(20) kommenttia

Kirkkonummi ei kasva eikä vetovoima riitä − entisiä lukiolaisia yritetään valjastaa kunnan markkinointiin

Porkkalan lukiosta on valmistunut vuosien saatossa useampi tuhat ylioppilasta. Huomattava osa heistä lienee muuttanut kunnasta pois.

Kirkkonummella mietitään monella taholla, miten kunnan vetovoimaa saataisiin elpymään ja asukasluku jälleen selvään kasvuun.

Porkkalan lukiossa viritellään aiheen tiimoilta alumnitoimintaa. Alumnillahan tarkoitetaan oppilaitoksessa aikaisemmin ollutta opiskelijaa.

Kunnasta muuttavat pois kirkkonummelaiset nuoret monesti siinä vaiheessa, kun toisen asteen opinnot on suoritettu. Kirkkonummen lukioista valmistuu vuosittain lähes 200 ylioppilasta.

Yhteyksien ylläpitäminen kirkkonummelaisiin opiskelijoihin voisi vahvistaa sitä, että opintojen jälkeen, työelämään siirtymisen sekä työuran aikana tapahtuisi paluumuuttoa kuntaan, on Porkkalan lukiossa tuumattu.

Alumnitoiminnalla pyrittäisiin vahvistamaan ja kehittämään myönteistä kuntakuvaa.

Monissa tapauksissa muuttopäätös näet tehdään sen perusteella, mitä on kunnasta omien tuttaviensa kautta kuullut.

Kirkkonummi tavoittelee valtuuston hyväksymän strategian mukaan 1,5 -2 prosentin väkiluvun kasvua, mikä olisi vuodessa 600-800 uutta asukasta.

Tällä hetkellä kasvussa ei päästä lähimainkaan tavoitteeseen. Viime vuonna kasvu jäi alle 0,3 prosenttiin, ja asukasluku kasvoin vain runsaalla sadalla. Luku on pienin vuosikymmeniin.

Tänä vuonna Kirkkonummen väkiluku oli kasvanut huhtikuun loppuun mennessä 67:llä. Yksittäisten kuukausien muuttoliike ei vielä kerro juurikaan koko vuoden kehityksestä.

Porkkalan lukio esittelee alumni-ideaansa kuntakehitysjaostolle 4.6.

Lue lisää:

> Kirkkonummen kasvu painui ennätysalas − syntyvyys pysyi lähes ennallaan, mutta muuttoliike on kotimaassa poispäin (Viisykkönen 29.1.)

> Kerrostaloja nousi rivakasti ja Kirkkonummelle valmistui 450 uutta asuntoa − silti kunnan väkiluku ei oikein kasva (Viisykkönen 11.3.)

(20) kommenttia

Kommentit (20)

Sivut

Olen vuodesta 2015 asunut Kirkkonummella, ensin Masalassa ja nyt keskustan suunnalla. Omat kokemukset lasten päivähoidosta, kouluista, terveydenhoidosta ja vammaispalveluista ovat olleet positiivisia. Kaikki on hoitunut nopeasti ja ihmisläheisesti.

Työmatka julkisilla Helsinkiin on kyllä metron myötä ajallisesti pidentynyt, mutta se oli tiedossa jo ennen kuntaan muuttamista. Se myöskään varsinaisesti ole asia johon pieni HSLn jäsen kunta voi vaikuttaa.

Verotus on kevyempää kuin mitä se oli Savossa, eli sen suhteen itsellä ei ole valittamista. Mielelään sitä veroja toki maksaisi aina vähemmän.

Näissä kommenteissa puhutaan usein kaavoituksesta ja teknisenpuolen osaamisesta. Sitä kuulee niin usein, että kyseessä ei voi olla vain muutaman ihmisen kokemus. Onko näihän palveluihin pettyneet olleet yhteydessä kuntaan ihan virallisesti?
Tyytyväinen kuntalainen
Syntynyt kasvu taitaa tulla kuntaanhaalituista moniosaajista, ei veronmaksajista. Toisin hekin poistuvat Helsinkiin heti kun ilmaiset edut päättyvät.
Tomppa
Veroäyri alas niin jopa rupeaa kiinnostamaan....
Mallu
Lisää omakotitonttitarjontaa kohtuuhyville paikoille! Harva muuttaa muualta Kirkkonummelle asuakseen kerrostalosssa.

Onhan tuolla kaavoituksessa pientaloalueita tulossa, mutta taitaa vielä aika monta vuotta, että on kunnallistekniikka rakennettu ja tontit rakentamisvalmiina.

Ja sitten tuo rakennusvalvonta. Se pitäisi saada siihen kuntoon, että pystytään oikeasti PALVELEMAAN kuntalaisia.
sdkfz
Kirkkonummen kunnalta ei saa palvelua! Esim. kuntatekniikasta ja erityisesti rakennusvalvonnan puolelta. Sieltä on lähtenyt henkilöstöä koeajalla ja jäljelle jäänyt henkilöstö ei osaa, viitsi tai ei ole aikaa palvella. Todella kamala tilanne! Lisäksi osalla kuntatekniikan esimiehistä (väliportaan) ei ole tehtävään vaadittavaa koulutusta eikä työkokemusta. Kyllä esimiehelle kuuluva palkka tulee, mutta siihen se sitten jääkin;) Mikä Kirkkonummessa muka vetäisi puoleensa?????????
Haloo!!!!

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx