(1) kommentti

Kirkkonummen valtuustolla illalla loppukiri: Uusi terveyskeskus listalla – yli neljä vuotta päätöksiä edestakaisin

Valtuusto päätti 14.4.2014 hylätä vanhat suunnitelmat ja rakentaa uuden terveyskeskuksen Jokiniittyyn. (arkistokuva)

>  Viisykkönen seuraa
     valtuuston kokousta
     kello 18 alkaen

Kirkkonummen kunnanvaltuusto päättää kauttaan terveyskeskusasiassa samoissa merkeissä kuin edellinen valtuusto. Yli neljä vuotta sitten terveyskeskus päätettiin remontoida, nyt päätetään uudesta.

Valtuuston listalla on hyvinvointikeskukseksi nimetyssä hankkeessa kaksi erillistä päätöstä.

Ensinnäkin uuden rakennuksen kokonaissuunnittelu olisi laitettava käyntiin. Jo viime keväänä pääsuunnittelijaa oltiin kilpailuttamassa, mutta muotovirheen takia menettely piti perua.

Väliin tuli sitten sote-valmistelu. Kirkonnummen kunnan piti anoa ministeriöltä erikseen lupa hankkeen toteuttamiseen.

Toinen kohta hyvinvointikeskuspäätöksessä on maanantai-iltana yhtiön perustaminen hanketta varten. Tässä vaiheessa kunnanhallitus esittää yhtiön perustamisen valmistelun aloittamista.

Lopullinen perustamispäätös on tarkoitus tuoda huhtikuussa valtuustoon.

Lue: Tässä pääpiirteissään hyvinvointikeskuksen hankkeen lähihistoria:

> Terveyskeskushanke hetkeksi jäihin (Viisykkönen 27.5.2013)

> Uusi terveyskeskus nousee Jokiniittyyn (Viisykkönen 14.4.2014)

> Kirkkonummi luopuu omasta sairaalasta – tässä äänestysluvut (Viisykkönen 16.11.2015)

> Uusi terveyskeskus: Päätös luisui kunnan päättäjiltä valtion virkamiehille (Viisykkönen 2.8.2016)

> Kirkkonummelle tulee tulipalokiire uuden terveyskeskuksen kanssa – pelkona jopa lähes 700 työpaikan menetys (Viisykkönen 19.1.)

(1) kommentti

Kommentit (1)

Ei tiedä itkeäkkö vai nauraa. Jos Kirkkonummea mainostetaan vetovoimaiseksi kunnaksi, jossa on palvelut kohdallaan, niin olen kyllä toista mieltä. Täällä ei kohta ole rakennuksia, joissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa voisi harjoittaa, sillä rakennus toisensa jälkeen "leviää näppeihin". Ehkä näin halutaankin, että palvelut täytyy hakea jostain muualta, mutta tämä kaatuu vielä omaan nilkkaan. Kuka haluaisi muuttaa kuntaan, jossa ei ole muita terveyspalveluja kuin yksityisiä? Sotea odotellaan, että se ratkaisee kaiken, mutta ei takuulla ratkaise tätä. Päätöksentekijät ovat vastuuttomia, jotka polkevat toinen toistensa päätöksiä ja vastuu tästä kaikesta on todellakin poliitikoilla. Tätä on kestänyt jo iäisyyden ja huonolta näyttää. Onhan tämä jo valtakunnan silmissäkin hölmöläisten hommaa - eikös tänne jo yksi poikkeuslupa saatu, toista tuskin irtoaa. Turha syyttää työntekijöitä, jotka tekevät parhaansa näissä oloissa. MIten ohjata astmapotilaita terveyskeskuksessa, kun siellä henkilökunta joutuu miettimään, ottaako itse astmalääkettä ennen vastaanottoa vai siinä vaiheessa, kun oma hengitys vinkuu. Kuinka moni lähtee henkilökunnasta tämän kaiken vatkauksen seurauksena? Nauttivatko päättäjämme meidän luottamustamme - kysyn vaan?
SHL2

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx