(10) kommenttia

Kirkkonummi saa valtiolta lisätukea 2,2 milj. euroa – muut tuensaajat pääosin maaseudun pikkukuntia

Kirkkonummen kunta saa valtiolta ylimääräisen joululahjan. Valtioneuvosto myönsi Kirkkonummelle 2,2 miljoonaa euroa harkinnanvaraista valtionapua.

Kirkkonummi haki harkinnanvaraista korotusta tämän vuoden valtionapuun. Hakijoita oli yhteensä 82 kuntaa, ja jaossa yhteensä 30 miljoonaa euroa.

Ehtona korotukselle oli, että kunta on ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa.

Valtioneuvosto myönsi torstaina lisätukea 30 kunnalle. Kirkkonummi sai 2,2 miljoonaa euroa. Kunta oli hakenut avustusta 4,3 miljoonaa.

Harkinnanvaraisia valtionavun korotuksia ovat tyypillisesti ennen korona-aikaa hakeneet syrjäseutujen pienet kunnat, jotka kamppailevat väestökadon ja talousvaikeuksien kanssa.

Tänä vuonna hakijoissa oli useita isoja kaupunkeja, mutta tuen saajien joukossa korostuvat edelleen pienet kunnat.

Uudellamaalla tukea saavat Kirkkonummen lisäksi vain Mäntsälä (1,55 milj. euroa) ja Hyvinkää (2.2 milj.). Esimeriksi Järvenpää haki 9 miljoonaa euroa, muttei saanut mitään.

Kirkkonummella ylimääräinen valtionapu on 55 euroa asukasta kohden.

Kunnat saavat rahat vielä tänä vuonna. Kirkkonummella summa korjaa tämän vuoden tilinpäätöstä.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Hieno juttu! Ei täällä kaikki ole ökytienaavia vaan jotkut ja hyvä sekin. Onneksi kunnan päättäjät ovat olleet kauaskatseisia ja ovat kaikki hankkeet onnistuneina saaneet parasta mahdollista rakennuskantaa käyttöömme. Eikä tarvitse koko ajan kuunnella ihmisten valituksia miksi ei sitä eikä tätä. Onneksi jatkossa saamme olla onnellisia, että kunnan päättäjissä on fiksuja jotka osaavat anoa asioita niin, että ne ymmärretään. Mielelläni maksan veroni K:mmelle joka kehittyy tosi fiksulla tavalla.
Rispa
Ymmärtääkseen nykyisyyden ja tulevaisuuden täytyy tukeutua menneisyyteen.Kirkkonummi on viimeisten vuosikymmenien aikana kasvanut voimakkaasti ja tarve uusille rakennuksille on kasvanut.Samalla 60- ja 70-luvulla tehdyt rakennukset ovat tulleet tiensä päähän.Ilmaiseksihan näitä ei tehdä ,joten väistämätön tie on edessä.Onneksi Suomi on vapaa maa ja onneaan voi lähteä etsimään muualta.(Vaikkapa Espoosta)
Kohti parempaa
Ja kunnan rahantuhlaajat taputtavat pieniä käsiään rahan kiilto silmissään, pääseväthän he taas suunnittelemma lisää järkyttävän näköisiä rakennuksia tai tyhjinä seisovia parkkihalleja kuntaan.
Rahan tuhlaus leikki jatkukoot
Hävettää. Tämä olisi voinut olla Grani 2 mutta kaikki, toistan kaikki, on sössitty viimeisen 20v aikana.
Muuttokuorma pakattu
Kyllä, liitos Espooseen olisi monelle pieni lottovoitto. Veroprosentti putoaisi. Korruptio vähenisi. Maanomistajat hyötyisivät, yhtä lukuunottamatta.
Matti
Hyvin menee, mutta menköön…:
Toivottavasti sinulla on terveellinen työpaikka ja sinun lapsesi saavat käydä koulua, jossa on hyvä hengittää ja muutoinkin riittävät resurssit. Ei ole hyvä, jos omassa koulussa tai työpaikassa sairastuu ihan vain siksi, että suorittaa oppivelvollisuuttaan tai käy töissä.
Uusia kouluja olisi kiirehdittävä.
Mikähän autuus se olisi Espooseen liittyminen?Suomen velkaisimpia kuntia ja pakolaisyhdyskuntien luvattu kaupunki.Sitäkö me todella haluaisimme.Onneksi meillä onSuomen vihamielisin maahanmuutonvastustaja kunnassamme,joten liittyminen varsin epätodennäköistä.
voi voi
Nyt kunta on sitten valtionkin näkökulmasta kriisikunta. Vaikka asukkaiden koulutus- ja tulotaso maan huippua ja sijainti pääkaupungin kupeessa ihanteellinen. Herätkää päättäjät!
Hävettää vähän
Toivottavasti tämä merkitsee pakkoliitoksen Espoon kanssa lähestyvän.
Syöttöporsaan hallintoalamainen
Uskomatonta, Kirkkonummella Suomen eniten tienaava porukkaa ja nyt kriisikunta tarvitsee tukea??? Olisiko pitänyt vähän miettiä ja pistää jäitä hattuun isojen rakennuskohteiden kohdalla.. Kohta ollaan todella liemessä, jos suunnitellut kampukset ja kumpukset rakennetaan!!
Hyvin menee mutta menköön...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä