(22) kommenttia

Kirkkonummen Vihreissä kuohuu: Valtuustoryhmä hajosi − kolme valtuutettua erosi

Vihreä valtuustoryhmä nykyisen valtuustokauden ensimmäisen kokouksen tunnelmissa toissa kesänä. (kuva: Kirkkonummen Vihreät)

Kirkkonummen Vihreissä ovat sisäiset ristiriidat johtaneet kolmen kunnanvaltuutetun eroon ryhmästä. Syyksi kerrotaan luottamuspula.

Vihreiden tiedotteessa myöhään torstai-iltana kerrotaan, että Kirkkonummen Vihreä valtuustoryhmä käsitteli torstaina 1.11. vakavaa ryhmän sisälle muodostunutta luottamuspulaa. 

Keskustelun päätteeksi ryhmän puheenjohtaja Outi Saloranta-Eriksson, valtuutetut Antti Kilappa ja Noora Piili sekä varavaltuutettu Maija Lounamaa erosivat Vihreästä valtuustoryhmästä.

Kirkkonummen Vihreä valtuustoryhmä järjestäytyi uudelleen ja valitsi ryhmän väliaikaiseksi puheenjohtajaksi Sanni Jäppisen. Varapuheenjohtajana jatkaa Elina Utriainen.

Väliaikainen puheenjohtaja Sanna Jäppinen ei suostunut  torstai-iltana kommentoimaan tai kertomaan enempää asiasta.

Kirkkonummen Vihreillä on ollut 11 valtuutettua, joista siis kolme erosi ryhmästä.

Kuluneella viikolla herätti huomiota kunnanhallituksen kokouksessa tehty päätös ja äänestys metsäalueen ostosta kunnalle.

Kunnanhallituksessa Vihreistä Antti Kilappa kannatti kauppaa ja äänestyksessä puolestaan Saara Huhmarniemi ja Reetta Hyvärinen olivat metsäalueen ostoa vastaan. (LueViisykkönen 29.10.)

Ryhmästä eronnut Antti Kilappa kertoi perjantaiaamuna, että ryhmästä irtautuneet eivät ole vielä päättäneet, miten he järjestäytyvät jatkossa valtuustossa.

− Oman ryhmän perustamisesta ei ole vielä päätöksiä. Katsotaan nyt viikonlopun yli rauhassa, Kilappa toteaa.

Valtuustoryhmän hajoamisen taustalla ei Kilapan mukaan ole mitään yksittäistä syytä tai tekijää.

− Kysymys on kokonaisuudesta ja siitä, miten ryhmän sisällä toimitaan ja miten muiden ryhmien kanssa tehdään yhteistyötä.

Viime kuntavaaleissa 2017 Vihreät menestyivät hyvin ja saivat neljä lisäpaikkaa.

Ryhmä on hyvin naisvaltainen, ainut miesvaltuutettu Antti Kilappa erosi nyt ryhmästä.

Lisätty (2.11. kello 9.10): Kilapan kommentti

 

(22) kommenttia

Kommentit (22)

Sivut

Olen joskus nuoruuden tietämättömyydessä erehtynyt äänestämään vihreitä. Vähän hävettää, mutta onneksi kasvoin aikuiseksi.

On hienoa ajatella luonnon hyvinvointia ja kuvitella äänen vihreille olevan äänen luonnolle - kannattaa kuitenkin ensin ottaa selvää, mitä asioita vihreät oikeasti ajavat. Ja miten vihreät itse elävät. Ja miten he vaativat sinua elämään.
Anonyymi
Vihreä aate taitaakin olla suuri vitsi, näemmä jopa jäsenistön omasta mielestä:?
Anonyymi
Anonyymi on ilmeisesti tarkoittanut että vihreiden talojen pihassa pitäis olla polkupyöriä eikä auto heidän mielestäänhän autot saastutta maapallon pitäis itse näyttää esimerkkiä eikä autoilla
Teeskentelijät
Monet vihreät ovat varsin hyvätuloisia ja mielestään hyvinkin vapaamielisiä eikä kolme autoa pihassa haitanne vihreitä arvoja juurinkaan eli kyse onkin arvovallasta yhteiskunnassammme... hienoa olla vihreä ja edistyksellinen. :D
Anonyymi
Missä on Kirkkonummen Vihreiden piha? :) Eikai yhdistys mitään omista. Taitaa joku vaan olla kateellinen naapurilleen
Jopakiinnostaa

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx