(7) kommenttia

Kirkkonummi käy kauppaa Helsingin kanssa isosta hoitolaitoksesta – Volskodilla olisi edessä muutto

Viimeiset asukkaat muuttivat pois Killinmäestä viime vuodenvaihteen aikoihin. (arkistokuva)

Kirkkonummen kunta on hieronut kiinteistökauppoja Helsingin kaupungin kanssa Killinmäen lakkautetusta vammaisten hoitolaitoksesta.

Jos kauppa toteutuu, KIllinmäkeen olisi tarkoitus siirtää nykyisen Volskodin toiminta.

Helsingin kaupungin ylläpitämä Killinmäki toimi vammaisten hoitolaitoksena 1970-luvulta lähtien. Toiminta päättyi lopullisesti tämän vuoden alussa ja koko kiinteistö on nyt tyhjillään.

Vanha Rantatien varrella sijaitsevassa laitoksessa oli laajimmillaan asukkaita sata ja henkilökuntaa pitkälti toistasataa.

Helsingin kaupunki on siirtänyt pikkuhiljaa vammaisten asumispalvelut kaupungin rajojen sisälle.

Killinmäen osto liittyy Kirkkonummen Volsissa toimivan kunnan oman vanhusten hoivakodin tulevaisuuteen.

Volskoti on pikaisen remontin tarpeessa. Selvitysten mukaan Volskodissa pitäisi tehdä täydellinen peruskorjaus, joka maksaisi arviolta noin 4 miljoonaa euroa.

Volskodin ongelmana on sijainti. Se on aika kaukana kuntakeskuksesta ja joukkoliikenneyhteydet ovat huonot esimerkiksi työntekijöille.

Sen sijaan Killinmäki oli varsin lähellä keskustaa ja hyvien joukkoliikenneyhteyksin varrella.

Killinmäessä on tehty alustavia kuntotutkimuksia. Tiedossa on, että muun muassa ikkunat ja märkätilat täytyy remontoida kokonaan uusiksi.

Todennäköisesti Volskodin muutto Killinmäkeen onnistuisi kunnan teknisen toimen mukaan vuoden 2021 alkupuolella.

Killinmäkeen olisi mahdollista järjestää palveluasumista ainakin 42 ikäihmiselle sekä päivätoimintaa ja kotona asumisen tukitoimintoja kuten saunapalvelua.

Helsingin kaupunki on yrittänyt myydä Killinmäen kiinteistöä jo yli kolme vuotta, mutta ostajaa ei ole löytynyt.

Helsinki omistaa Killinmäessä maata noin 60 hehtaaria.

> Killinmäelle ei löytynyt ostajaa: Helsinki haluaisi alueelle uusia asuntoja (Viisykkönen 14.9.2016)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Kuntapäättäjt Haloo... Kun yksityisellä sektorilla ei ole kiinnostusta ostaa kiinteistöä, niin sitä ei kannata kunnankaan ostaa remonttikohteeksi. Kunnalla on jo riittävästi näitä remonttikohteita ilman, että niitä pitää ehdoin tahdoin ostaa.
Haloo...
Helsingin kaupungin taitavat neuvottelijat ovat siis myymässä vanhoja korjauksia vaativia rakennuksia Kirkkonummen kunnalle! Kirkkonummen kunnalla on jo ennestään riittävästi huonokuntoisia rakennuksia, jotka ovat korjaus/purkulistoilla ja Volskoti on yksi niistä. Volskodin 4 milj. korjaus ei ole valtavan iso. Killinmäen rakennusten korjauksiin menee todennäköisesti saman verran tai enemmän ja silloin jää Volskoti tyhjänä vielä ongelmataloksi. Ja sitten on Sotelaki, joka koskee tällaista toimintaa. Ymmärrän, että Kirkkonummen kunta on kiinnostunut Killinmäen maa-alueista, mutta ei Kirkkonummen kunnan tarvitse sen takia omistaa niitä.

Urinvånaren
Volskodilla on pitkät perinteet. Siellä on tehty hyvää ikihmisten hoidon suhteen.
Ja moni omaishoitaja on saanut tuoda omaisensa tuttuun paikkaan, jossa on tutut hoitajat.
Volskodin sijainti on tietty syrjäinen, mutta kuitenkin sijainti on ollut erittäin hyvä. Siellä on ollut mahdollista ulkoilla, joko itsenäisesti pihapiirissä tai hoitajan kanssa ja myös on voinut tehdä pieniä retkiä ympäristöön. Liikkuminen on ollut iso osa ikäihmsten kuntoutusta.
Volskodin kannatusyhdistys on mahdollistanut virikkeellistä voimintaa kaikille , myös omaisille ja myös kylän porukalle. Kaikki on ollut tervetullut mm Juhannusjuhlaan, jossa myös hoitajat ovat olleet isolla panoksella mukana.
Toivotaan, että mahdollinen seuraava paikka, jonne Volsista siirrytään, jatkaa edelleen ikäihimisten kokonaisvaltaista hoitotyötä, johon isona osana liittyy ulkoilu,musiikki yms ikäihimisiä virkistävä toiminta. Ja että kannatusyhdistys saa voimia jatkaa arvokasta perinteistä toimintaa. ( sinne mukaan uusia jäseniä tekemään hyvää ikäihmisille)
Volskoti
--------snip--------
Historia

Volskodin historia alkaa 14.3.1890, jolloin kruununnimismies Alexander Magnus Takolanderin ehdotti Kirkkonummelle vaivaistalon perustamista.
Volskodin tie on kulkenut vaivaistalosta - kunnalliskodiksi ja 1900-luvun alussa talo sai nimen Wohls Frihem. 1976 nimeksi vaihdettiin Volskoti – Volshemmet, jota talo on kantanut kunniakkaasti tähän päivään asti.
--------snip--------

Ajat ja tavat ovat muuttuneet vuosisatojen saatossa. Aikoinaan Volskodin sijainti on ollut juuri sen ajan tapojen mukaisesti kerrassaan maan mainio Volsin kartanon kupeessa.

PS: lainattu teksti löytyy
https://www.kirkkonummi.fi/volskoti-1
Jerri Kämpe-Hellenius
Minkä takia Vols koti on alun alkaen rakennettu paikkaan "ei yhtään mitään"???? Onhan alusta lähtien tiedetty se ettei Vols kotiin ole juurikaan minkäänlaisia yhteyksiä kylältä tai Veikkolan suunnasta. Ja nyt vuonna 2019 ihmetellään tätä asiaa. Oliko alun alkaen tarkoitus pitää vanhat ihmiset "poissa silmistä poissa korvista". Ja jos vanhukset nyt siirretään Killinmäkeen, mitä ja missä aikataulussa Vols kodille tehdään jotain ja miten sinne järjestetään kulkeminen?
Kirkkonummi säätää taas
Anonyymi
Miksi noin ? Kun joka paikassa lukee Vanha Rantatie. Jopa Google kartassa ja Killinmäen opasteessa.
Ei ymmärrä.
Vanha rantatie, ei Vanha Rantatie...
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx