(10) kommenttia

Kirkkonummen VOK:t: Aavaranta lopetetaan – Evitskog jatkaa

Aavarannassa on ollut majoitettuna myös perheitä.

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten paikat vähenevät puoleen Kirkkonummella. SPR:n ylläpitämä Aavarannan vastaanottokeskus lopetetaan talven lopulla.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti keskiviikkona vastaanottokeskusten ylläpitäjille uusista sopimusten irtisanomisista. Majoituspaikat vähenevät runsaalla 2 000 paikalla pääosin maaliskuun 2017 loppuun mennessä.

Aavarannan toiminnan on määrä loppua 31.3. mennessä. Sen sijaan Evitskogin vastaanottokeskus jatkaa entiseen tapaan. Keskuksessa on 300 paikkaa.

Myöskin Inkoossa ja Siuntiossa tulee muutoksia maaliskuuhun mennessä. Inkoossa suljetaan 54 alaikäisten turvapaikanhakijoiden majoituspaikkaa ja Siuntiossa 10.

Siikarannan vastaanottokeskus Kirkkonummen ja Espoon rajalla jatkaa toimintaansa. Keskusta pyörittää Barona-konserniin kuuluva Luona.

Syynä vähennyksille on Maahanmuuttoviraston mukaan se, että paikkoja arvioidaan tarvittavan ensi vuonna nykyistä vähemmän. 

Yhteistoimintaneuvotteluista vastaanottokeskusten henkilöstön kanssa vastaavat keskusten ylläpitäjät.

Vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 23 000 majoituspaikkaa. (Maahanmuuttoviraston tiedote)

Paikkojen määrä vähenee jo syksyn ja talven aikana noin 7 000:lla, kun aiemmin viime keväänä ilmoitetut vähennykset tulevat voimaan.

Lue lisää:

> Tällaisen majapaikan Aavaranta tarjoaa turvapaikanhakijalle (Viisykkönen 9.11.2015)

> Vastaanottokeskuksia lopetetaan: Evitskog jatkaa - Aavarantaa pienennetään (Viisykkönen 29.3.)

 

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Ensi maanantaina 10.10. tv1 MOT: Maahanmuuttoviraston avoin shekki
katseltavaa
Hyvä uutinen, kaikin puolin. Vielä Evitskog sulkulistalle asap.
Kukkahattu
Ei tässä maassa tai maailmassa ole olemassa sellaista rahaa, jota vaan saisi loputtomasti seinästä nappia painamalla. Valtio eli veronmaksajat ovat joutuneet tekemään erilaisia sopeutustoimenpiteitä (leikkauksia) kustantaakseen maahanmuuton (turvapaikka-asioiden) ylimääräiset kulut, joita on tullut useita satoja miljoonia euroja viime, tälle ja ensi vuodelle. Ei vokkien perustaminen ja erityisesti pyörittäminen tapahdu jollain maagisella taivaasta annetulla rahalla ja niillä samoilla rahoilla kustannetaan myös monet työpaikat joita nämä keskukset sisältävät. Ennen turvapaikkakriisiä näitä työpaikkoja oli tietysti vähemmän, mutta eihän kukaan ole olettanutkaan tai toivonutkaan että nämä ko. työpaikat olisivat pysyviä.
järki käteen
Työllistää juu,velkarahalla työllistää.Samalla rahalla voitaisiin työllistää,vaikka ihmisiä vanhustenhoitoon.
Terminator
Terminator ja Koti siellä, missä sänky. Oletteko ajatelleet, että Aavaranta on ollut myös työllistäjä? Miten heidän työpaikkojensa käy? Kuka saa jatkaa ja missä, kenen työsuhde päättyy?

Asukkaille lakkauttaminen tarkoittaa epävarmuuden jatkumista, kaikki heistä eivät ehdi saada päätöstä maaliskuun loppuun mennessä. Aavarantaan on tullut asukkaita jo lakkautetuista Vokeista, nyt he joutuvat jälleen muualle. Niiden harvojen kotoutumista, jotka Suomeen saavat jäädä, tällainen toiminta ei edesauta yhtään. Suomi on kylmä maa, tunteeton ja tyly.
Veklahtelainen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx