(22) kommenttia

Kirkkonummi lieventää koronarajoituksia – uimahalli osalle väestöä auki, liikuntatiloja ja kirjastoja avataan

Uimahalli avataan hyvin rajoitetusti pitkän tauon jälkeen.

Kirkkonummen kunta lieventää koronarajoituksia omissa tiloissaan ensi viikosta alkaen. Pääsääntöisesti kaikille avoimet tilat ovat kuitenkin edelleen suljettu.

Mahdollisuus uimahallikäynteihin avataan rajoitetusti 5.5. alkaen. Hallissa voivat käydä henkilöt, joilla on erityisuimakortti tai senioriliikuntakortti.

Kirjastoissa voi 5.5. alkaen asioida vapaammin kuin nyt, ja tiloja avataan yleisölle rajoitetusti. Tarkempia tietoja tulee myöhemmin.

Väestönsuojan liikuntahallissa, kunnan kuntosaleissa muissa sisäliikuntatiloissa ja koulujen liikuntasaleissa illalla ja viikonloppuisin sallitaan vuonna 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta. Turvaväleistä pitää edelleen pitää huolta. Kyse on siis 20 vuotta ja sitä nuoremmista henkilöistä.

Kunnan asukaspuistojen ulkotoiminta avataan 5.5. alkaen. Nuorisotiloja ei avata, mutta toimintaa järjestetään ulkona.

Lukiot ja muut toisen asteen opppilaitokset palaavat lähiopetukseen maanantaina 3.5. Peruskouluissa jatkuu lähiopetus kuten nytkin.

Kunnantalolla voi myös jälleen asioida 3.5. alkaen. Kaikki rajoitukset ovat voimassa tällä erää 16.5. saakka.

Aluehallintovirasto on määrännyt, että kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on edelleen kielletty, ja pienempiäkin kokoontumisia tulisi välttää aina kun se on mahdollista. Rajoitukset jatkuvat.

Ravintoloiden rajoituksista päättää valtioneuvosto, joka on luvannut ensi viikolla arvioida niitä. Avi päätti jo esimeriksi yksityisten kuntosalien sulun päättymisestä.

> Kuntosaleja ja virkistystiloja voidaan avata heti torstaiaamuna – koronarajoituksia puretaan

> Kunnan tiedote koronarajoituksista

 

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Yksityisissä kylpylöissä on saanut vapaasti uida koko korona ajan.miten kunnallinen laitos eroaa?onko takana ikärasismia?vai kulujen säästöä?uimahallihan ei tuota mitään lähinnä tuo kuluja.
Höpöhöpöjälleen
Ikäryhmät, millä planeetalla elät? Täällä maan kamaralla, ainakin Suomessa, on ollut todella vähän tartuntoja lasten joukoissa. Ja muutenkin ei ole uimahalleissa juurikaan tapauksia ollut, missä tartuntoja olisi levinnyt. Jos pelkäät noin paljon, ehdottaisin että pysyt vaan kotona! Älä vaan ainakaan mene Prismaan, siellä saattaa olla joku lapsi..
Lapsia sorsitaan taas
Lapsia sorsitaan taas: Lapset eivät ole pieni tartuntariski tällä hetkellä vaan yksi suurimpia. Ei se tartuntariski siitä vähene jos jossakin muuallakin ollaan holtittomia. Kansaa ei ole vielä niin suuressa määrin rokotettu ettei tartunnat lähde jyrkkään nousuun jos ikäryhmien, jossa tauti riehuu, rajoitukset vähennetään. Valitettavasti.
Ikäryhmät
Täysin oikea päätös, rokotetut seniorit ja erityisryhmäläiset pääsevät vihdoin uimaan, vesijuoksemaan ja vesijumppiin. Olen todella iloinen heidän puolestaan, monille heistä ainoa mahdollinen liikuntamuoto ja myös tärkeä sosiaalinen tapahtuma.
Kyläpoliisi
Hei "Ikäryhmät".
Kyllä haluan viedä lapsiamme uimaan. Niin kauan kun he käyvät kouluissa, ja liikkuvat julkisilla on aina pieni riski olemassa. Mutta omasta mielestäni pienempi, kuin esimerkiksi ryyppääminen baarissa. Toki lapset eivät baariin pääse, mutta itse voin käydä kännäämässä ja saada tartuntaa sieltäkin. Eli haluan että uimahalli avataan myös lapsille, vaikka olisikin pieni tartuntariski. Ota samalla huomioon että syksyllä uimahalli oli kyllä auki, vaikka tartuntamäärät olivat nykyisiä suurempia.
Lapsia sorsitaan taas
Suunnitelmat menee taas uusiksi...
Olen rokotettu kunnan työntekijä, haluan uimaan. Eikö tätä voisi mahdollista porrastetusti? Kaikille.
Surkeat päätökset.
hoitsu
Lapsia sorsitaan taas: Kannattaa katsoa missä ikäryhmissä virus tällä hetkellä riehuu. Lapset edustaa aika suuren tartuntaryhmän. 70+-ikäisten joukossa tauti on laantunut rokotusten takia. Tässä syy.
Et kai halua viedä lapsesi uimahalliin levittämään tai saamaan virusta?
Ikäryhmät
Toivottavasti väki ei lankea tuohon paikkojen avaamisen miinaan ja jäävät kuitenkin kotiin ja harrastavat muuta liikuntaa ihan vain omissa oloissaan....
Uffe
Kyllä tuossa sorsitaan myös eläkkeellä olevia nuorempia senioreita. Miksei eläkeläiskortti riitä? Ovathan eläkeläisiä ja oalvelun tarvitsijoita myös 65-70 vuotiaat. Ja miksi tuon palvelun pitää olla ilmaista, voihan siitä muutaman euron ehkä maksaakin...
nuori hämmästelijä
Jatkuva joukkotapaaja. Eikö se ole hyvä että et pääse uimahalliin mahdollisesti tartuttamaan muita, jos kerran olet jatkuvasti joukkojen kanssa tekemisissä?
että tämmöinen logiikka
Äiti! Ei kunnan varhaiskasvatuksesta saa vastauksia edes sen työntekijät. Pandemia-ajan ohjeistukset ovat olleet jonkun/joidenkin viranhaltijoiden omia päähänpistoja - usein vastoin thl:n ohjeistuksia.
entinen vakalainen
Miksi uimaan pääsee vaan 70+ ikäihmiset? Lapset jätetään taas pois. En voi ymmärtää mistä hatusta nämä päätökset vedetään!
Lapsia sorsitaan taas
Kirkkonummen korona-ajan rajoitukset ym on ollut aika oudot, ainakin varhaiskasvatuksessa. Isompi lapseni on päiväkodissa, missä vuoden alusta on ryhmiä sekoitettu, vietetty aikaa sisällä isossa (22) lapsen ja 4 aikuisen ryhmässä, ulkona ei mitään rajoituksia, mutta nuorempi lapseni on perhepäivähoidossa ja heiltä kielletään edelleen tapaamiset toisten perhepäivähoitajien+lasten kanssa ulkona! Siis sisällä 1 aikuinen ja 4 lasta. Olen asiaa kysynyt perhepäivähoidon ohjaajalta, joka on myös päiväkodin johtaja, että miksi perhepäivähoitolapset ovat kunnassa eriarvoisessa asemassa päiväkotilapsiin verrattuna ja EN OLE SAANUT VASTAUSTA. Tietääkö joku mistä tämä johtuu?
äiti
Ja tartunnat olleet nousussa jo viikon. Katsotaan miten käy.
Hätäilyä
Mummi
Senioriliikuntakortti + 70 v
70 vuotta täyttäneille kirkkonummelaisille maksuton kortti, joka oikeuttaa Kirkkonummen uimahallin ja kuntosalin vapaan käytön kerran päivässä. Kortti lunastetaan suoraan uimahallin kassalta, henkilöllisyys on todistettava.
Myös seniori
Jokaisen tulisi kyllä itse tajuta, että virus ei ole kadonnut mihinkään vaikka rajoituksia puretaan! Ilmateitse tartuttavuus oletettua suurempaa ja mitä enemmän ihmiset huhkii esim.tyynellä säällä jää virukset leijumaan ilmaan ulkonakin saati sitten sisällä. Eli isoja porukoita kannattaa edelleen välttää!
Virus ei katoa..
"Ulkona ryhmäharrastustoiminta on sallittu kaiken ikäisille kokoontumisrajoitukset huomioiden"

Miksi kunta ei kuitenkaan muista kertoa, että ulkona kokoontumisrajoitus on 50 hlö. 6 hlö koskee vain sisätiloja. AVI ei ole antanut määräystä aikaisemminkaan ulkotilojen käytöstä, joten kunta on itse päättänyt esim, että urheilukenttiä ei saa käyttää yli 12v
Tuomas
Taas meitä työikäisiä syrjitään. Töitä tehdään väkimäärän keskellä ilman rajoituksia, mutta esim. uiminen on aina vaan kiellettyä.
Jatkuva joukkotapaaja
Kerrankin ikärasismia näin päin!
edistysaskeleita tasa-arvoon
Ihanaa!!!
Tätä odottanut
Mistä saa senioriliikuntakortin?
Mummi
Senioriliikuntakortti? Eli ihan sama onko rokotettu vai ei (onneksi valtaosa heistä on rokotettu). Parempi olisi ollut avata pääsy heille, ketkä on jo kertaalleen rokotettu.
PP203

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä