(7) kommenttia

Kirkkonummi hakee taas kehityspäällikköä − virka täytettiin viimeksi vasta viime talvena

Kirkkonummen kunta hakee jo toistamiseen alle vuoden sisällä kuntakehityspäällikköä.

Edellinen viranhaltija on itse irtisanoutunut heinäkuussa koeajan puitteissa.

Kuntakehityspäällikkö vastaa eritoten elinkeino-, matkailu- ja markkinointikoordinaatiosta kunnassa.

Tehtävään on ollut kunnalla vaikeuksia saada jatkuvuutta. Aluksi vuonna 2017 päätettiin perustaa kuntaan kehitysjohtajan virka.

Uusi kehitysjohtaja irtisanoutui runsaan vuoden jälkeen.

Virka oli puolisen vuotta täyttämättä, kunnes se lakkautettiin ja perustettiin kunnan hierarkiassa pykälää alempi päällikön virka. (Lue: Viisykkönen 23.10.)

Uutta kuntakehityspäällikköä haetaan nopealla aikataululla. Hakuaika päättyy jo elokuun loppuun mennessä.

Tällä kertaa viran kelpoisuusvaatimuksissa ei ole erikseen mainittu soveltuvaa korkeakoulututkintoa.

Kuntakehityspäällikölle maksetaan palkkaa noin 4 200 euroa kuukaudessa.

> Kirkkonummen uusi kuntakehityspäällikkö löytyi Espoosta − tehtävä on ollut täyttämättä kesästä lähtien (Viisykkönen 31.12.)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Kuntakehityspäällikön asema kuntaorganisaatiossa on asetettu liian alhaiselle tasolle. Tehtävähän kuuluisi kunnan ylimmälle virkamiehelle.
Soromnoo ja tattista vaan. Siis ihan aikuisten oikeasti
Millä sinä kehität näin riitaisessa ja takapajuisessa kunnassa yhtään mitään? Hyväveliverkostot hengittävät niskaan.
Kuntatyönantajana
Oh no! Kirkkonummen kunta. Kukaan ei halua jäädä sinne! Koeajalla lähdetään pois. Henkilöstöpolitiikka on kamalaa, työntekijöitä kytätään, alaisia ei kohdella tasapuolisesti, esimiehet eivät ole päteviä tehtäviinsä jne. Ihmiset kuolevat tuolla pystyyn. Ja itsetunto ei ainakaan kohene! Ja ammattiosaaminen, aiempi sellainen, on kadonnut, viety pois, asiantuntijuus yht´äkkiä kadonnut jonnekin jne. Tämän saavat esimiehet aikaan. Pelossa tehdään töitä.
Mistä muutos?
Kelpoisuusvaatimuksetkin löytyvät: Kuntakehityspäällikön viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus tehtävistä, jotka edistävät kunnan elinkeinotoimintaa ja kuntamarkkinointia.
Anonyymi
Eiköhän vika ole jossain ihan muualla kuin tehtävänkuvauksessa jos porukka ei pidempää pysy.
Äänestäjä
Tarkemmin ottaen:
"Kuntakehityspäällikkö vastaa kunnan elinkeino-, matkailu- ja markkinointitoiminnasta, ohjaa työllisyyttä edistäviä toimenpiteitä ja edistää kirkkonummelaista yrittäjyyttä. Hakemallamme henkilöllä on vahva ymmärrys yhdyskuntasuunnittelusta ja sen vaikutuksista kunnan elinvoimaisuuteen."

"Kuntakehityspäällikkö tekee tiivistä yhteistyötä poikkihallinnollisesti ja on mukana kunnan elinvoimaisuuden edistämisen kannalta keskeisissä kehitysprojekteissa. Koska kuntakehityspäällikkö toimii myös kunnanhallituksessa olevan kuntakehitysjaoston esittelijänä, tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hallinnollisen valmistelutyön ja päätöksentekomenettelyn ymmärtämistä tai vähintäänkin vahvoja valmiuksia kunnan hallintoprosessien omaksumiseen."

En nyt tiedä mikä kenenkin mielikuvitus on, mutta minusta työnkuvaus on ihan tästä maailmasta.
Puistonpenkin kuluttaja
Ehkä tuota tehtävänkuvausta pitäisi hieman rukata, sillä elinkeino-, matkailu-, markkinointityönkuvaus kuullostaa tällä paikkakunnalla jo tavallisen puistonpenkin kuluttajan näkökulmasta melkoiselta mielikuvituksen tuotokselta....
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx