(9) kommenttia

Kirkkonummi muistuttaa: Suositus on yhä, että julkisissa tiloissa kuten kouluissa ja kaupoissa kasvomaskia pidetään

Esimerkiksi joukkoliikenteessä on koko maasssa yhä vahva maskisuositus. (kuva: HSL)

Kirkkonummen kunta pitää voimassa toistaiseksi entiset kasvomaskisuositukset, vaikka valtakunnallisesti suosituksia on lievennetty, muttei suinkaan kumottu.

Koko maata koskeva THL:n suositus on, että kasvomaskia käyttävät aina kaikki yli 12-vuotiaat etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Erityisesti suositus koskee niitä, jotka eivät ole saaneet kahta rokotusta.

Tarkemmin paikkoja, joissa maskia suositellaan, ei ole enää koko maata koskien eritelty. Vain joukkoliikenne on mainittu erikseen. Esimerkiksi kouluissa maskisuositus jää kuntien harkintaan.

Kirkkonummen kunta pitää entiset maskisuosituksensa edelleen voimassa. Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita, myös rokotteen kahdesti saaneita.

Kunnan suositus on, että maskia käytetään esimerkiksi kouluissa ja oppilaitoksissa 6. luokasta eteenpäin, työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa, kuten kunnan tiloissa ja kaupoissa sekä ulkotapahtumissa, kun turvavälien pitäminen ei onnistu.

Kirkkonummella kahden rokoteannoksen saaneiden rokotuskattavuus alle 45-vuotiaiden keskuudessa on vielä alle 80 prosenttia.

Esimerkiksi 12–15-vuotiaiden ikäryhmässä vasta 3,4 prosenttia on saanut tehosteannoksen.

Koulujen tehosterokotukset toteutetaan 11.-25.10. Tehosteannoksen jälkeen rokotuksen antama suoja saavutetaan arviolta 1-2 viikon aikana.

Maskien käytön vähentämistä voitaisiin ajoittaa syysloman jälkeiselle ajalle, Kirkkonummen kunta tiedottaa.

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Jos nyt vain jatketaan maskien käyttö kun menet kauppaan tai olet bussissa j.n.e
Ehkä et välitä itsestäs mutta voisit välittää muista ja kunnioitaa sitä turvaväliä.
Ei ole kivaa kun on joku maskiton perseessä kiinni ja et tiedä onko rokotettu tai ei.
Käytän itse joka päivä maskia työn puolesta 8h niin kyllä siitä selviää. Ja en todellakaan ole millään tavalla hysteerinen tähän koronan suhteen mutta muistetaan muita.

Kiitos ja kunnioitus turvaväleille
X
Anonyymi!! Taas väärää tietoa.. Vaikka on kahdesti rokotettu voi olla korona ja levittää sitä toisiin. Joutuisit ravaamaan/tekemään testejä vähän väliä väittääksesi ettei kanna/sairasta koronaa.
Kuulin juuri eräästä tapauksesta, jossa henkilöllä oli ollut jo korona, oli kahdesti rokotettu ja silti sairastui ja kuoli koronaan... Tämä on valitettavasti totta:(
Älkää uskoko väärää faktaa.
Ehdottomasti maski pitä käyttä aina. Lenkillä myös huohotus paljon. Vaikea kävely monesti kun on muita ihmisiä. Kaikille pakko maskit olla.
Kyrks
Se on hienoa, että Kirkkonummella taas tiedetään paremmin kuin THL:ssä ja avissa, miten pitää toimia..kuka näitä päätöksiä Kirkkonummella tekee ja millä pätevyydellä?

En käytä enää maskia, se on ensinnäkin ollut suositus, ei pakko. Ennemmin uskon valtakunnan terveysviranomaisia kuin jotain kunnan päättäjää, olipa suositus sitten maskia suosiva tai ei.
Erro
Rokottamattomien suojelemiseksi olisi hyvä, että kaikki pitäisivät maskia.
Huh an
Koko ajan jokainen on saanut päättää itse pitääkö maskia vai ei. Mikään ei ole muuttunut.
Äölk
Olen täysin rokotettu, minulla ei ole koronaa joten maski on jäänut historiaan.

Valtakunnallinen suositus: Käytetään omaa harkintaa.
Anonyymi
Mikä tätä kuntaa vaivaa, rajoituksia, suosituksia, pitäisi jo jokaisen saada päättää mitä pitää ja missä.
en käytä maskia missään
Juuri näin! Virus ei ole kadonnut mihinkään vaikka niin ehkä luullaan. Muista myös maskin oikea käyttö.. Kädet desinfioidaan ennen maskin laittoa ja kasvoille asettelun jälkeen Ei maskia näpelöidä!
Käytön jälkeen maski napataan korvahihnasta pois kasvoilta heitetään roskiin ja desinfioidaan kädet. Maski roskiin Ei taskuun!!
Näillä onnistut :)

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä