(14) kommenttia

Kirkkonummen veropohja on Uudenmaan kärkeä – palkkatuloa saavien osuus koko Suomen korkeimpia

Kirkkonummen kunnan väestö on erittäin hyviä veronmaksajia, kun tarkastellaan, kuinka paljon yksi henkilö maksoi keskimäärin kunnallisveroa.

Verohallinnon tuoreen tilaston mukaan Kirkkonummen kunnalle kerättiin vuonna 2019 kunnallisveroa keskimäärin 6 755 euroa jokaista verovelvollista kohden.

Kirkkonummen keskimääräinen verokertymä per verovelvollinen on Uudellamaalla kolmanneksi paras.

Espoossa veroja saatiin kaupungille 6 858 euroa per veronmaksaja. Kauniainen on omaa luokkaansa ja koko maan paras 9 936 euron verokertymällä verovelvollista kohden.

Uudenmaan kuntien keskiarvo oli verokertymässä noin 5 900 euroa.

Esimerkiksi Vihdissä vastaava luku oli 5 766, Nurmijärvellä 6 032 ja Sipoossa 6 274 euroa.

Siuntio pääsee aika lähelle Kirkkonummen keskimääräistä verokertymää 6 433 euroon. Inkoossa luku on 5 801 euroa.

Yhdessä asiassa Kirkkonummi on koko maassa kolmen kunnan kärkipaikalla.

Kun lasketaan kuin suuri osuus kunnallisveroista tulee palkkatuloista, suhdeluku on Kirkkonummella lähes 80 prosenttia. Samaan pääsevät Espoo ja Liminka.

Kääntäen tarkastellen Kirkkonummella eläketuloista ja työttömyysetuisuuksista kertyneiden verotulojen osuus kunnalle on Suomen alhaisempia.

Tämä kertoo siitä, että eläkeläisten ja työttömien osuus Kirkkonummen väestöstä on pieni. Joissakin pienissä kunnissa eläketulojen verot kattavat jopa yli 40 prosenttia kunnallisverosta.

Eläkkeet ovat pienemmät kuin henkilön palkkatulot työelämässä ollessaan.

Kunnallisverot ovat yksi kuntien tulonlähteistä. Lisäksi kunnat saavat tuloja kiinteistöveroista, yhteisöveroista, valtionosuuksista ja toimintatuotoista eli erilaisista maksuista.

Kirkkonummella tämän vuoden alkupuolella ovat verotulot lähteneet kasvamaan reippaasti viime vuoden koronanotkahduksen jälkeen.

Kunnallisveroa on kertynyt viidessä kuukaudess lähes 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan ja runsaat 200 000 euroa enemmän kuin toissa vuonna.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Kirkkonummea on viimeiset 12 vuotta johdettu vasemmistopolitiikalla. RKP on valtuustossa äänestänyt 85%:sti samoin kuin SDP ja Vihreät. Joten jos haluatte muutosta taloudenpitoon niin tosiaan miettikään kenelle huomenna annatte äänenne. On kyllä käsittämätön munaus, että tällä tulokertymällä kunta on syöksykierre veloissa.
O tempora O mores
Ja silti kunnan talous jatkuvasti kuralla? Uskomattoman huonoa hallintoa siis. Tuhlarit vaihtoon.
Fedup
Kiitos K:mmilaisille päättäjille!! Täällä on rakennettu kritiikeistä huolimatta hienoja palveluja kaiken ikäisille kansalaisille. Upea koulu ja kirjasto jo valmistuneet ja samoin piakkoin tervetullut terveyden ja hyvinvoinnin laitos valmistumassa. Näitäkin kritisoitiin suureellisiksi, mutta parasta on se, että päättäjämme ovat suunnitelleet ja nähneet kaikki jo ennakkoon tosi tarpeellisiksi. Hyvää kannattaa tehdä heti, eikä vain väliaikaisia.
Kiitos ja minä itse maksan mielelläni verot tänne.
Rispa
Kiinteistöveropummit kuriin. Jokaisesta yli 5 neliön kopista pitää maksaa kiinteistöveroa mutta satojenkin neliöiden pummeja on ja niitä täytyy myös luvittaa.
Anonyymi
Nythän se on huomenna tuhannen taalan paikka äänestää, jos muutosta haluaa. Sellaiset päättäjät, millaiset kuntalaiset. Uurnille siis!
Huomenna äänestämään
Kunnan palvelut huonoimmasta päästä ja tulot paremmasta. Missä menee harhaan? Vaihtakaa edes vanhat poliitikkojäärät uusiin. Osa syystä ainakin on poliitikoissa, ja osa syystä johtajissa. Onneksi se hallintohimmeli lähtee Lohjalle.
Tiina T.
Paul Kersey...Tuskin kuntapolitiikan syytä nuo cittarin nuoret.Eiköhän tulos lie vuosia jatkuneessa oikeistopolitiikassa,jossa yksilö on unohdettu ja vain pääoma jyllää.Hintaa maksetaan nyt.Marin on oikealla tiellä,kaikista pidetään huolta ja puututaan ajoissa ongelmiin.
Kohti parempaa
Pidetään koko Suomi asuttuna, kyllä Uusimaa maksaa. Lisätään "työperäistä" maahanmuuttoa notkumaan ostareille vuosikymmeniksi, kyllä Uusimaa maksaa. Ruotsin tie on myös meidän tie. Miksi enää itsekään yrittää mitään, kun Uusimaa maksaa.
näkemiin uusimaa
Toivottavasti uudet tulevat ja vanhat tulevat päättäjät eivät ajattele, että tällä me maksetaan nämä kaikki kuntalaisten jutut.
Ala ja ylämäkeä
Näin kyllä viimeksi tänään Cittarin edessä sekä paljon nuoria aikuisia jotka eivät ole koskaan maksaneet senttiäkään veroja, ja samoissa "kaveri"ryhmissä lapsia jotka tulevat seuraamaan perässä. Näitä näkee jatkuvasti enemmän. Tätä se viimeiset 20-25 vuotta harjoitettu kunnallispolitiikka teettää. Kunnan alamäki häämöttää jo.

Seuraava kotini ei sijaitse Kirkkonummella.
Paul Kersey
Kirkkonummi olisi Suomen parhaiten toimeentuleva kunta, jos 5000 Porkkalassa asuvaa kesämökkiläistä saisi maksaa veronsa kuntaan eikä Espooseen, Helsinkiin tai Kauniaisiin!
Mutta kun rakennuslautakunta ei anna lupia, ei voi mitään.
Tuuleen huutaja
Mihis ne rahat sitten menee, kun talous pakkasella?
Kysyn vaan
Ja missä tämä näkyy?? Elätämme muuta Suomea veroeuroillamme.. Ei hyvä:(
Rahat omaan kuntaan!!
Onko nyt kiire tuhlaamaan,kun on verotuloja kertynyt.Johonkin taas roikkumaan sadan tonnin himmeli.
Maksajan roolissa olen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä