntyneet voivat myös hakea kunnan kesätöitä.

Muut kesätyöt perusturvassa ja kuntatekniikassa tulevat hakuun kuntarekryn kautta myöhemmin normaaliin tapaan kuten ennenkin. 

Kunnan kesätyöjaksot 350 nuorelle ovat kahden viikon pituisia. Kesäsetelin saannin ehtona on myös se, että työnantaja sitoutuu vähintään kahden viikon työjaksoon.

Miten perehdytys aiotaan hoitaa, kun nuoria tulee vain kahdeksi viikoksi kesän mittaan eri yksiköihin?

Työtehtävät ovat sellaisia, että Palmroosin mukaan samaan paikkaan voidaan ottaa  useita nuoria kerrallaan ja opastaa koko ryhmä samalla.

Kirkkonummen kesätyöprojekti on tiettävästi ainutlaatuinen. Ainakaan Palmroos ei ole kuullut muista kunnista vastaavasta. Idea on lähtenyt Kirkkonummen nuorisovaltuustosta.

− Yleisesti on koettu, että jo pitkään alle 18-vuotiaiden on ollut vaikea saada kesätöitä. Kokeilulla halutaan auttaa nuoria saamaan ensimmäinen työpaikka ja kokemusta työelämästä, Palmroos tähdentää.

Kahden viikon työjaksolta kunnan palveluksessa maksetaan nuorelle 375 euron palkka.

Kesäsetelin saava nuori hankkii itse työpaikkansa Kirkkonummella sijaitsevasta yrityksestä.

Kunta maksaa tukea yritykselle nuoren palkkaukseen 200 euroa.

> Kesätöihin haku jatkuu 6.3. saakka. Lisätietoja löytyy tästä klikkaamalla

Tarkennettu jälkikäteen: Tavanomaiset kesätyöpaikat (pidemmät jaksot) tulevat hakuun myöhemmin.

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Periaatteessa hyvä idea, että tarjotaan kaikille yhden ikäluokan edustajille kesätyö. Koska kaikki eivät tule tätä tilaisuutta käyttämään, eikö olisi järkevää ja joustavaa tarjota käyttämättä jääneet paikat muille nuorille (esim 2002-2004 syntyneet), joita koskee nyt entistäkin kipeämmin sama hankalan kesätyönsaannin haaste?
Kesätyötä muillekin nuorille
Epäilen suuresti näiden paikkojen täyttymistä, jos ne on varattu kohderyhmälle x. Itse en nuorempana koskaan hakenut Kirkkonummen kunnan kesätöitä, mm. tuon palkkauksen vuoksi, joka on surkea.
Duunari
Hieno homma. Näin nuoret saadaan kokemaan työelämää. Syrjäytyminen vähenee.
Anonyymi
Ei ole ainoa laatuaan, Joensuu tarjoaa samanlaisen tilaisuuden nuorilleen.
Eeva

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx