(6) kommenttia

Kirkkonummi neuvottelee maakaupasta Helsingin kanssa – tarjolla kymmeniä hehtaareja rakennusmaata ja iso kiinteistö

Helsingin kaupungin omistamat Killinmäen maat ovat kiinni Jolkbyn pientaloalueessa.

Helsingin kaupunki ja Kirkkonummen kunta neuvottelevat isosta maakaupasta kuntakeskuksen lähellä. Myytävänä on myös mittava kiinteistö, joka on tyhjillään.

Alueella toimi  vuodesta 1979 lähtien Helsingin kaupungin Killinmäen keskuslaitos, jossa asui enimmillään 100 vammaista ja henkilökuntaa oli noin 120.

Kaupunki kaupitteli kiinteistö pitkään, mutta ostajaa ei löytynyt. Helsinki teki pari vuotta sitten Kirkkonummen kunnalle myös kaavoitusaloitteen, jolla alueelle suunniteltaisiin uusia asuntoja.

Killinmäki on noussut Kirkkonummella ajankohtaisesti, kun kunta miettii Volsin hoivakodin tulevaisuuttaa. Vaihtoehtona on Killinmäen kiinteistön hankinta ja Volsin toiminnan siirto siinne.

Volsin kiinteistö olisi ison remontin tarpeessa. Myös Killinmäessä tarvittaisiin kunnostusta.

> Lue lisää: Kirkkonummi käy kauppaa Helsingin kanssa isosta hoitolaitoksesta – Volskodilla olisi edessä muutto (Viisykkönen 4.10.)

Helsingin kaupunki olisi valmis myymään Killinmäen Kirkkonummen kunnalle kaikkine maa-alueineen, joita on yli 60 hehtaaria. Alue on pääsääntöisesti metsää.

− Killinmäestä on viimeinen asukas muuttanut viime marraskuussa. Kiinteistö on käyttämättä ja kaupunki pitää peruslämmöt päällä, kertoo vuokrauspäällikkö Risto Heikkinen Helsingin kaupungin Tilakeskuksesta.

Neuvottelujen osapuolet eivät kommentoi itse neuvotteluja eikä hintaa.

Kirkkonummen kunta päätti vuosi sitten ostaa Helsingin kaupungin omistamien maiden naapurista 27 hehtaaria metsämaata.  Yksityiseltä maanomistajalta ostettu metsäinen alue maksoi noin 1,8 miljoonaa euroa.

Maa-alue ostettiin niin sanottuna raakamaana eli kaavoittamattomana. Maakauppa oli hyvin kiistanalainen, ja päätös syntyi valtuustossa äänestäen.

> Kirkkonummi tekee kiistellyn maakaupan − metsää luvattiin myös säästää, hintaa pidettiin liian korkeana (Viisykkönen 12.11.)

Vuosi sitten tehdyn maakaupan hinnoilla Helsingin kaupungin omistama maa-alue Killinmäessä voisi maksaa 4-5 miljoonan euron välillä.

Killinmäen vanhojen kiinteistöjen hintaa voi vain arvailla. Ostajan etuna on se, että kaupungilla ei ole niille käyttöä, eikä kukaan ole ollut ostamassa tähän mennessä vanhaa laitosta.

Helsingin mittapuun mukaan Killinmäki ei ole iso kiinteistö- ja maakauppa. Alle 5 miljoonan euron kaupoista voi päättää Helsingin kaupunkiympäristölautakunta.

Helsinki on linjannut jo vuosia sitten, että se pyrkii eroon kaupungin rajojen ulkopuolella olevasta maaomaisuudestaan, jos sille ei ole selkeästi tarvetta.

> Helsinki omistaa Kirkkonummea 1.700 hehtaaria – katso mitkä alueet aiotaan laittaa myyntiin (Viisykkönen 19.12.2016)

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

killinmäki on purkukuntoinen, joten se ei kyllä lisää tuon alueen hintaa killinkiäkään.
mutta toki kirkkonummen kannattaa ostaa maat ja mannut tuosta raakamaan hinnalla
ostoon vaan
Delete tontille ja joka hökkeli maan tasalle. Tilalle voi rakentaa uuden ja tarpeita vastaavaan vanhainkodin tms laitoksen. Ei noita vanhoja tasakattoisia mörskiä kannata edes yrittää korjata.
Anonyymi
Helsingillä kunnallisvero 18 ja knumnella 19,75. Ei ole oikein jos rahaa siirtyy kirkkonummen kirstusta helsinkiin
Raha menee rahan luo
Enpä usko, että tuo alue jää miksikään vanhusten vaeltelupuistoksi. Siitä kääräsee kunta hyvät rahat, kun kaavoittaa 8-kerroksisia tornitaloja ja ehkä kulttuurikeskuksen.
Killinmäkinurin
Miten on .
Miten sijainti voi olla hyvä kun juuri valitettiin että sorttiasema on hankalassa paikassa? Molemmat ovat metsässä joten kyllä kirjasto pitäisi muuttaa uudeksi Volskodiksi niin vanhukset viihtyisi.
Killinmäkeen voi viedä kirjasto niin asukkaat saavat samalla vähän liikunta.
Tärkeysjärjestys.
Onko tuo Killinmäen kiinteistö nykypäivän tarpeita palveleva kiinteistö. Jos sitä aiotaan ikäihmisten hoitopaikaksi, niin paljon on tehtävä muutostöitä.
Onko tuo kiinteistö varmasti sisäilman suhteen soipva ? Puhdas sisäilma ?
Maa aluetta tuossa kaupassa tietenkin on, mutta kuinka tuo kiinteistö ?
Sijainniltaan on hyvä.
Miten on .

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx