(48) kommenttia

Kirkkonummi ei ryhdy lomautuksiin – kunnanhallitus päätti asiasta äänin 8-5

Kirkkonummen kunta pidättäytyy koronaepidemiasta johtuvista lomautuksista. Kunnanhallitus päätti asiasta äänestyksen jälkeen keskiviikkoiltana.

Yt-neuvottelujen jälkeen kunnanhallituksessa oli esitys, että kunta lomauttaisi yli 520 työntekijää. Säästöä lomautuksilla oltiin hakemassa yli 900 000 euroa.

Lomautuksen kannalla olisivat olleet kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten edustajat. Muut ryhmät vastustivat lomautuksiin ryhtymistä.

Kunnanhallituksen ylimääräisessä kokouksessa sekä Ari Harinen (sd.) että Emmi Wehka-aho (vihr.) ehdottivat, että lomautuksia ei toteuteta.

Heidän perustelunsa asiassa olivat erilaiset. Siksi esitykset asetettiin vastakkain, ja äänestyksen jälkeen Harisen tekemä ehdotus hyväksyttiin jatkokäsittelyyn.

Lomautusten toteuttamisen puolesta äänestivät Timo Haapaniemi (kok.), Piia Aallonharja (ps.), Matti Kaurila (kok.), Antti Salonen (kesk.) ja Kati Kettunen (kok.).

Lomautusten toteuttamista vastaan äänestivät Harinen, Ulf Kjerin (r.), Hans Hedberg (r.), Antti Kilappa (prok.), Rita Holopainen (kd.), Pirkko Lehtinen (sd.), Wehka-aho ja Jaakko Kallio (vihr.).

Korjattu jälkikäteen: Piia Aallonharjan puoluetausta.

(48) kommenttia
Kommentit (48)

Kommentit (48)

Sivut

Nimimerkille Lisää rahaa: Kunnallista pysköinninvalvontaa on tutkittu ja se vie palkkakustannuksina enemmän kuin tuottaa.
Anonyymi
"Kunta nousuun"v.2018 henkilöstöluvuilla kunnan menot oli n.100 M € henkilöstöön,joista naisia oli 83%.En usko että tästä joukosta löytyy esittämilläsi keinoilla pelastusta tähän tilanteeseen,muutenkuin lomauttamalla,joka ei tietenkään ole se oikea ratkaisu.Punakynä on nyt vain pantava heilumaan ja elettävä niukimmilla rahoilla.
tästäkin selvitään
Huono johtaminen on yksi Suomen suurista ongelmista, varsinkin julkisella sektorilla. Näin myös Kirkkonummella. Pomoilla on oma ”hovi” joita suositaan vaihdossa siitä, että työntekijät ”nuolevat pomoa”, sen sijaan että aikuisen oikeasti arvostettaisiin osaamista, ahkeruutta, kehittämistä, älykkyyttä.
Hyvät johtajat arvostavat osaamista ! Huonot johtajat pelkäävät että työntekijät ovat osaavampia kuin pomo itse.
Vallan väärinkäyttö jatkuu
Arvoisa ”kunta nousuun” tulisitko varhaiskasvatukseen konsultoimaan miten saataisiin löysät pois? Varsinkin nyt kun pitää palkata sijaisia oman väen ollessa perusturvassa ja pakotetuilla kesälomilla. Ehkä siitä päivän ainoasta 9 min tauosta voidi vielä kiristää.... toisaalta sekin menee lapsiryhmässä kahvin jäähtyessä pöydän reunalla...
Ottakaa oppia
Nehän ovatkin ” täystyöllistettyjä ”
Veronmaksaja kunnassa : (
Työtähän tulee saada tehokkaammaksi,bonuksia tuloksen mukaan,joutenoloa vähemmälle,suojatyöpaikat pois,työnkuvia muutettava,itseohjautuvia työryhmiä, onhan näitä keinoja, jos haluaa yhtälaista tehokkuutta yksityisen puolen kanssa.Ostopalvelu käyttöön silloin kun se on tarkoituksen mukaista,turha sitä henkilökuntaa on pitää jos tekemistä on vain silloin tällöin.Taloudelliseen osaamiseen pitää panostaa,eikä vain tehdä päätöksiä joihin ei ole nyt varaa.Äyriä tulee nostaa vaikka tilapäisesti,jotta kurimuksesta päästään pois.
kunta nousuun
Säästöjä täytyy hakea....
- seminaarimatkat voidaan siirtää hamaan tulevaisuuteen. Seminaareja voi kyllä pitää kunnantalolla, jos nille todellisen kova tarve on.
- konsulttien käyttöä voidaan kovasti vähentää
- työnkuvia voidaan selvittää... tarvitaanko kaikkia johtotehtävissä olevia päälliköitä
- vakanssit terveydenhuollossa riittäviksi... se vähentää ostopalveluja, kun on riittävästi omaa väkeä, niin sairaslomatkin vähenee. Ja oman väen työtunnit tulee työnantajalle edullisemmaksi.
- esimiestyöhön satsausta niin, että koulutusta lisätään. Johdon ammattitaito on tärkeä asia. Huonolla henkilöstöpoitiikalla työilmapiiri kärsii liikaa.
Järkevää toimintaa jatkossa
Varmaan päättäjät pohtivat näitä talousasioita taas syksyllä - seuraavalla seminaarimatkalla. Niitähän on ollut, mutta valmista ei ole tullut. Uusi reissu siis paikallaan.
Kieli poskessa
Lisää rahaa kunnan kassaan saadaan kunnallisen pysäköinnin valvonnan aloittamisella. Koko ajan keskustassa pysäköidään aluepysäköintikielto alueelle!
Muualla varmaan samoin..
Lisää rahaa..
No kertokaahan ihmiset.Mistä kunta voisi,ihan oikeasti säästää?
Odotan mielenkiinnolla
Komppaan rivityöntekijää. 2014 päätettiin säästää lomauttamalla työntekijöitä mutta mitä se auttoi ja tehtiinkö muita säästöjä? Työntekijöitä on muutenkin vaikea saada kunnalle joten rakennettaisiko mielummin nyt kunnan mainetta työnantajana ja haetaan ne säästöt muualta kuin työntekijöistä.
Nautin työstäni
Kunnanhallituksessahan on meneillään myös kunnan rakenteellisten uudistusten osalta infoa. Eli lomautuksia ja muita muutoksia on meidänkin kuntaan tulossa, niin kuin moneen muuhunkin. Nyt tehty päätös...?
Uudistuksia tulossa ja hyvä niin
Kunnan työntekijöiden kannalta hyvä asia, kuntalaisten (veronmaksajien) kannalta välttämättä ei. Minäkin toivoisin, että "ei-joukkueen" jäsenet esittäisivät vaihtoehdon, mistä vastaava summa eli vajaa milli olisi saatu kasaan. Toivottavasti ei esitetä vaihtoehdoksi verojen korottamista. Se on se helppo vastaus eikä tarvitse yhtään päätään vaivata.
Toinen veronmaksaja
Eikö kunnassa ole mitään palkkiojärjestelmää kehittämisideoista. Sehän on tätä päivää. toisaalta eikö se kuulu ihan jokaisen työntekijän perusjuttuihin kehittää omaa työtä ilman että odotetaan että jokin kysyy.
valkokaulusduunari
Voin sanoa että me jotka olemme olleet korona ajan töissä olemme tehneet pitkiä päiviä ja väsymys alkaa todella painaa. Olemme siitä huolimatta pyrkineet palvelemaan asiakkaita iloisella mielellä parhaamme mukaan ja neuvomaan heitä kun huoli selviytymisestä perheillä on ollut suuri. Me työntekijät taivumme uskomattomiin suorituksiin vaikka pelko lomautuksista ja kenties irtisanomisista leijuu yllämme. Olisko nyt aika löytää säästökohteet muualta kuin meistä rivityöntekijöistä ja meidän palkoista? Kysykää meiltä, meilläkin saattaa olla ideoita säästämiseen, näemme niitä paljon lähes päivittäin.
Rivityöntekijä
Työt ei ole vähentyneet tai loppunut näin korona aikana. Vaikuttaa vain siltä ettei olla osattu kiristää ns.kukkaron nyörejä kun näytti siltä, että taloustilanne on heikko.
Kuntalainen.
Järkevä päätös pääosin järkeviltä päättäjiltä....
Uffe
Käsittämätön päätös. Talous on jo kuralla ja syvemmälle vaan mennään. Kaikilla sektoreilla ei varmasti ole töitä ja silloin taloutta pitää sopeuttaa. Kertoisiko Harinen ja Wehka-aho millä tuo 900t€ potti aiotaan rahoittaa? Vai näemmekö sen pian suurempina veroina? Sitten muuttoliike muualle voikin alkaa...
Veronmaksaja
Juuri näin nimim. "kaikilla yhteinen vastuu"! Kunta olemme me - ei joku kasvoton, hengetön, ei elollinen.
Oikeus ja vastuu käsi kädessä
Huolestunut kansalainen: taitaa olla tuo tarjoamasi vaihtoehto a) oikea. Tilanne on onnistuttu sössimään perusteellisesti. Kunnan talousjohto on varoitellut, mutta poliitikot päättivät esim. viime syksynä, että ei tarvitse tehdä mitään. Että pitäisi toivoa vaan, että taloushuolet korjaantuvat itsestään. Silloin jo tiedettiin, että vuosi 2019 menee ennusteen mukaan ihan penkin alle.

Ikävää, että pari vuotta sitten niin valoisalta näyttänyt tilanne on tunaroitu tällä tavalla.
Oikeasti huolestunut kansalainen
Lomautusten puolesta kannattaneet ansaitsivat ämpärillisen likavettä kasvoilleen.....
Uffe
Vali vali. Muuttakaa muualle jos se ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella.
Kyllä minä niin mieleni pahoitin
Onko kunta suojatyöpaikka missä palkka pitää maksaa vaikka ei olisikaan töitä? Nostetaan veroja ja annetaan kaikille rahaa tekemättömyydestä!
Konkurssikypsä
Oikeasti huolestunut kansalainen: Jos kunnan taloushallinnon vastaavat onnistuvat taikomaan kahdessa vuodessa erään jatkuvasti kovimpaa vauhtia kasvavista ja veronmaksajia muualta keräävistä kunnista varakkaimmasta viidenneksestä suoraanköyhimpään viidennekseen, on a) Kirkkonummen kunnan talousjohtaminen ollut viimeisten vuosien aikana huonompaa kuin luokatonta tai b) väitteesi ei pidä paikkaansa.
Huolestunut kansalainen
Siis lomautuksia ei tule NYT, mutta mahdollisesti myöhemmin. Kunnan työntekijäät roikkuvat siis löysässä hirressä yhä.
inhorealisti
Kuulehan "Huolestunut kansalainen": linkkaamasi tilasto on julkaistu helmikuussa 2018 eli kuvastaa vuotta 2017. Sen jälkeen on tilanne täysin muuttunut. Vuoden 2019 tappiot olivat jo 20 miljoonaa euroa ja tämän vuoden ennuste on vielä huonompi. Kirkkonummi siirtyi kertalaakista parhaasta viidenneksestä huonoimpaan. Kriisikunta-status on tulossa ja silloin VM ottaa kunnan ohjaukseensa.
Oikeasti huolestenut kansalainen
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
- tunnettu suomalainen sananlasku
Populistit voittivat
Loistava kommentti "kaikilla on yhteinen vastuu", kun tämä pelaisi olisimme Suomen paras kunta:) Suurin osa terveydenhoitokuluja tulee nimenomaan päihteistä, samoin Poliisin tehtävistä valtaosa känniläisten/huumehörhöjen takia! Ihanaa nyt, kun kapakat kiinni ja päihdeongelmaisetkaan ei mellastaa raitilla. Toivottavasti jatkuu rauha koko kesän.
No drugs
Aijai kun kohta päästään kunnon leikkauksiin ja lomautusten sijasta mahdollisesti jopa irtisanomisiin. Sitten itketään, että olisi pitänyt lomauttaa sillon toukokuussa ne 520 henkilöä ja säästää edes se 900 000 euroa.
Aina pääsee valittamaan huonoista päätöksistä
On tämä "hupaisa" tämä ihmiskunta. Palkkaa pitää saada koulutusta vastaavan määrän, vaikkakin tämä sinun asiantuntemus työnkuvaan ei vastaisi nykyhetkeä /aikaa.., tai muuten vaan olet ajautunut kyseiseen virkaan (palkan tai muiden etujen vuoksi..).
Tätä vasten kun lähtee peilaa tätä nykyihmistä, niin kuinka moni nostaakaan väärin perustein sitä huippupalkkaa?
Kyllä keittäjiä riittää, ja tämä koronan tuoma "herätys" taitaa jäädä hyvinkin nopeasti historiaan, kun jotkut tahot ei näe omaa kyvyttömyyttä asiaan jos toisen.
Johan Vietävä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx