(19) kommenttia

Kirkkonummen väkiluvun kasvu on vähän piristynyt – aallonpohja saattoi olla viime vuonna

Asuntojen rakentaminen jatkuu vilkkaana erityisesti Tolsassa, Masalassa ja Sarvikissa. Kuvan kerrostalo valmistuu Masalaan uuden Tinantorin viereen. (arkistokuva)

Kirkkonummen väestönkasvu näyttää tänä vuonna piristymisen merkkejä. Kunnan asettamista tavoitteista ollaan vielä kuitenkin kaukana.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan lokakuun lopussa Kirkkonummen väkiluku oli 39 469. Kasvua viime vuodenvaihteeseen verrattuna oli hieman vajaat 200 henkilöä.

Koko viime vuonna Kirkkonummen väkiluku kasvoi vain runsaalla 100:lla, mikä oli hitain kasvuluku vuosikymmeniin ainakin suhteellisesti laskien.

Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen mukaan Kirkkonummen väestönkasvua on tänä vuonna pitänyt yllä suurimmalta osin kotimaan sisäinen muutto.

Kirkkonummi sai nettomuuttovoittoa muista kunnista ja kaupungeista yli 200 henkilöä.

Ulkomaan muuttoliikkeessä menevät Kirkkonummen luvut lähes tasan.

Syyskuun loppuun mennessä Kirkkonummelle oli muuttanut noin 20 henkilöä enemmän kuin kunnasta Suomen rajojen ulkopuolelle.  

Syntyvyys on viime vuosina hiipunut. Yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana lapsia syntyi Kirkkonummelle noin 230. Viime vuonna lapsia syntyi koko vuoden aikana yli 340.

Muuttotilastot heittelehtivät jonkin verran kuukaudesta toiseen, joten tämän vuoden lopullisia lukuja on vaikea ennustaa.

Todennäköistä on kuitenkin, että väestönkasvu on tänä vuonna vähän nopeampaa kuin historiallisen huonona vuonna 2018.

Kirkkonummi nosti veroprosenttia tälle vuodelle, mikä saattaa vaikuttaa loppuvuonna muuttopäätöksiin Kirkkonummella pois. Verotus määräytyy vuoden viimeisen päivän asuinkunnan mukaan.

Kunta on asettanut tavoitteekseen 600-800 asukkaan kasvun vuodessa.  

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

maahanmuuttajat ovat nyt kasvaneet ja kotiutuneet heille tulee lapsia siksi luku kasvaa
shemeikka
Tämä järjestelmä perustuu väestön ja kulutuksen kasvuun,mikä on aikansa elänyt.Sama kuin venyttää kuminauhaa,jossain vaiheessa se katkeaa.
Ei ymmäretä et maapallo on rajallinen paikka,eikä täältä mihinkään lähdetä.
Minkäs teet?
Kyllä se yksinkertaisesti vaan niin on että jos väkiluku alkaa laskemaan, alkaa palvelut pikkuhiljaa heikentymään. Lisäksi yleensä kunnan palveluita on käsittääkseni edullisempi tuottaa kunnassa jossa enempi väkeä. Joten mielummin niin että edes hienoista nousua, mikä on sopiva määrä en osaa sanoa, olisko joku 0.25% väkiluvusta per vuosi.
Jahvetti
Miksi väestön ja kaiken muunkin pitää kojoajan kasvaa?
Kasvaa minne?
Asuinpaikkana melkoinen farssi. Nyt 9 vuotta Kirkkonummella asuneena voin sanoa että kyllä surettaa että palvelut kuolee ja kunta kasvaa. Nummelakin vaikuttaa paremmalta paikalta nykyään. Se on surullista.
Tuleva ex kirkkonummelainen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx