(8) kommenttia

Kirkkonummi on sähköautojen määrässä ykköskunta koko maassa − moni iso kaupunki jää taakse

Sähköautot yleistyvät, mutta aika hitaasti. Vauhti kuitenkin kiihtyy koko ajan.

Sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen lukumäärässä Kirkkonummi on Suomen kuntien kärkeä. Sähköautoilu yleistyy nopeasti, mutta automäärät ovat vielä hyvin pieniä.

LähiTapiolan keräämien rekisteröintitietojen mukaan sähköautojen määrä ylitti viime vuoden lopussa 15 000 auton rajan, kun lasketaan täyssähköautot ja ladattavat hybridiautot.

Sähköautot keskittyvät Suomessa pääkaupunkiseudulle, eteläisen Suomen kuntiin ja muutamaan muuhun suurimpaan kaupunkiin.

Kirkkonummi yllättää tilastossa. Sähköautojen lukumäärässä Kirkkonummi on sekä täyssähköautoissa että hybrideissä top-kymmenen joukossa ja paras kunta, edellä on vain isoja kaupunkeja.

Kirkkonummella oli rekisterissä viime vuonna 48 täyssähköautoa. Kantaan pääsi Tuusula 36 autolla.

Ladattavissa hybrideissä puolestaan Kirkkonummen sijoitus oli kymmenes 158 autolla.

Sähköautojen määrän odotetaan kaksinkertaistuvan edelleen tänä vuonna.

Tässä tilastojen top-10

Täyssähköautot:

1. Helsinki 424

2. Espoo 323

3. Vantaa 190

4. Tampere 103

5. Turku 75

6. Oulu 52

7. Kirkkonummi 48

8. Tuusula 36

9. Lahti 33

10. Jyväskylä 32

Ladattavat hybridit:

1. Helsinki 2974

2. Espoo 1614

3. Vantaa 866

4. Tampere 581

5. Turku 450

6. Oulu 366

7. Jyväskylä 241

8. Lahti 184

9. Kuopio 183

10. Kirkkonummi 158

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Koska sähköautoilla voidaan ajaa ilman latausta, suoraan valtakunnan verkosta syötetyllä energialla, sähköllä. Kun nyt on muutakin tekniikkaa paljon kehitetty ja kännykällä aletaan hoitaa asioita ja tuotantoakin.
Akkun valmistaminen tuottaa päästojä kuulema yhtäpaljon, kuin dieselautolla kahdensadantuhannen kilometrin ajaminen´ja akut ovat kalliita, painaviakin kuljettaa mukana. Eikä akun lataaminenkaan kaikkialla ole mikään yksiselitteinen juttu.
Taasen uudet autot ovat kalliita ja huolto ja ylläpito kustannukset valtavia, siihen ei köyhillä, eikä kaikilla ole kertakaikkiaan varaa. Onhan kyseessä valtion lypsylehmä. Silla kerätään rahaa ja elätetään monta jouten pajattavaa suuripalkkaista virka-akkaa ja ukkoa.
kaikkihan ne nykyään alkaa olla automaatioon liittyvää
Aloite 2009 ... ESIselvitys 2017. Hyvänen aika miten hidasta toimintaa. Latauspisteitä asennetaan kunnan palveluiden yhteyteen sitten varmaan 2026. Onneksi ihmiset siirtyävät sähköautoihin ilmankin. Tuskin jäävät näin hidasliikkeiseen kuntaan kantamaan verorahojaan, tosin.
sähköauto tilauksessa
Perussuomalaiset olivat sähköautoilusta kiinnostuneita jo v. 2009, jolloin silloinen valtuutettumme Ville Salmela teki valtuustoaloitteen "Sähköautojen lataustolppia Kirkkonummelle" ja joka sai vihdoin vastauksen valtuuston kokouksessa 18.12.2017.

Vastaukseen liittyi oleellisesti FCG:n syksyllä 2017 tekemä esiselvitys, joka on luettavissa ao. linkin takaa. Mielenkiintoista pohdintaa sähköautoiluun ja sen tulevaisuudennäkymiin liittyen myös Kirkkonummella.

http://kirkkonummi.cloudnc.fi/download/noname/%7B229a2a5f-bc59-4f70-bfd9-cc1bd166b652%7D/16868

Vesa-Pekka Sainio
PS-valtuustoryhmän sihteeri
PS-valtuustoryhmä tiedottaa
Yksi 48:sta. Meidän kerrostalon p-paikalla EI OLE latausmahdollisuus ja tuskin missään jossa on vanhempi talo kun 2018.
Kantvik, onko se maaseutu vai ei ?
Aika pieni määrä kuitenkin vielä, voisi kuvitella määrän olevan ainakin kymmenkertainen....
Anonyymi
Nimenomaan maaseudulla sähköauto ladataan kotona, ei siihen latauspisteitä tarvita.
Yksi 48:sta
Julkisuudessa esitetyt tavoiteluvut sähköautojen määriksi lähivuosina ovat poskettoman epärealistisia. Tieliikenteeseen lähes miljoona sähköautoa vuoteen 2030 mennessä kuulostaa kovalta science fictionilta. Lähes kaikkien puolueiden ja erilaisten poliittisten ilmastotyöryhmien laatimat näkemykset ovatkin toistaiseksi olleet melkoista ilmastopopulismia, kun juuri mitään keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi ei ole esitetty. Missä viipyvät ns. Norjan mallin mukaiset porkkanat, joita ilman "sähköautovallankumous" ei pääse edes alkuun?
VPS
Ja siihen se jää kun nämä Kirkkonummiautot ovat 99% firmaautoja. Eihän maaseudulla voi käyttää sähköauto kun ei ole riittävästi latauspisteittä.
Kohta sähkön hinta taas nousee.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx