(6) kommenttia

Kirkkonummi lähes kolminkertaisti kesätyötuen − kaikki peruskoulun päättävät nuoret voivat saada kesäduunia

Kirkkonummi on varautunut ensi kesänä palkkaamaan kunnan töihin tai tukemaan kesätyöllistymistä selvästi aiempia kesiä enemmän. Kunnan palkkaamana tai tukemana voi työtä saada 600 kirkkonummelaista nuorta.

Tukipotista riittää kesätyöpaikka kaikille peruskoulun päättäville nuorille, joita on Kirkkonummella tänä vuonna hieman vajaat 600.

Ensi kesänä 350 kirkkonummelaista peruskoulun päättävää nuorta saa kesätöitä kunnalta kahdeksi viikoksi.

Tämän lisäksi kunta auttaa nuoria kesätöiden hankkimisessa tarjoamalla 250 kesäseteliä kirkkonummelaisissa yrityksissä työskentelyyn. Kesäseteli on nyt käytössä kolmatta kesää.

Viime vuonna kunnan tukemia omia kesätyöpaikkoja ja kesäseteleitä oli yhteensä 220, joten määrä on miltei kolme kertaa enemmän kuin vuosi sitten.

> Kirkkonummi palkkaa itse tai helppii kesätöihin 220 nuorta − haku on alkanut (Viisykkönen 20.2.2018)

Idea kirkkonummelaisten nuorten kesätöiden erityistukemiseen tuli kunnan nuorisovaltuustosta.

− Koimme, että ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen nuorelle ei ole ihan helppoa. On hienoa, että kotikunnan nuorisovaltuusto pystyi vaikuttamaan asiaan, kertoo Kirkkonummen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saga Lavi.

Kirkkonummen kunnan talousarvioneuvotteluissa tartuttiin nuorisovaltuuston ehdotukseen ja nostettiin kesätyömäärärahaa tälle vuodelle 180 000 euroon.

− On suuri ilo, että kunta voi auttaa kesätöiden hankkimisessa koko kirkkonummelaista ikäluokkaa. Ensimmäinen kesätyöpaikka on suuri etu nuorelle tulevaisuuden työnhakuun, sanoo Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.

Kahden viikon työjaksolta kunnan palveluksessa maksetaan nuorelle 375 euron palkka.

Tarjolla on työtä esimerkiksi vanhustenhoidon, lastenhoidon, siivouksen ja kunnossapidon tehtävissä eri puolilla kuntaa.

Kesäsetelin saava nuori hankkii itse työpaikkansa Kirkkonummella sijaitsevasta yrityksestä.

Kunta maksaa tukea yritykselle nuoren palkkaukseen 200 euroa edellyttäen, että kesätyöjakso yrityksessä on vähintään kahden viikon pituinen.

Kesätöistä kiinnostuneiden kirkkonummelaisten nuorten kesätyöhaku on käynnistynyt ja jatkuu 6.3. asti. Lisätiedot löytyvät täältä.

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Vähän epäreilua kun kesäsetelitkin rajattu tälle ryhmälle. 17 vuotiaat joilla ei viime vuonna tärpännyt, jäävät nyt hankalaan saumaan, kun 16 vuotiaat liputtavat 200 euron tukilappua. Ja täysi-ikäiset ajavat ohi toiselta puolelta.
Teet niin tai, aina väärinpäin
Hieno juttu! Mutta nyt esimerkiksi lukion ensimmäisellä luokalla olevien -02 syntyneiden on entistä haastavampaa löytää kesätöitä...
Hieman ymmällään
Huolestuttavaa, jos näitä alaikäisten ekoja työpaikkoja on vain just peruskoulusta päässeille. Eikös niihin ole ennen saaneet kaikki hakea ja päässytkin myös esim. 17-vuotiaita. Nuoria hekin ovat. Eivätkä välttämättä ole koskaan olleet kesätöissä, ei ole saanut työtä.
Miksi näin?
Epäreilua muita kohtaan
Anonyymi
Upea juttu! Tästä vielä jatko oikeaan työhön
Tero Strand

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx