(7) kommenttia

Kirkkonummi sanoo yhä tiemaksuille "ei" − kunnan mukaan liikkeellä ollut virheellistä tietoa

Kirkkonummen kunta muistuttaa, että se vastustaa edelleen Helsingin seudulle kaavailtuja ruuhka- tai tiemaksuja kuten on vastustanut ennenkin.

Liikkeellä on ollut Kirkkonummen mukaan suorastaan väärä tietoa. Kunta viittaa HSL:n tiedotteeseen.

HSL on tiedottanut virheellisesti, että Helsingin alueen kunnat olisivat päätyneet yksimieliseen näkemykseen tiemaksujen puolesta. Näin ei ole, Kirkkonummi muistuttaa omassa tiedotteessaan.

Kirkkonummen kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto ovat jo aiemmin linjanneet, että Kirkkonummi suhtautuu ruuhka- tai tiemaksuihin kielteisesti.

− Tiemaksuasiasta ei ole tehty riittäviä selvityksiä eikä vaikutusarviointeja, joten Kirkkonummen kanta tiemaksuihin on edelleen kielteinen. Tiemaksu olisi uusi veronluonteinen lisämaksu autoilijoille, ja se heikentäisi seudun kilpailukykyä ja elinvoimaa, sanoo Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.).

Kirkkonummen kunnan edustaja Pekka M. Sinisalo (sin.) ehdotti HSL:n hallituksen kokouksessa 26.3., että tieliikenteen hinnoittelusuunnitelmia ei jatketa eikä tiemaksujärjestelmän valmistelua viedä eteenpäin.

Sinisalo ei saanut esitykselle kannatusta ja jätti kokouksen pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

Tiemaksuja eli kansansuussa tietulleja on suunniteltu Helsingin seudulle vuosia. HSL laati jo kolmisen vuotta sitten mallia, miten maksuja kerättäisiin.

> Lue lisää: HSL tutki: Tässä tiemaksujen portit – Mitä maksaa ajaa Kirkkonummi-Helsinki? (Viisykkönen 11.2.2016)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Itselleni aikaisemmin aivan uusi nimi mutta Henrik Vestman tuntuu olevan näissä tieasioissakin nuoremman sukupolven järkikaveri. Mainoksensa mukaan myös lakimies.
Uutta kehiin
"Mökkiliikenteelle" ainakin viikonloppuisin ruuhkamaksu. Siis, ei kirkkonummelaisille. Espoon ja Siuntion rajoille joka ainoaan kunnan rajan ylittävälle tien pätkälle. Ei ne helsinkiläiset ja espoolaiset kuitenkaan mitään osta kaupoista.
Puoliksi totta
Taas halutaan vääristää mielikuvia rahan keräämiseksi ja tallentamiseksi muualle.
Ei Suomessa eikä pääkaupunkiseudullakaan mitään "ruuhkia" ole, eikä ole muutakaan syytä kerätä tiemaksuja. Yhtä hyvin voisi metron matkustajilta kerätä tällaista teennäistä ruuhka-maksua ns ruuhka-aikana.
suhteellisuudentaju
Ihan villi arvaus tässä vaiheessa, että KUN nämä tietullit tulevat, Kirkkonummelta julkinen liikenne ei nopeudu Helsinkiin eikä tietenkään hinnatkaan laske.

Stickers
Käänteinen tietulli vähentäisi päästöjä merkittävästi kun Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla on eniten autoja. Aina kun ajavat ulos maaseudulle maksavat 2 euroa tietullia. Kehyskuntien asukkaat säästettäisiin tietulleista kokonaan.
Kari Vierinen, Siuntio
Tiemaksut ovat nykyaikaa jo monessa maassa ja tullee koskettamaan kaikkia ruuhka-alueilla autoilevia ennen pitkää myös Suomessa eli Kirkkonummi voisi olla varsin hyvin tässä hankkeessa mukana jo nyt....
Staf-Fan
siuntio voisi myös kerätä ruuhkamaksuja läpikulusta määrä on kasvanut kokoajan lohjalle päin ja sieltä toisinpäin se olisi kunnalle hyvä bisnes
tuulia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx