(0) kommenttia

Kirkkonummi-päivät: Alueet nyt vuokrattavissa

Kulttuuritoimenjohta Maaret Eloranta ja kulttuurisihteeri Teemu Tamminen vastaavat myös ensi kesänä Kirkkonummi-päivien koordinoinnista, muu on vapaaehtoisten voimien harteilla. Kuva viime kesältä.

Kirkkonummi-päivät

29.-31.8.2014 

Tämän vuoden Kirkkonummi-päivien suunnittelu on alkanut. Kunta tarjoaa keskustassa alueita vuokralle, esimerkiksi koko ylä-tai alatorin saisi tapahtuman aikana kolmeksi päiväksi 200 eurolla.

Kirkkonummen kunta ei tänäkään vuonna ole varsinaisesti järjestämässä päiviä. Kunnan kulttuuritoimi kuitenkin koordinoi tapahtuman ja järjestää tiedotuksen kuten ennenkin. Kunnan puolelta tapahtumassa on mukana vain kirjasto.

Kirkkonummi-päivien ensimmäinen suunnittelukokous järjestettiin tiistaina illansuussa kunnantalossa.  Elokuun viimeisenä viikonvaihteena järjestettävää tapahtumaa oli pistämässä alkuun kulttuuritoimenjohtaja Maaret Elorannan johdolla parikymmentä henkilöä lähinnä Kirkkonummen yhdistysmaailmasta.

Ensimmäinen konkreettinen asia Kirkkonummi-päivien valmistelussa on ollut tapahtumaa varten varattujen alueiden vuokraus. Kunnalla on tarjolla vuokrattavaksi kahdeksan aluetta keskustassa kolmen päivän ajaksi.

Toivottavaa olisi Elorannan mukaan, että jokin taho – esimerkiksi yhdistys – ottaisi kontolleen aina yhden alueen kuten vaikkapa ylä-tai alatorin ja jakaisi sitten tilaa eteenpäin muille yhdistyksille maksua vastaan. Näin tapahtuu esimerkiksi kunnantalon vieressä poliittisella torilla, jonka vuokraa perussuomalaiset ja sopii muiden puolueiden kanssa kustannusten jaosta.

Alueita voi vuokrata kuka tahansa kesäkuulle saakka. Jos toria ei silloin ole kukaan vuokrannut yhdessä tai kahdessa osassa, tori menee normaalisti paikka paikalta vuokralle kuten toripäivinä. Näin tapahtui viime vuonna.

Kunnan alueiden vuokrauksesta päättää kunnossapitopäällikkö Hans-Eric Sjöblom. Alueen vuokraajan kuuluu hankkia kaikki viranomaisluvat, hoitaa järjestyksenpito ja siivota alue.

Järjestötori voisi palata

Vuosien ajan Kirkkonummi-päivien ydin oli järjestötori, johon osallistui kymmeniä yhdistyksiä kirkon ja kirjaston liepeillä. Järjestötorin järjestämisestä vastasi toissavuoteen saakka kunta, mutta viime vuonna määräraha pudotettiin pois budjetista eikä järjestötoria ollut.

Tiistain tilaisuudessa useankin osallistuja kaipasi järjestötoria takaisin eli mahdollisuutta tulla Kirkkonummi-päiville esittelemään toimintaan muutaman kympin kustannuksella. Tähän olisi mahdollisuus, jos joku taho ottaisin hoitaakseen kunkin alueen vuokraamisen ja osallistujapaikkojen jaon muille yhdistyksille.

Kirkkonummi-päivät lepäävät jälleen täysin vapaaehtoistyön varassa. Ohjelman järjestäjiä on jo ilmoittautunut, ja kunnantalon tilaisuudessakin halukkaita ilmaantui lisää.

Masalaan taas liikuntatapahtuma

Yksi iso tapahtuma on ainakin varma: Masalan LähiTapiola Sport Centerissä järjestetään jälleen urheilu-ja liikuntatapahtuma Kirkkonummi-päivien aikana. Urheilukeskus kutsuu ja tarjoaa ilmaiseksi näyttelytilaa yhdistyksille. Tilaa on ainakin tarpeeksi, sillä sisällä on lääniä 2 000 neliötä ja vielä suurempi piha päälle.

Tapahtuma oli viime vuonna ensimmäistä kertaa. Yleisöä ei ollut kovin paljon paikalla. Tapahtumapäivä oli viimeksi lauantai, mutta tämän vuoden päivää ei ole päätetty.

Eloranta suositteli, että Masalan tapahtuma järjestettäisiin sunnuntaina. Keskustassa päätapahtumat ovat lauantaina, silloin eri tilaisuudet eivät söisi suosiossa toisiaan.

Tivoli Sariola on varmistanut tulevansa tälläkin kertaa urheilupuistoon useaksi päiväksi. Varmaa on myös Luckanin osallistuminen.

Kirkkonummi-päivien suunnittelu jatkuu ensi kuussa järjestettävällä neuvonpidolla kunnantalolla. Muun muassa päivien teema on vielä haussa. Ehdotuksia voi jättää muun muassa tapahtuman Facebook- sivuilla.

Keskustassa on varattu Kirkkonummi-päiviksi kahdeksan aluetta: kirjaston takana oleva parkkipaikka, ylä-ja alatorit, Kirkkotallintien pysäköintialue, Ervastintien toinen puoli, kunnantalon ja Ostarin välinen tori, kaksi eri aluetta Kirkkolaakson puistosta ja Limnellinaukio. Vuokrat ovat 100:sta 400:aan euroon kolmen päivän ajalta.  

Kirkkonummi-päivät Facebookissa

Pääkirjoitus: Kirkkonummi-päivien perusidea takaisin

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx