(3) kommenttia

Kirkkonummi sai ison Lottopotin verran yllättäen rahaa – ennusteet olivat onneksi ihan pielessä

Kirkkonummen kunta sai viime vuonna neljän tappiovuoden jälkeen taloutensa plussalle ja vieläpä reilunlaisesti. Ennusteet heittivät positiivisesti vikaan.

Kunnan tilinpäätöksen ennuste tässä vaiheessa lupaa Kirkkonummelle viime vuoden tulokseksi noin 3,3 miljoonaa euroa ja ylijäämäksi noin 4 miljoonaa.

Alun perin viime vuoden budjetti oli laadittu vain muutama kymmenen tuhatta ylijäämäiseksi. Vielä viime vuoden loppupuolella näytti, että alijäämä syöksyy useita miljoonia euroja pakkaselle.

Kunnan talouden kannalta on tullut vuoden loppua kohden erinomaisia uutisia muualta.

Suurin tekijä on ollut HUS:n eli erikoissairaanhoidon kulut. Ne heittivät peräti lähes 7 prosenttia siitä mitä HUS oli ennakoinut.

Heitto ennusteessa tuntuu topakasti kunnan tilinpäätöksessä, koska Kirkkonummi maksaa HUS:lle sairaalapalveluista 37 miljoonan euron luokkaa vuodessa.

HUS palauttaa kunnalle 1,9 miljoonaa euroa viime vuodelta ja edellisenkin vuoden palautus 1,3 miljoonaa euroa kohdistuu Kirkkonummen viime vuoden tilinpäätökseen.

Verottajallakin on ollut loppuvuodesta positiivisia uutisia. Verotulot toteutuvat noin 2,5 miljoonaa euroa arvioitua suurempina.

Valtioltakin heruu rahaa ennakoitua enemmän. Valtionosuuksia tulee 825 000 euroa enemmän kuin oli odotettu.

Kikykin auttoi talouden tasapainottamista selvästi. Kunnan työntekijöiden leikattuja lomarahoja kohdistui viime vuodelle noin 0,7 miljoonaa euroa.

Toisaalta kunnan menot ovat pysyneet hyvin kuosissa. Toimintakulut olivat viime vuonna jotakuinkin samat kuin toissa vuonna eli 2015.

Kirkkonummi teki viimeksi ylijäämäisen tilinpäätöksen vuonna 2011. Se oli silloin plussalla noin 10 miljoonaa.
 

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Joo, tuhlataan kaikki heti!
Taas raha polttaa taskuja.
Järki hoi!
Olisiko viimein aika laittaa perusturvassa ikäihmisten kohdalla asiat toimimaan !!
Hoivakoti Lehmuskartano on monia vuosia ollut ongelmissa. Koko ajan toiminta on ollut hyvin haasteellista. Irtisanoutumisia on ollut paljon,, hoitajia on lähtenyt ja myös johto on vaihtunut noin vuoden välein.
Jos nyt olisi rahaa, niin voisi Lehmiskartanon toiminnan laittaa kuntoon... aivan kun AVI on suositellutkin kahteen eri kertaan. Riittävä määrä työntekijöitä hoitotyöhön ja riittävä määrä henkilöitä oheistoimiin,
Toiminta sujumaan, siten, että henkilöstö voi hyvin ja jaksaa tehdä arvokasta työtään. Ja niin, että hoidettavat saavat hyvää hoitoa ja saavat myös virikkeellisyyttä.
Yllättäen rahaa ... ikäihmisten hyvään hoitoon
Eikö niitä leikattuja lomarahoja olisi nyt aiheellista palauttaa?
Ulla Aitta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx