(16) kommenttia

Kirkkonummi selvittää, miten kunta voisi itse valvoa pysäköintiä − asia jakaa yhä päättäjiä

Kirkkonummella vain poliisi voi kirjoittaa pysäköintivirhemaksuja, joka on 25 euroa.

Vuosia pyöritelty asia kunnan lappuliisoista tai parkkipirkoista johtaa ainakin uuteen selvitykseen, jossa katsotaan eri vaihtoehtoja kunnalliseen pysäköinninvalvontaan.

Asia on ollut kiistanalainen pitkään ja on edelleen. Kuntatekniikan lautakunta äänesti asiasta tiistai-iltana.

Lautakunta päätti äänin 6-3, että selvitys tehdään. Siinä katsotaan, miten valvonta voitaisiin tehdä ja mitä se maksaisi.

Lautakunnassa Matti Kaurila (kok.) esitti, että selvitystä ei tehdä. Kaurila katsoo, että kunnan omaa valvontaa ei tarvita varsinkin, kun järjestelmän kustannukset näyttävät olevan suuremmat kuin, mitä valvonta tuottaa kunnalle virhemaksuina.

− Selvityksen tekeminen johtaa helposti siihen, että valvonta toteutuu, Kaurila perustelee.

Kaurilan mielestä nykyjärjestelmä riittää, kun poliisi valvoo pysäköintiä ja voi kirjoittaa "parkkisakkoja".

Asian hylkäysesityksen puolesta äänestivät Kati Kettunen (kok.) ja Santtu Vainionpää (ps.).

Lautakunnan enemmistö oli kuitenkin alkuperäisen esityksen kannalla, ja Kirkkonummi tekee selvityksen kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta.

Kun selvitys valmistuu, asiaan palataan uudestaan.

Lue lisää > Kirkkonummi harkitsee parkkipirkkojen pestaamista − esityksessä 7 pointtia, miksi pysäköintiä pitäisi valvoa (Viisykkönen 28.11.)

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Kyllä niitä sakkoja Q parkkikin kirjaa asemalla ja Kummissa.
Maisa
Onko kovin vaikeaa ymmärtää, että pysäköinninvalvonnan voi suorittaa niin, ettei kuntaan tarvita yhtään henkilö lisää organisoimaan tätä valvontaa. Minkä takia tässä pitää hakea mielipidettä lautakunnilta , kunnanhallitukselta ja kunnanvaltuustolta ? Eikö asia olekaan niin, että a.o. organisaatiot voisivat valtuuttaa kunnan virkamiehet toimimaan asianmukaisesti? Asianmukaisuus tarkoittaisi sitä, että kunta valtuuttaa virkamiehen valitsemaan yksityisen valvontayhtiön valvomaan niitä alueita, joita kunnan virkamiehet katsovat tarpeellisiksi valvoa. Kuka lystin maksaisi ? Ei kunta, vaan väärinparkkeeraajat. Miksi parkkiyhtiön kannattaisi lähteä tähän mukaan. Tarvitseeko vääntää piikkilangasta ??
Jukka T L
Poliisilla on varmasti hartiavoimin kaikenmoisia tärkeitäkin hälytystehtäviä, ettei kaikki katujen varteen parkkeeratut ajoneuvot millään voi mahtua heidän työtehtäviinsä vaikka kuinka väki niin haluaisikin....
Smör mamma sentään
Ikävä sanoa, mutta liikenteen suhteen Kirkkonummi on osin laittomuuden tilassa.
Syynä erityisesti viranomaisten puute ajo-oikeuden saaneiden valvonnassa.

Vilkun käytön valikoivuus/käyttämättömyys on se useimmiten havaittu (suhteellisesti enemmän esim. Helsingissä liikkuviin verrattuna, vaikka pääkaupungin läheisyydellä kuntaa markkinoidaan).
Ajo-oikeuden saaneiden "luovuus ajokin käytössä" tekee muiden liikenteessä olevien elämästä astetta "jännempää" noin yleensä.

Esimerkki: kävelin muutama kuukausi sitten kevyeen liikenteen väylää lähellä 51:stä. Yllättäen ajokaistalta kaarsi kevyeen liikenteen väylälle suoraan vastaan pieni henkilöauto (ei mopoauto), joka näppärästi oikaisi 51:n kevyen liikenteen alikulun kautta.

"Ymmärsin" väistää vastaantulevaa: valintani on osasyynä siihen miksi tämä kirjoitus muille kirkkonummelaisille mietittäväksi.
Kunnan arvovalintoja
Poliisi ei puutu asiaan vaikka on tietoinen että Jolkbyn Sarvitiellä autoja on pysäköitynä poikittain ja pitkittäin jalkakäytävällä. Mitä tällainen viestittää kansalaisille?
Ihmettelijä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx