(14) kommenttia

Kirkkonummi tarjoutui ostamaan lähes 70 hehtaaria maata Helsingiltä – mukana tulee vanha hoitolaitos

Helsingin kaupungin omistama maa-alue on rajattu. (kartta/muokattu: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunta ja Helsingin kaupunki ovat neuvotelleet isosta maakaupasta Killinmäessä melko lähellä kuntakeskusta.

Kunta on tarjoutunut maksamaan maapalstasta ja sillä olevista kiinteistöistä 2,9 miljoonaa euroa. Hehtaarihinta on 42 500 euroa.

Killinmäessä toimi viime vuoteen saakka Helsingin kaupungin ylläpitämä vammaisten hoitolaitos.

Rakennukset ovat nyt tyhjillään. Kirkkonummen kunta on suunnitellut Volsin hoivakodin siirtämistä Killinmäkeen.

Kiinteistöön kuuluu pääsääntöisesti vuonna 1979 valmistuneet kymmenen rakennusta kerrosalaltaan yhteensä noin 9 600 kerrosneliötä.

Rakennukset ovat korjauksen tarpeessa, ja niihin voi sisältyä piileviä virheitä, joita ei tarkastuksissa ole huomattu.

Nämä riskit on kunnan mukaan otettu huomioon kauppahinnassa, eikä Kirkkonummen kunta voi luovutuksen jälkeen esittää Helsingin kaupungille rakennusten kuntoon liittyviä vaatimuksia.

Kirkkonummi on suunnitelmissaan varautunut Killinmäen maa-alueen kaavoittamiseen asuntorakentamista varten.

Kauppasumma 2,9 miljoonaa euroa on neuvoteltu maksettavaksi kahdessa erässä, joista ensimmäinen erä (1 milj. euroa) olisi kauppakirjojen allekirjoituksen yhteydessä ja loput vuoden 2021 päättymiseen mennessä.

Kunnan ensi vuoden talousarviossa ja vuoden 2021 taloussuunnitelmassa on hyväksytty maanhankintaan 3 miljoonan euron määräraha.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee Killinmäen kauppaa maanantaina 2.12.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee kunnanvaltuusto.  

> Kirkkonummi neuvottelee maakaupasta Helsingin kanssa – tarjolla kymmeniä hehtaareja rakennusmaata ja iso kiinteistö (Viisykkönen 23.10.)

Kunta päätti tehdä viime vuonna aivan Killinmäen naapurissa maakaupan, joka aiheutti syvät kiistat valtuustossa. Päätös syntyi äänin 30-21.

Kunta päätti tuolloin ostaa 27 hehtaaria metsäistä maata ykistyiseltä maanomistajalta 1,8 miljoonalla eurolla. Hehtaarihinnaksi tuli vajaat 66 700 euroa.

> Kirkkonummi tekee kiistellyn maakaupan − metsää luvattiin myös säästää, hintaa pidettiin liian korkeana (Viisykkönen 12.11.)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Toivottavasti kaupat tulee ja vesitorninmäki jätetään rakentamatta.
Järjellä
Kerrankin järkeviä investointeja. Ihme kuin Kokomus viime vuonna vastusti kiivasti että kunta ostaa raakamaata ja jalostaa sitä monenkerran arvoiseksi.
Anonyymi
Jolkbyn nurkilta

Eikö Jolkbyyn asukkaat voisi talkoilla tehdä siihen hiihtolatu. Näin tehtiin ennenvanhaan ja näin saatiin ilmaiseksi nuorille ja myös vanhemmille kuntopolku.
Talkoolla kuntoa.
Siinä hyvä paikka vanhainkodille pois sieltä vanhasta metsämökistä ihmisten ilmoille
Anonyymi
Oikein hyvä päätös. Todella hyvä paikka moneen asiaan. Kerrankin Kirkkonummella tehdään oikeuta ja hyviä asioita
Tero
En ymmärrä mitä tarkoitatte "tuolla rahalla olisi saatu"... Lainarahallahan tuo ostetaan, vakuutena tontti jonka arvo 3m€. Ei se ole mistään pois... Näkisin että on varsin järkevä investointi.
Jahvetti
Tuohon maastonrepaaleeseen saisi väsättyä varsin hyvät kuntopolut ja hiihtoladut sekä rakennukseen monipuoliset huoltotilat pesu- ja saunatiloineen. Eikä majoitus-ynnä ravintolapalvelutkaan olisi huono juttu eli tuossa olisi päättäjille hieman vinkkiä järkevästä rahan käytöstä kuntalaisille kyseisen kohteen osalta.....
Jolkbyn nurkilta
Kaiken rehellisyyden nimissä tuolla rahalla oltaisiin laitettu kunnassa moni rempallaan oleva palvelu, rakennus ja muu asia kuntoon... mutta lopultahan nämä ovat valtuustossa arvovalintoja.
rahaa on aina ollut
Kirkkonummi tulisi liittää Espooseen. Ei tarvitsisi nostaa veroprosenttia yhden tontin takia. On lähes 100 % varmaa että tuohon ei muuta yhtään nettoveronmaksajaa.
Masa
Tuonkin rahan olisi voinut laittaa siihen että remontoidaan kaikki jo rempallaan olevat paikat. Tai saataisiin edes katuvalot toimimaan kylässä!!!!!!!
Hyvä kun on rahaa millä mällätä
Hyvä kauppa! Ja Vohls tulee lähemmäs keskusta ja palveluja.
marika kosonen
Hyvä kauppa! Ja Vohls tulee lähemmäs keskusta ja palveluja.
marika kosonen
Kuka haluaa muuttaa Kirkkonummelle? Ihme rahantuhlausta taas. Silläkin rahalla tekemättömät remontit ja peruspalvelut kuntoon!
Ihme touhua.
Siitäpä sitten kaava pystyyn ja omakotitalotontteja kiitos.
Rakentaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx