(5) kommenttia

Kirkkonummi epäröi yhä vanhusten ja vammaisten yhteistä kulkukeskusta – liittymistä selvitetään vielä

Koko Länsi-Uudenmaan alueella toimivalla kulkukeskuksella on vaikutusta paikallisten taksien ajoihin. Keskus on kilpailuttanut yritykset, jotka ajoja saavat ajaa kuntien laskuun.

Kirkkonummen kunnanhallitus haluaa saada edelleen lisätietoa Espoon organisoimasta vammais- ja vanhuskuljetuspalvelujen järjestämisestä ennen kuin päätöksiä siihen liittymisestä tehdään.

Kunnanhallitus päätti maanantaina palauttaa asian uuteen valmisteluun äänestyspäätöksellä 11-2. Asiaan palataan viimeistään kolmen viikon kuluttua.

Länsi-Uudenmaan yhteisen kulkukeskuksen aloituksesta on tullut monimutkainen asia, jota Kirkkonummellakin on selvitelty viime kuukaudet.

Espoo aikoo aloittaa kulkukeskuksen toiminnan omalla alueella kahden viikon kuluttua ja toivoo, että muut kunnat tulevat mukaan maaliskuussa.

Uudessa järjestelmässä kaikki tilaukset koko Länsi-Uudellamaalla hoidetaan keskitetysti ja ajot hoitavat sopimusautot, joita on kilpailutettu yli 660.

Niistä 47 on pelkästään kyseisiin kuljetuksiin varattuja esteettömiä päiväautoja. Kirkkonummelle on varattu kolme päiväautoa.

Toistaiseksi Kirkkonummen kunta hoitaa palvelun itse, ja sitä voidaan jatkaa edelleen, jos muita päätöksiä ei tehdä.

Kunnanhallituksessa palautusta esittivät maanantaina Ari Harinen (sd.) ja Reetta Hyvärinen (vihr.). Heidän esityksensä oli, että kulkukeskussopimuksista pitää irtaantua.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) kertoo, että kunta haluaa vielä yksityiskohtaisen selvityksen siitä, mitä järjestelmästä poisjättäytyminen merkitsisi.

Kunta ei ole allekirjoittanut vielä mitään ja koko asian valmistelu on keskeytyksissä, kunnes kunnanhallitus tekee asiasta jotain päätöksiä.

Asiaan liittyy Haapaniemen mielestä monia kysymyksiä, joihin pitää saada vastauksia. Lisäksi Haapaniemi vaatii, että kaikki asiaan liittyvät asiat ja tiedot tuodaan selkeästi ja avoimesti kuntalaisten tietoon.

− Kulkukeskuksella on tavoiteltu saatavan säästöjä aikaiseksi. Sekin asia arveluttaa, onko näin. Meille kerrottiin, että Kirkkonummen arvoidut kustannukset ovat vuodessa 1,77 miljoonaa euroa, kun taas kunnan omana toimintana kuljetukset maksavat nyt 1,85 miljoonaa euroa. Ero on yllättävän pieni, Haapaniemi pohtii.

Keskeisin asia Haapaniemen mielestä on kuitenkin, miten palvelut toimivat kuntalaisille ja miten hyvin autoja olisi kulkukeskuksen kautta saatavissa. Tähänkin liittyy hänen mielestään monia kysymysmerkkejä.

Länsi-Uudenmaan yhteisen kulkukeskuksen aloitus on juridisesti monimutkainen, koska Espoon kaupungin viime vuonna tekemä hankintapäätös kumottiin markkinaoikeudessa. Espoon kaupunki on puolestaan valittanut päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, josta odotetaan vastausta.

Tässä vaiheessa Espoo pyytää kuntia allekirjoittamaan väliaikaisen sopimuksen, jolla toiminta saataisiin käyntiin, kunnes valitus on käsitelty.

Lue lisää:

> Asioita siirrettiin yli vuodenvaihteen – kiisteltyyn kulkukeskukseen palataan vielä, Wohlsin maakauppakin jäi auki (Viisykkönen 22.12.)

> Kirkkonummi kieltäytyy vielä menemästä mukaan vammaisten ja vanhusten kuljetuspalveluun, jonka Espoo järjestää (Viisykkönen 23.10.)

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Ei se irtsutuminen taida onnistua ilman isoa tukkua rahaa. Mielenkiintoista on se, että Kirkkonummi on valtuuttanut Espoon tekemää sopimukset puolestaan ja nyt sitten valitetaan. Lukekaa ja itkekää http://kirkkonummi.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021624-7
Umpirauhanen
Joo, jokaiselle kuljetusta tarvitsevalle oma taksi ja kuljettaja! Näin taksi on kiinnitettynä asiakasta varten niin monta kertaa , kuin kortissa matkoja riittää! Entä jos taksia tarvitsee
tavallinen kansalainen, niin onko vaikeuksia saada kirkkonummelainen auto. Todennäköisesti auto on lähitaksi jostain toisesta kunnasta? Ja palvelu sen mukaista!
Monta kertaa taksin kyydissä ollut!
Annetaan Espoon yksin sotkea asiansa, tehdään me järkevämpiä päätöksiä! Muut läntiset alueet voivat seurata perässä.
Ettei joukossa tyhmyys tiivistyisi
Olen samaa mieltä taxia ajanut kirkkonummella melkein kokko ikäni tunnen nämä asiakaat tuttu ja turvallinen taxi kuski näin se vaan on
Juppi
Omat paikalliset taksit osaavat parhaiten Kirkkonummen alueen tarpeet. Tuntevat osoitteet. Ovat tuttuja palveluntuottajia.
Varnaan paras jatkaa yhteistyötä jo tuttujen kanssa.
Omat taksit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx