(19) kommenttia

Kirkkonummen väkiluvun kasvu on vähän piristynyt – aallonpohja saattoi olla viime vuonna

Asuntojen rakentaminen jatkuu vilkkaana erityisesti Tolsassa, Masalassa ja Sarvikissa. Kuvan kerrostalo valmistuu Masalaan uuden Tinantorin viereen. (arkistokuva)

Kirkkonummen väestönkasvu näyttää tänä vuonna piristymisen merkkejä. Kunnan asettamista tavoitteista ollaan vielä kuitenkin kaukana.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan lokakuun lopussa Kirkkonummen väkiluku oli 39 469. Kasvua viime vuodenvaihteeseen verrattuna oli hieman vajaat 200 henkilöä.

Koko viime vuonna Kirkkonummen väkiluku kasvoi vain runsaalla 100:lla, mikä oli hitain kasvuluku vuosikymmeniin ainakin suhteellisesti laskien.

Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen mukaan Kirkkonummen väestönkasvua on tänä vuonna pitänyt yllä suurimmalta osin kotimaan sisäinen muutto.

Kirkkonummi sai nettomuuttovoittoa muista kunnista ja kaupungeista yli 200 henkilöä.

Ulkomaan muuttoliikkeessä menevät Kirkkonummen luvut lähes tasan.

Syyskuun loppuun mennessä Kirkkonummelle oli muuttanut noin 20 henkilöä enemmän kuin kunnasta Suomen rajojen ulkopuolelle.  

Syntyvyys on viime vuosina hiipunut. Yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana lapsia syntyi Kirkkonummelle noin 230. Viime vuonna lapsia syntyi koko vuoden aikana yli 340.

Muuttotilastot heittelehtivät jonkin verran kuukaudesta toiseen, joten tämän vuoden lopullisia lukuja on vaikea ennustaa.

Todennäköistä on kuitenkin, että väestönkasvu on tänä vuonna vähän nopeampaa kuin historiallisen huonona vuonna 2018.

Kirkkonummi nosti veroprosenttia tälle vuodelle, mikä saattaa vaikuttaa loppuvuonna muuttopäätöksiin Kirkkonummella pois. Verotus määräytyy vuoden viimeisen päivän asuinkunnan mukaan.

Kunta on asettanut tavoitteekseen 600-800 asukkaan kasvun vuodessa.  

(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

maahanmuuttajat ovat nyt kasvaneet ja kotiutuneet heille tulee lapsia siksi luku kasvaa
shemeikka
Tämä järjestelmä perustuu väestön ja kulutuksen kasvuun,mikä on aikansa elänyt.Sama kuin venyttää kuminauhaa,jossain vaiheessa se katkeaa.
Ei ymmäretä et maapallo on rajallinen paikka,eikä täältä mihinkään lähdetä.
Minkäs teet?
Kyllä se yksinkertaisesti vaan niin on että jos väkiluku alkaa laskemaan, alkaa palvelut pikkuhiljaa heikentymään. Lisäksi yleensä kunnan palveluita on käsittääkseni edullisempi tuottaa kunnassa jossa enempi väkeä. Joten mielummin niin että edes hienoista nousua, mikä on sopiva määrä en osaa sanoa, olisko joku 0.25% väkiluvusta per vuosi.
Jahvetti
Miksi väestön ja kaiken muunkin pitää kojoajan kasvaa?
Kasvaa minne?
Asuinpaikkana melkoinen farssi. Nyt 9 vuotta Kirkkonummella asuneena voin sanoa että kyllä surettaa että palvelut kuolee ja kunta kasvaa. Nummelakin vaikuttaa paremmalta paikalta nykyään. Se on surullista.
Tuleva ex kirkkonummelainen
Asettamalla kasvutavoitteita, tulee vain noita ongelmia. Päiväkodit, koulut, työpaikat ja sosiaalipalvelut asunto-ongelmien lisäksi. Liikenne ja ruuhkat. Pienentämällä kuluja, vähentämällä rahankäyttöä ja vähemmän luksuselämää, ulkomaanmatkoja ja lomia. Pienennetään niitä päästöjä, likaantumista, jäteongelmia ja luonnon pilaantumista.
Biomuovit, vai mitä ne olivatkaan mikromuovit, jotka kulkeutuvat luonnon kiertokulussa mukana loputtomiin, aiheuttaen eliöiden kuolemaa. Puhumattakaan kaikista muista luonnossa kiertävistä myrkyistä.
vähemmän asvalttia ja enemmän kasviilsuutta
Muistakaa että Kirkkonummella on myös vaihtoehto päiväkodille, eli.perhepäivähoito.
Riki
Hassua ellei peräti outoa, ettei kukaan kunnallinen poliitikko ole haastanut tosissaan itseään tuossa päivähoito-probleemassa? Nyt olisi kerrankin mahdollisuus ansaita mainetta ja kunniaa ainakin lapsiperheiltä eli herätys ja toimeksi arvon edustajat.....
Anonyymi
Ei se uusi paikka niin kamalan kaukana ole, hyvä kävely/pyöräilymatka keskusta!
Liikuntaa..
Täälä toinen autoton lapsiperhe pähkäilee muuttoa jonnekin mistä saisi hoitopaikan lapsille lähempää. Finnsbackan päiväkodin siirtäminen pois Finnsbackasta, tai nyt torin laidlta, on kunnalta todella karmea moka.
muille maille
Lapsiperheethän todellakin tuovat veroeuroja kuntaan. Neuvola, kotihoidontuki, päivähoidon tukeminen, koulut ym. ovat ilmaisia.
Ei millään pahalla
Olisikin jo aika varmistaa päivähoitopalvelujen saatavuus keskustassa. Vuoden päästä kunnalla ei ole tarjota mitään päivähoitoa ihan keskustassa vaan palvelut siirretään Jokirinteeseen. Kun tavoitteena on pienkaupunkimainen tiivis ydinkeskusta niin ainakin esim 5-vuotiaaksi asti siellä tulisi löytyä myös päivähoitotarjontaa. Toki pieni yksityinen on torin laidalla mutta saako se jäädä kun torialue myllätään? Lapsiperheiden kannalta tämä on olennainen vetovoimatekijä.
autoton lapsiperhe
Varmasti tuo lähirakentaminen palveluiden ääreen saa väkeä muuttamaan keskustan tuntumaan, kun lähikaupassa voi käydä lähestulkoon aamutakissa ja bussiin tai junaan voi hypätä aamiainen mukana....
Jess...
Itse en kyllä asuisi mistään hinnasta radanvarren kerrostalossa. Sen sijaan pieni tai isompi torppa jossain metsän keskellä lähellä merta kelpaisi. Mutta tuo 600-800 asukkaan vuotuinen kasvu on kyllä aika optimistinen tavoite. Puolet siitä saattaa toteutua, hyvissä olosuhteissa.
Pohdiskelija
Majvikin ja Sarvvikin merellinen kaavoitus vauhdilla eteenpäin ja edullisia OKT tontteja myyntiin, niin saadaan hyviä veronmaksajia kuntaan asukkaiksi. Ei se määrä vaan laatu.
Kirkkonummelainen
Kirkkonummen kunta tekee erittäin aktiivista työtä, jotta kuntaan ei voi muuttaa.
Ainoa järkevä vaihtoehto on liittää kunta Espooseen.
Masa
Ei siinä pitkään mennytkään.

Jaa noinko luulet. Kirkkonummi alkaa kohta kaavoittaa Ingelsin alue joka on kaukana rautatiestä Volsissa. Ja Kantviikissä rakenetaan koko ajan joten nuo muutama vuokrataloa Masalaan ei kerro mitään.
Masala on promille kunnasta.
Vihdoin on Kirkkonummellakin tajuttu alkaa rakentaa radanvarteen asuntoja.Eikä pitkin metsiä sinne tänne.
Ei siinä pitkään mennytkään.
Keskittyisin mielummin talouden kuntoon saamiseen, osana tätä kaavoituksella hyvien veronmaksajien hankkimiseen. Eli muutakin rakentamista kun kerrostaloja. Myös yrityksiä pitää houkutella edullisilla tonteilla ja ketterillä päätöksillä.
Tomppa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx