(36) kommenttia

Kirkkonummen vanhin ostoskeskus tyhjenee – viimeinenkin vaateliike lopettaa myymälänsä

Kolmen vaateliikkeen kokonaisuus häviää Kirkkonummen keskustasta. (arkistokuva)

Kirkkonummen kunnantalon naapurissa toimivasta ostoskeskuksesta suljetaan myös suurin vaateliike, joka ehti toimia liiketiloissa nelisen vuotta.

Ruotsalaisen vaateketjun H&M:n aulassa on kyltti, jossa kerrotaan, että myymälä suljetaan.

H&M:n Suomen viestinnästä vahvistetaan sähköpostilla, että myymälän viimeinen aukiolopäivä on lauantaina 16.1.

H&M:n iso myymälä avattiin Kirkkonummen Ostrariin keväällä 2017 liiketilojen remontin jälkeen.

> Vaatejätti tulee Kirkkonummelle – H&M avaa myymälän (Viisykkönen 2.11.2016)

Alun perin pääosin K-kaupan myymäläksi rakennettu kiinteistö on kokenut monta muutosta. Liiketiloissa ovat toimineet muun muassa Seppälä, Dressman, pitseria Dennis, Nordea ja Luckan.

Ennen H&M:n liikkeen sulkemisesta ilmoitti viime kuussa Kappahl toiminnan lopettamisesta Kirkkonummella.

Kiinteistössä toimii vielä kuntosali, pitseria ja Postin lajittelupiste.

Kiinteistön yläkerrassa on Kirkkonummen kunnan toimistotiloja, joista kunta aikoo jossakin vaiheessa luopua. Kunnan perusturvalle valmistuu uudet tilat hyvinvointikeskukseen.

Kunta on vuokrannut entisiä liiketiloja myös Kirkkoharjun koulun väistötiloiksi. Koulu muuttaa ensi kuussa Jokirinteen uuteen oppimiskeskukseen.

> Ruotsalainen muotiketju lopettaa myymälänsä Kirkkonummella – taustalla puhtaasti taloudelliset syyt (Viisykkönen 29.12.2020)

> Dressmann päätti lopettaa myymälänsä − "Ostovoima ei riitä Kirkkonummella, Iso-Omena on erittäin vetovoimainen" (Viisykkönen 23.12.2018)

(36) kommenttia
Kommentit (36)

Kommentit (36)

Sivut

Kannattaisikohan tuoda Kirkkonummelle laadukkaita tavaroita ja vaatteita myyviä kauppoja. Lahjatavarakauppa, jossa olisi myös monipuolisesti astioita ja sisustustavaraa, miestenvaateliike (vrt. Salossa sijaitseva Lammervo), aikuisten naisten vaatteita myyvä liike. Halpisvaateketjuja on joka nurkalla ihmisten työpaikkojen lähellä pääkaupunkiseudulla.
Köyhän ei kannata ostaa halpaa
Kappahlia jään kaipaamaan hyvä palvelu ja ihan mukavia vaatteita ja isojakin kokoja ja edulliset tuotteet harmi.....
Surku
Suurin syy näiden liikkeiden katoamiseen on se, että kirkkonummelaiset eivät osta kotikylän liikkeistä. Kirkkonummelaiset käyvät suurilta osin työssä Kirkkonummen ulkopuolella ja työmatkan varrella ostellaan Espoosta ja Helsingistä. Tämä asia olisi pitänyt paikallislehdissä pitää esillä ja muistuttaa kirkkonummelaisia tietoisesti käyttämään kotikunnan kauppoja. Meitä on jo 40000 ja kaupat vain häviävät. Outo tilanne.
Ulla Eränummi-Siren
S.I.P hyvä idea.
Lidl on joustava organisaatio - kyllä joku siellä hiffaa...
Mr B
Vuokrat pienemmiksi niin voisi tulla kaikkea uutta. Kirkkonummelle olisi eduksi saada jotain, jota muilta puuttuu. Se toisi asiakkaita kauempaakin. Viime viikon lumiveistostaiteesta inspiroituneena ehdottaisin Senaattorin tiloihin mulkkukauppaa, ts erikokoisia ja värisiä dildoja. Neonvärisiä, yössä loistavia tekopeniksiä silmänkantamattomiin. Pekka voisi soittaa hanuria avajaisissa
Tuhansien rakkauslaulujen kotimaa
Onko järkeä pitää niin järjettömiä vuokria liiketiloissa, ihan oikein teille että nyt talo tyhjenee niin ette pääse lypsämään ylihintaa vuokrissa. Ahneet pölvästit, tilat tyhjillään.
Ei mikään ihme
Vielähän tänne mahtuu pari "pizzeriaa",muutama parturi/kampaamo,kynsihoitola onhan näitä.
hyvä hanke
Ei sovi vaateliikkeet, ei kannata urheiluvälinekauppa, ei voi rakentaa asuinrakennusta. Ennemmin tai myöhemmin päästään toteamaan, että ainoa liiketoiminnan muoto joka syrjäkylän keskuksessa kannattaa on kapakka ja alkoholitarjoilu
Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa
Lidl voisi muuttaa sinne.
Tulisi vähän vetovoimaa.
S.I.P
Suurin syyllinen on kuitenkin varmaan liikkeiden sijainnin hajanaisuus. Cittari + Prisma ovat selkeitä automarketteja omissa nurkissaan jonne mennään autolla. Jos ostaria ja sen aluetta olisi saatu kehitettyä tiiviimmäksi liketilojen/rakennusten suhteen niin tilanne olisi toinen. Nykyisen kaupungintalon kohdalle olisi pitänyt saada liiketilaa ja vaikka jatkoa vanhalle ostarille. Samoin koko liikenneympyrän alueelle.
Nyt tilanne keskustan suhteen on tosi sekava. Meillä on torin alue, keskustan alue missä on bussiasema, sitten oli tämä kunnantalon ostari ja erikseen prisma + cittari omine "ostareineen". Ei mitään oikeaa keskittymää mihin ihmisvirran saisi kerättyä, niin voin hyvin kuvitella että hankala siinä on saada myyntiä aikaiseksi.

Mitkään pysäköintimaksut/rajoitukset ei mitään liikkeitä tapa. Kyllä se on se sijainti mikä hyvin pitkälle ratkaisee asioita. Siellä missä on ihmisiä, siellä on asiakkaita. Jostain syystä tuo keskustan kehittäminen tuntuu siltä että kunnassa heitetään tikalla side silmillä keskustan kartaan niitä rakennuksten sijainteja eikä yhtään suunnitella kunnolla eteenpäin.
hankalaa on
Kerrassaan hauskoja kommentteja taas. Kovin kohtuuhintaisia omistusasuntoja tuollaiselle paikalle tuskin on mahdollista saada. Joku ehdotti urheilukauppaa. Kovin pitkäikäinen tuskin tulisi olemaan. Eiköhän ne urheiluvälineet ja -vaatteet tänä päivänä haeta Suomenojan suurista liikkeistä ja tilata netistä.
Kyläpoliisi
Uusista kohtuuhintaisista omistusasunnoista on Kirkkonummella huutava pula.
Tämäkin aikansa eläneen rakennuksen voisi hyvin purkaa, ja tilalle kaavoittaa pikaisesti kerrostaloja ja pienkerrostaloja.
Arkkitehtuurista arvoa tuolla vanhalla huonokuntoisella kauppakeskuksella tuskin on.


Johanna
Onhan se kummallista kun kauppiaan vuoksi saa sakot,ei kai kauppias sinun autoasi pysäköi?Autokoulussa varmaankin opetetaan nuo liikennemerkit ja niiden tarkoitus.Se on tietysti eri asia,jos niitä ei halua noudattaa.Turhapa on sitten valitella.
voi voi
Ei yhtään kapakkaa lisää tänne.. Eli todella typerä kommentti Kake!! Enemmän terveisiin elämäntapoihin kannustavia juttuja :)
Ei päihteille!!
Voisko siihen Ostarille saada vihdoin jonkun urheilukaupan?
Lisää väistötilaa kouluille?
Iloinen veronmaksaja
Samaa mieltä kuin nimim. Kummallista: iso kävijämäärä kävelee talon takaa päivittäin ohi, kun ainoa ulko-ovi on talon toisella puolelle. Avatkaa taas takaovi kuluttajalle niin taatusti asiakkaita riittää, parkkitiloja on jo tarpeeksi. Tänne Måxin kalan tai Four seasonin sivuliike tms. pieniä erikoisliikkeitä. Citymarket on turhan iso, laadukas K Supermarket olisi vetovoimaisempi koska niitä tunikoita ja iittalan laseja saa muualta.
Hämmenystä
Kirkkonummen kivijalkakauppojen tappaja on Prisma, jossa on vähän kaikkea sinne päin, mutta ei mitään laatua tai kunnollista. Puhumattakaan, että ei lainkaan ns, palvelua.,. Prisma on osuuskauppa ja edustaa menneisyyttä, jonka fiksuimmat huomaa. Toinen ongelma Ostarin kohdalla oli se parkkipsaikka, Sain itsekin sakot ja sen jälkeen en käynyt.
Voitto Mäkipää
Terve kilpailu on hyvä asia. MUTTA K-ketju ja S-ketju ovat saaneet valitettavasti Monopoliaseman. Naapurikunnassa Siuntiossa S- ketjulla on monopoliasema. Kunnassa yksi ruokakaupa ja se Varubodenin.
Voisihan se olla hankala asia Cittarille ja Prismalle, jos Lidl saisi myymälän naapuriin.
Silti olisi hyvä asia, se terve kilpailu.
Lidl
Kirkkonummella sopisi ostoskeskuksen kokoinen kapakka, joka olisi ilman sisustusta ja lämmitystä ja jossa oluttuoppi maksaisi enintään kaksi euroa. Ihan varmasti espoosta ja inkoostakin tultaisiin junalla kylille istumaan. Rautatieaseman ja citymarketin tunneliin voisi laittaa vartijan ja metallinpaljastajan. Ne, joilla olisi puukko mukanaan saisivat jäädä keskusta II puolelle
Kake
Nimimerkkien "Lisää vuokrataloja","Pienestä kiinni"ajatuksen juoksu hieman kummallista.Liekkö pakkanen jähmettänyt ajatustoiminnon.
Kuinka joku parkkikäytäntö voisi vaikuttaa ostopäätökseen, niin että sen jättää väliin ja valitsee toisen vaihtoehdon?Tuskin.Pitää niitä pysäköintisääntöjä noudattaa siellä Espoon bisnesparatiiseissäkin.
Vielä enemän hakoteillä on tämä hallituksen ja vuokratalot yhdistävä mielipide,aivan sumeaa ajattelua.Miten ne liittyvät tähän?
ihmettelen
Harmi, mutta ei yllättävää tuolla sai aina olla kaksin myyjän kanssa. Ei se 4€ alveineen maksava rätti kerran tunnissa maksa palkkoja, vuokraa yms vaikka olisikin halvalla tuotettu alunperin.
Keijo
Järjetön teko oli myös sulkea autohallista yhteys kauppapuolelle, nyt pitää kiertää ulkokautta jotta sieltä pääsee kauppojen puolelle.
Kummallista
Harmillista, mutta minkäs voi jos ei kauppa käy. Yksi merkittävä kilpailutekijä kivijalkakaupoille on nykyään myös verkkokauppa, sekin voi olla osittain syypää lähtöön. Mutta kyllä myös se että liikkeitä on ripoteltu sinne sun tänne ei tee asionnista niin houkuttelevaa.

Se mitä verkkokaupasta tai prismasta ei saa on esim liikuntapalveluita, tuossa olisi valtavat tilat jumppasaleille yms. joille kyllä on kysyntää Kirkkonummella. Käyn itse Fressissä, ja on kyllä välillä melkoista tungosta että varmasti kilpailijakiin riittäisi tilausta erityisesti erilaiselle ryhmäliikunnalle. Lisäksi paljon mielummin harrastan Kirkkonummen keskustassa lähempänä kuin lähden naapurikuntaan..
Hannu
Lidl js alko tuohon niin olisi sakottajilla hommia.
Anonyymi
Mietin heti tuota samaa, että voi kun Lidl siirtyisi tuohon. Saataisiin rakennus hyötykäyttöön eikä Lidlin tarvitsisi rakentaa uutta hallia syrjään. Iso ikävä tulee kyllä H&M:ää ja miksei KappAhliakin. Tuskin tulen H&M:llä enää paljon käymään. Isommat liikkeet on heillä niin sekavia.
Keskustan puolesta
Tämä tuli ennustettua senaattorirakennuksen omistajalle eli Cityconinille viimeisen remontin yhteydessä, eli miten käy kun maaseudulla ryhdytään agressiiviseen pysäköinti sakotukseen. Kaikkoaa närkästyneet asiakkaat ja senjälkeen katoaa Vuokralaiset eli juuri nämä myymälät. Kiinteistön omistajalla on nyt sitten tilaa kukkoilla kiinteistössään.
Ei maalla tarvita pylvään takana kyttäävää pysäköinnin valvojaa. Laitetaan sallittu ilmainen pysäköintiaika kohtuulliseksi ja unohdetaan ahneus niin asiakkaat viihtyvät.
On olemassa monta autoilijaa jotka ovat saaneet elämänsä ensimmäiset sakot senaattorin pihassa.
Pienestä kiinni
Perusongelmana on että Citymarket, Prisma ja muut liikkeet ovat liiat etäällä toisistaan, jokaiseen pitää vartavasten mennä erikseen. Siinä sotkussa pienet liikkeet eivät pärjää,
Vanhasta Senaattorin rakennuksesta tulisi oiva paikka Lidl:lle, et tarvitsisi rakentaa uutta hallia taas kaukana kaikesta.
Tänne Lidl
Se kyllä pitää paikkansa että joku kumma porukka ajaa kaiken Masalaan en tiedä mikä intressi
Päättäjät vaihtoon
K-Supermarket Senaattorista on paljon muistoja, jonka jälkeen tuossa on ollut yllä mainittujen lisäksi myös ainakin kylän viimeinen Tiimari ja Faunatar.

Ymmärrän kyllä miksi kauppa ei vedä, Aseman Ostari on kyllä ajanviettoon aivan onneton kohde pienen kokonsa vuoksi eikä Kirsikkakaan ole sen parempi.

Kirkkonummen kunnan kehityssuunta on ristiriitainen ja epäselvä, ja tästä yritykset ja asiakkaat saavat kärsiä.

Harmi sinänsä, mutta muutin muualle.
ex-kyläläinen
Meillä on Prisma, muuta emme tarvii. Kaikki vaan Prismaan ostamaan samanlaista tuotetta kun naapurilla on niin ei tule ristiriitoja mikä on paras. Näin oli idässä ja kaikki oli tyytyväisiä, ainakin hallituksen mielestä.
Lisää vuokrataloja.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx