(11) kommenttia

Kirkkonummi-päivät toteutuvat – ainakin tapahtuma torilla järjestetään, mutta tavallista väljempänä

Kirkkonummi-päiviä vietetään ainakin perinteisellä toritapahtumalla 29.8. (arkistokuva 2017)

Kirkkonummi-päivät on tarkoitus järjestää tänäkin vuonna koronaepidemiasta huolimatta. Ohjelma on vielä auki, mutta ainakin perinteinen järjestötori toteutuu.

Koronatilanne on tuonut järjestelyihin keväästä saakka epävarmuutta ja välillä kaikki tapahtumat olivat jopa kiellettyjä.

Tällä hetkellä suuriakin tapahtumia saa järjestää varsinkin ulkotiloissa, kunhan viranomaisten ohjeita noudatetaan ja pidetään turvaväleistä huolta.

Lauantaina 29.8. pidettävän toritapahtuman järjestäjä Oiva Tyni kertoo, että järjestötorin suunnittelu on jo pitkällä ja se toteutuu, ellei viranomaisilta tule uusia rajoituksia.

Torille on ilmoittautunut noin 50 näytteilleasettajaa ja mukaan mahtuu vielä.

Aikaisempina vuosina torilla on ollut 80-90 toripaikkaa varattuna, mutta tänä vuonna määrää rajoitetaan.

Koronatilanne on Tynin mukaan otettu suunnittelussa huomioon. Toripaikat asetellaan väljemmin kuin ennen ja ihmisiä opastetaan kulkemaan torialuetta ”väyliä” pitkin, jotta tungosta ei pääse syntymään.

Ohjelmalava sijoitetaan tällä kertaa kirjaston pääoven eteen. Näin ohjelmaa seuraavat ihmiset eivät seiso keskellä toria.

Kirjasto on Kirkkonummi-päivien aikana vielä kiinni, ja se avataan syys-lokakuun vaihteessa.

Kirkkonummi-päivät järjestetään tänä vuonna joka tapauksessa pienimuotoisemmin kuin ennen, jolloin ohjelmaa on ollut 3-4 päivää elokuun viimeisenä viikonvaihteena.

Päivien ohjelmaa koordinoiva kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta kertoo, että ohjelmapuoli selviää lähiaikoina.

Seuraava suunnittelukokous on tiistaina 4.8. kello 17.  Kaikille avoin kokous pidetään etänä, ja siihen voi ilmoittautua sähköpostilla kulttuuri(at)kirkkonummi.fi.

Kunnan puolelta järjestötorin ohjelmalavalla ovat ainakin perinteiset ympäristöpalkinnon ja kulttuuritunnustusten jakamiset.

Ohjelmalavalla soittaa viimevuotinen Pinehill Brothers bändi kello 13 alkaen.

Benji-hyppymahdollisuutta ei ole tällä kertaa kuten kahtena edellisenä vuonna.

Tivoli Sariola on perinteisesti ollut Kirkkonummi-päivien aikana urheilukentän parkkipaikalla ja niin nytkin. Tivoli on avoinna 27.-30.8.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Perumisesta en tiedä, mutta aika laimeat ovat olleet viime vuosina. Ehkäpä nämä kaikki täällä valittaja kantavat kortensa kekoon seuraavalla kerralla ja osallistuvat suunnitteluun ja toteutukseen. Jotain uutta nämäkin karkelot kaipaavat mummojen runonlausunnan lisäksi.
Joppe joutomies
Kirkkonummi päivät ovat olleet muutenkin todella hiljaiset, super tylsät ja vaisut jo vuosia, hyvin voisi luopua kokonaan. Etenkin nyt.
Ei kannata
Vielä ehtii perua. Ja niin pitäisi tehdäkin THL:n tämän päiväisen korona tiedotustilaisuuden jälkeen.
riskit liian suuret
Tämän olisi voinut jättää väliin. Ei hyvä. Nyt puuttuu todellisuuden taju niiltä ketkä tästä ovat päättäneet
Tero
Aikanaan oli Kirkkonummipäivänä yrityskäyntejä bussikuljetuksineen.Enään ei osaan museoistakaan pääse ilmaiseksi.Nyt tori täynnä poliittista diiba,daapaa.Jota on tiedotusvälineet pullollaan.Surkeeksi on pippalot menny.Ei paljoo kiinnosta.
40-vuotta tääl asunu.
Juurikin näin, erittäin huonosti järjestetty tapahtuma on ollut kaikkinensa ja poliittiset vaikuttajat voisivat olla kunnantalon nurmikolla esittämässä mielipiteitään ja jakamassa ilmaisia ilmapalloja tietty turvavälit huomioiden.....eikä ne ilmaiset makkaratkaan auta asiaa vaikka svenska folkpartenin paistamat lätyt ovatkin olleet aikaisemmin varsin onnistuneita...:)
Torin kulmilta...
Kiitos, mutta ei kiitos!
Pelisilmää vähän
Enpä kyllä kaipaa Kirkkonummi-päiviä pätkääkään, itse itseään toistava tapahtuma jossa ei mitään uutta tai ihmeellistä.
Kunnasta pois muuttanut
Toivottavasti ei järjestetä, sillä edellisvuosien tapahtumat ovat olleet varsin surkeita muutoinkin ja näin korona-aikana tapahtumaan pitäisi suhtautua erittäin kriittisesti....
Staffan
Ihanaa! Odotan kovasti. Kiitos kaikille järjestäjille!
Kesän kohokohta
Aivan typerää järjestää, sekin energia kannattaisi suunnata tärkeämpään!
No way

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx