(47) kommenttia

Kirkkonummi aikoo ostaa metsäalueen keskustan vierestä − alueelle kaavaillaan asuntoja

Kirkkonummen keskustan kupeessa olisi vapaata rakennusmaata ostettavaksi. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunta on neuvotellut maakaupasta aivan keskustan lähellä. Metsäinen ja rakentamaton alue soveltuu hyvin uudeksi asuinalueeksi.

Kunta on tehnyt yksityisessä omistuksessa olevasta maa-alueesta ostotarjouksen.

Kaupassa siirtyisi kunnan omistukseen noin 27 hehtaarin määräala 1,8 miljoonalla eurolla. Hehtaarihinta on 66 000 euroa.

Hinta on laskettu kaavoittamattoman raakamaan hinnoitteluperustein.  

Alue on ilman asemakaavaa, mutta voimassa olevassa yleiskaavassa se on varattu pääosin asuinalueeksi.

Alueelle on mahdollista kaavoittaa tonttimaata vähintään usealle sadalle asukkaalle.

Määräala sijaistee Jolkbyn ja Gesterbyn välisessä maastossa, joka on etupäässä metsää ja peltoa.

Yleiskaavassa alueen poikki on suunniteltu kehäkatu, joka lähtisi Vanhalta Rantatieltä Killinmäestä ja päätyisi Gesterbyhyn.

Ostettavaksi aiotun maa-alueen eteläpuolella on Helsingin kaupungilla rakentamatonta maata lähes 60 hehtaaria.

Helsingin maalla on toiminut Killinmäen hoitolaitos, jonka kiinteistöä kaupunki on yrittänyt myydä. (Viisykkönen 15.2.2016)

Kunnan tekemä ostotarjous 27 hehtaarin määräalasta on ehdollinen, ja se tarvitsee vielä kunnanhallituksen ja valtuuston päätökset.

Lisätty (29.10. kello 20): Kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää alueen ostamista kunnalle. Lue lisää.

(47) kommenttia

Kommentit (47)

Sivut

Vielä lisäksi Kirsi Koistisen kommenttiin. Vesitorninmäki on sijaintinsa takia vielä tärkeämpi alue uuden koulukeskuksen ja jo olemassaolevien koulujen sekä päiväkotien lapsille ja muille asukkaille. Vesitorninmäelle ei pitäisi missään nimessä rakentaa kerrostaloja ja parkkipaikkoja, mäki ei ole sovelias niille, ne pitää rakentaa keskustaan jotta siitä joskus saadaan oikeasti keskusta, muuten se säilyy 70-luvun kirkonkylänä.
Keskustaksi ei riitä kirpputorit, kuntosalit ja pizzeriat.
Staffan Pettersson
Parempi kaavoittaa omakotialueet lähelle keskustaa ;menevät hyvin kaupaksi ja saadaan hyviä veronmaksajia ja lapsiperheitä kuntaan. Keskustan asuinalueilta on toki lyhyemmät ja toimivammat kulkuyhteydet linja-autopysäkille ja juna-asemalle kuin esim. Kantvikista. Luulisi kiinnostavalta vaihtoehdolta vihreillekin .
Arska
Katriinan kanssa samaa mieltä! Kirkkonummi on ollut ja toivottavasti tulee jatkossakin olla luonnonläheinen kunta. Se on ollut minulle syy muuttaa tänne 31 v sitten. Keskusmetsän ainutlaatuisuus on säilytettävä. Se palvelee tulevaa koulukeskustakin. Pidän tärkeänä, että metsä ja virkisrysalueet ovat kävelymatkan etäisyydellä.
Kirsi Koistinen
Onko sitä maa-aluetta pakko ostaa? Miksi ei voi vain tehdä alueelle kaava ja antaa maanomistajan myydä suoraan tahoille jotka haluavat rakentaa kyseiselle alueelle? Tälla tavalla muo miljoonat voisi investoida muualle, pääsemällä silti kutakuinkin samaan lopputulokseen.
Keijo
Toivottavasti ennemmin päätöksenteossa auttakoot järki kuin luoja.
järki vai luoja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx