(5) kommenttia

Kirkkonummi aikoo maksaa lisäpalkkaa sosiaalityöntekijöille – pätevää henkilöstöä on muuten vaikea saada

Kirkkonummen sosiaalityöntekijät työskentelevät kunnantalolla siihen saakka kunnes uusi hyvinvointikeskus valmistuu.

Kirkkonummen kunta aikoo houkutella päteviä sosiaalityöntekijöitä korottamalla ansiotasoa. Pula sosiaalityöntekijöistä on jatkunut Kirkkonummella vuosia ja vaihtuvuus on suurta.

Jo aiemmin on tehtäväkohtaista palkkaa nostettu, ja toissa vuonna korotettiin lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden palkkaa. Heidän rekrytointinsa on ollut erityisen vaikeaa.

Sosiaalityöntekijän tehtäväkohtainen palkka Kirkkonummella on runsaat 3 400 euroa kuukaudessa. Kirkkonummi maksaa lähikuntia hieman korkeampaa palkkaa.

Sosiaalityöntekijöiden löytäminen on vaikeaa koko maassa, ja pätevien työntekijöiden houkuttelemisessa on kilpailuakin.

Uutena keinona on Kirkkonummella pohdittu kahta erilaista lisää sosiaalityöntekijöiden ansioihin.

Kokemuslisää esitetään varhennettavaksi ja lisäksi uusille sosiaalityöntekijöille maksettaisiin 150 euron rekrytointilisää määräaikaisesti puoli vuotta.

Samanlaisia palkanlisiä kokeiltiin Kirkkonummella vuonna 2017, jolloin houkuteltiin puheterapeutteja kunnalle töihin. Silloin tarjous auttoi.

Kunnan henkilöstöjaosto käsittelee palkkausasiaa 5.2.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

hyvä päätös kunta-alalla tosi pienet palkat ja tuollainen työ on raskasta kaikille sellaisille kuten opettajille, hoitajille jne. lisää palkkaa
tuju
Kirkkonummen kunnan palkkaus on viime vuosituhannelle jäänyt. On ihme, että joku vielä viitsii olla kunnan palveluksessa kvtes palkoilla.
Liikaa naisia päättämässä. Ei voi toimia.
Johan levis ja korjaa pois.
Sitten kun palkka alkaa lähennellä 4k, niin sitten tämäkin maisteri voi uudelleen harkita lastensuojelun avohuoltoa. Palkka kaavailtuine lisineenkin on surkea työn vaativuuteen ja kuormittavuuteen nähden.
VTM, sosiaalityöntekijä
Mitenkäs varhaiskasvatuksen opettajat ?
Vasu
Nykyajan lapset ja perheet niin hankalia etten yhtään ihmettele, jos henkilöstöä vaikea saada. Ei mitään kuria ja toisten kunnioitusta vain minä itse!!!
En ihmettele!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx