(10) kommenttia

Kirkkonummi ottaa henkilöstön palkkojen laskennan omiin käsiin − ulkoistetussa palvelussa on ongelmia

Kirkkonummi menee ulkoistamistrendissä vastavirtaan ja päätti irtisanoa henkilöstöhallinon palvelusopimuksen. Kunnan yli 2 300 työntekijän palkat laskee nyt Taitoa Oy.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantai-iltana äänestyksen jälkeen, että kunta luopuu yhteistyöstä kuntien omistaman Taitoan kanssa.

Taitoa on hoitanut kunnan henkilöstöhallintoa runsaat viisi vuotta. Taitoassa hoidetaan kaikkien kunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden palkkojen ja palkkioiden laskenta.

Kunnanhallitus päätti, että sopimus sanotaan irti tällä viikolla ja ensi vuoden alusta lähtien kunta hoitaa jälleen itse nyt ulkoistetut tehtävät.

Kunnan taloushallinnon palvelusopimus jää puolestaan voimaa eli esimerkiksi kunnan laskutus hoidetaan jatkossakin Taitoan kanssa.

Henkilöstöhallinon ottaminen jälleen kunnan omaan hoitoon merkitsee, että kunta joutuu palkkaamaan arviolta kuusi henkilöä palkkalaskentaan.

Taitoa-sopimusta on kunnanhallituksessa pohdittu kahteen otteeseen.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio olisi ollut valmis vielä jatkamaan palvelusopimusta myös henkilöstöhallinnon osalta, mutta kunnanhallitus päätti toisin.

− Täytyy myöntää, että henkilöstöhallinon hoidossa on Taitoalla ollut ongelmia, mistä on tullut kritiikkiä. Taloushallintopuoli on sen sijaan toiminut hyvin, Aarnio toteaa.

Asia pyritään hoitamaan Aarnion mukaan nopeasti ja tavoitteena on se, että kunta pystyy hoitaman asian paremmin ja säästöäkin saadaan aikaan.

− Kunnalla on tietysti edessä samanlaisia ongelmia kuin Taitoallakin, jolla on ollut vaikeuksia muun muassa löytää työntekijöitä.

Kunnanhallitus päätti maanantaina asiasta Ari Harisen (sd.) ehdotuksesta ja päätös syntyi äänin 11-2-

Pohjaehdotuksen eli kunnanjohtajan esityksen puolesta äänestivät Matti Kaurila (kok.) ja Anni-Mari Syväniemi (kok.).

 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Hyvä ratkaisu. Tosin ulkoistaminen oli jo alkujaan väärä ratkaisu. Itse juuri odotellut kolme kuukautta että saan maksaa takaisin väärin maksettuja palkkoja.
Äänestäjä
Onkohan kunta ollut tietoinen mitä palveluja on ostanut Taitoalta? Mikä on ollut kunnan/esimiesten vastuu? Onko yhteistyö toiminut puolin ja toisin? Onko palkanlaskijat, jotka konkreettisesti työtä tekevät päässeet kunnan kanssa palavereihin mukaan? Onko kunnan puolelta noudatettu aikatauluja mm titanian suhteen, jotta tunnit siirtyisivät ajallaan ja oikein maksuun? Onko tiedot kunnasta ilmoitettu oikein, että henkilö saa palkkansa oikein? Jos näin todella on, että yhteistyö on takkuillut, niin ongelmat ei todennäköisesti muutu jatkossakaan, vaikka kunta palkat hoitaisikin. Taitoa palkanlaskijat ovat varmasti ammattitaitoista väkeä, mutta onko heitä ollut tarpeeksi? Oisko peiliin katsomisen paikka kummallakin puolella?
Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
Taitoasta juuri irtisanottu 5 vuotta sitten kunnasta siirretyt henkilöt. Ne samat, jotka olisivat tunteneet Kirkkonummen kunnan palkkahallinnon työtehtävät.

Kunnanjohtaja puhuu vähintäänkin muunneltua totuutta väittäessään, että taloushallinto toimii Taitoalla! Vai mitä ovat ne myöhästyneet tilinpäätökset ja muut ongelmat? Tosin mikään ei ole Taitoan syytä, vaan sen, että kunnasta ei osattu määritellä palvelusopimusta aikoinaan kunnolla. Ei tiedetty mitä ulkoistettiin, eikä sitä mitä haluttiin ostaa. Taitoa myy sitten kalliilla mitä haluaa, ja laskuttaa muun ylimääräisenä työnä. Kunnanjohtajalla pitäisi olla vastuu puhua totta!!
Matti M.
Taitoaan kanssa on todellakin ollut ongelmia. Tottahan toki aina pitää oma tili tarkistaa, mutta kun vuodessa noin 7 tiliä on väärin, joko liikaa tai liian vähän, joko palkkaa tai kulukorvauksia. Ei yhtään voi luottaa taitoaan . Ja kun asiasta on ollut taitoaan yhteydessä, niin ensimmäiseksi vakuutetaan, että ei ole mitään virhettä tapahtunut, ainakaan heidän puoleltaan, mutta kuitenkin taitoan on täytynyt myöntää virheensä. Todella aikaavievää puuhaa.
Kunnan työntekijä
Omalla kohdallani peruspalkkani on vaihdellut mielivaltaisesti vuosien ajan. Taitoa on jopa kehdannut väittää että näin ei ole, vaikka palkkakuittini sevästi muuta kertoo. Olenkin jo vuosia sitten ihmetellyt miten on mahdollista, että Taitoa ei osaa lukea itse värkkäämiään kuitteja. Selvittely vie esimiehen aikaa, omaa aikaa, Taitoan aikaa - ja on aina päättynyt siihen, että Taitoa on tehnyt virheen.
Kunnan, - ei Taitoan palveluksessa
Nyt ei kyllä uutisessa selvinnyt minkälaisia ongelmia on ollut eli onko maksettu liikaa, liian vähän tai ei sitten ollenkaan palkkaa?
Kadunmies
Kyllä olisi viisi suomalaista ja yksi tallinnan postissa riittänyt
Posti peku
Olen ammatiltani palkanlaskija. Tulen mielelläni kuntaan töihin.
työtön
Kunnanhallitus teki kalliin ja paljon ylimääräistä työtä vaativan päätöksen, koska liikkeenluovutuksen yhteydessä palkkahallinnon ohjelmistot siirtyivät palvelun tuottajan omistukseen.
Niiden palauttaminen kunnalle on käytännössä mahdotonta.
Edessä on siis henkilöstön rekrytoinnin ohella myös ohjelmiston kilpailutus ja sen vuoksi päätöksessä mainittu aikataulu on epärealistinen.
Jarmo Siivari
Kuusi henkilöä tämän kokoisessa kunnassa palkanlaskentaan? Onko siinä 1 iso pomo, 3 pienempää pomoa, yksi palkanlaskija ja yksi postittaja?
Kirkkonummi on New York

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä