(6) kommenttia

Kirkkonummi kovistelee HSL:ää − bussilinjojen remonttia on tarkasteltava heti ja matka-aikoja lyhennettävä

Kirkkonummi pyytää miettimään voitaisiinko keskustan alueelle perustaa nonstop-ympyrälinjoja, jotka syöttäisivät matkustajia matkakeskukseen.

Kirkkonummen kunnanhallitus vaatii pikaisesti HSL:n selvittämään, miten bussilla matkustamista sujuvoitetaan erityisesti Matinkylän metroasemalle.

Kolme ja puoli vuotta käytössä olleen Kirkkonummen bussilinjaston ongelmat on nostettu esille yht´äkkiä metron syöttöliikenteen alettua 3.1.

Varsinkin Etelä-Espoossa on valitettu matka-aikojen pidentymistä, ja Espoo on vaatinut pikaisia muutoksia bussiliikenteeseen.

Myös Kirkkonummen kunnanhallitus seurasi Espoon esimerkkiä ja laati maanantai-iltana HSL:lle listan siitä, mitä pitää selvittää.

Yksi idea, jonka kunnanhallitus pyytää tutkimaan, on saada Kirkkonummen keskusta alueelle muutama nonstop-ympyräreitti, joilta on syöttöliikennettä matkakeskukseen, josta puolestaan olisi esimerkiksi 20 minuutin välein suora bussiyhteys Matinkylän metroasemalle.

Pikaisia ehdotuksia vaaditaan myös toimenpiteistä, joilla parannetaan ruuhka-aikoina suoria, nopeita yhteyksiä esimerkiksi Upinniemen-Kantvikin suunnasta suoraan Kamppiin ja Matinkylään.

Kunnanhallitus pyytää lisäksi selvittämään, voitaisiinko kuukausi sitten lopetettu oikeus nousta HSL:n lipulla Karjaan suunnasta tuleviin busseihin palauttaa.

Kysymys on U-linjoista, jotka HSL lopetti. Kolmen liikennöitsijän bussit ajavat samoilla reiteillä yhä entiseen tapaan.

HSL:n liikennesuunnittelijoille heitetään myös pallo ideoida luovasti Kirkkonummen sisäisen liikenteen uudistaminen niin, että yhteys Helsingin suunnasta Kirkkonummelle on nopea ja sisäinen liikenne toimii sen kanssa joustavasti.

Myös junayhteyksiin toivotaan parannuksia ja pyydetään selvittämään, miten ja millä aikataululla Helsinki-Kirkkonummi -välille on mahdollista lisätä nopeita Y- ja X-junia.

Lisäksi kunnanhallitus nosti esille vanhan hankkeen saada bussiyhteys Veikkolasta Kauklahden asemalle ja mahdollisesti Matinkylään saakka.

Tätäkin yhteyttä pyydetään selvittämään. Asiasta on jätetty kunnalle myös adressi, jossa linjaa vaaditaan perustettavaksi.

Espoon kaupunginhallitus oli koolla samaan aikaan kuin Kirkkonummen kunnanhallitus ja teki oman vaatimuslistansa HSL:lle.

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

kuulkaa kirkkonummelaiset nyt tarkkana!!!!!!####### nimittäin sitten ihan pienesti sanottuna kuitenkin meillä siuntiossa ei ole mitään ei mitään nyyh ei muuta kuin s-market ja apteekki jossa ihana henkilökunta ja maailman paras terveyskeskus kiitos ihanan henkilökunnan etenkin appel, räsänen ja sairaanhoitajat mutta meillä ei ole julkista liikennettä teillä kirkkonummella on kauppoja liikenne sujuu olkaa iloisia
juna kulkee taas
Tämä on hyvä uutinen, että Kirkkonummi edes yrittää. Muuten olen samoilla linjoilla @Kyllästynyt kanssa, Kirkkonummi ei kehity. Olen asunut täällä 7 vuotta eikä mitään kehitystä ole tapahtunut. Missään. Mutta jos julkinen liikenne olisi sellainen ensimmäinen asia..
Räpylä
Vai että nonstop reitti !
Voi pyhä jysäys! Entisestä yhden välineen reitistä tehtäisiinkin kolmen kulkuvälineen reissu. Toivotan onnea kaikille vanhuksille ja tällaisille selkävaivaisille, mukavaa matkaa!
Liikennevälineen vaihto on kyseisille ryhmille myrkkyä!
Oma auto on kai ainut vaihtoehto....
Huvittavaa, että kunta vasta nyt herää tähän asiaan, vaikka tämä metron tulo ja matka-aikojen pidentyminen on ollut selvää jo pitkään. Ja ovat itse olleet asioista HSL:n kanssa sopimassa.
ex-matkustaja
Hsl:stä tuli itselleni palaute, että näillä mennään ja että muutoksia ei ole tulossa. Miten Kirkkonummen talouskaan kestäisi julkisen liikenteen kehittymisen parempaan. Kirkkonummi on koko ajan kauempana Helsingistä. Kirkkonummi ei kehity, ei tule työpaikkoja, kun yritykset häipyy ja uusia ei tule. Kirkkonummi ei ole mitekään vetovoimainen.
Kyllästynyt

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx