(1) kommentti

Kirkkonummi suojeli 120 hehtaaria luontoa Suomi100 -juhlavuonna − alueista löytyvät nyt kartat ja tietoa

Uutta suojeltua virkistysaluetta löytyy esimerkiksi Eerikinkartanon mailta Veikkolassa.

Kirkkonummella on retkeilijöille ja samoilijoille noin 120 hehtaaria tänä vuonna suojeltua luontoa seitsemällä eri alueella ympäri kuntaa.

Kirkkonummi lähti mukaan Luontolahja Suomelle kampanjaan ja ehti juuri ennen juhlavuoden loppua viime vuonna anoa uusia suojelualueita, jotka ovat kaikki kunnan omalla maalla.

Alun perin suojeluehdotuksia oli noin 160 hehtaaria, mutta lopulta eri syistä ehdotuksia karsittaan muutama kymmenen hehtaaria. (Lue: Viisykkönen 21.12.2017)

Uudet suojelualueet ovat nimeltään Eerikinkartanon lehdot ja luhdat, Pahamäen kalliot ja pähkinälehto, Volsin luonnonsuojelualue, Timmermossenin aarnimetsä, Kiilakallion luonnonsuojelualue, Syväjärven rantaluhta ja Kantvikin luonnonsuojelualue.

Alueet ovat suojeluarvoiltaan monipuolisia, erityyppisiä metsä- ja kosteikkoalueita, ja ne ovat nykyään ulkoilu- ja virkistyskäytössä. Suojelu turvaa alueiden säilymisen virkistyskohteina myös tulevaisuudessa.

Suojelualueiden rajoille on puihin kiinnitetty pieniä luonnonsuojelualue-kylttejä. Alueille laaditaan hoito- ja käyttösuunnitelmat, ja niille merkitään myöhemmin myös polkuja ja levähdyspaikkoja.

> Täältä löytyy lisätietoa Kirkkonummen uusista suojelukohteista

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Suojelkaa se Ojangontien alue siltä kivimurskaajalta
niin se tyydyttää paljon enemmän , kun saamme asua edes rauhassa
Herätys kunnassa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx