(13) kommenttia

Kirkkonummen väkiluku hyppäsi kasvuun alkuvuonna – muuttoliike kääntyi selvästi positiiviseksi

Kirkkonummen keskusta (kuva: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen väestökehityksessä on alkuvuonna tapahtunut selvä käänne. Kunnan väkiluku nousi tammi-maaliskuussa lähes tulkoon samaan tahtiin kuin kasvun huippuvuosina.

Kirkkonummen väkiluku oli maaliskuun lopussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 39 797. Väestömäärä on lisääntynyt vuodenvaihteesta noin 200:lla.

Kasvu on merkittävä, kun vertaa koko viime vuoden väkiluvun lisäykseen, joka oli runsaat 300.

Pääosa kasvusta tulee muuttoliikkeestä kotimaan sisällä. Kolmessa kuukaudessa Kirkkonummi sai kotimaassa nettomuuttoa 151 henkilöä. Tarkempia tietoja mistä muuttajia on tullut, ei tilasto vielä kerro..

Syntyvyys ei ole oleellisesti muuttunut. Kirkkonummelaisia lapsia syntyi kolmessa kuukaudessa 81.

Kuolleita oli 20 vähemmän kuin syntyneitä, joten luonnollinen väestönlisäys oli 20.

Ulkomailta muutti Kirkkonummelle 25 henkilöä enemmän kuin kunnasta pois.

Näin ollen väestönlisäys Kirkkonummella kolmessa kuukaudessa oli yhteensä 196.

Muuttoliike ei ole koskaan kuukaudesta toiseen tasaista, joten koko tämän vuoden kasvulukuja ei voi vielä ensimmäisen kvartaalin perusteella ennakoida.

Jos väestönkasvu olisi kuitenkin jatkossakin alkuvuoden tahdissa, olisi kunnan väkiluvun kasvu kunnan tavoitteiden mukainen ja jopa sen ylärajoilla.

Kirkkonummi tavoittelee strategiassaan 600-800 asukkaan kasvulukuja vuosittain.

Vuosina 2017 ja 2018 väkiluvun kasvu jäi hyvin alhaiseksi ja oli vuodessa 100-150:n paikkeille.

 

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Kauas jää strateginen tavoite, lisäksi on oma kysymyksensä minkälaista sosialiekonomista luokkaa uudet asukkaat edustavat - syövätkö enemmän kunnan resursseja vai kasvattavatko yhteistä pottia? Kannattaisi joskus yrittää tutkia asiaa ja huomioida se myös päätöksenteossa. Vaikka kuntaan muuttaisi 1000 ihmistä vuodessa, ei se ole oletusarvoisesti hyvä asia, jos tulijat ovat tulonsiirroilla eläviä.
Tulijoita on moneen junaan
Kannattaisi mielummin tutkia sitä kuinka kauan asutaan, kuin sitä kuinka monta uutta asukasta muuttaa kuntaan vuodessa.
Muuttoauto
Hyvä osoitus siitä miten palvelujen parantaminen tuo vetovoimaa kuntaan.Hulppeat hinnat ajavat ihmiset tänne susirajan taakse,hyvä niin, saadaan kaivattuja veroeuroja kunnan tyhjään kassaan.
Koirapuiston kannattaja
Pulteri: Kirkkonummen haukkujissa haiskahtaa olevan vahvasti Espoon radanvarsille rakennettaviin kohteisiin muuttoa ajavia. Se taas ei tunnetusti palvele julkisia rautatiepalveluja käyttäviä kirkkonummelaisia, kun espoolaisten radankäyttö optimoidaan vielä edelleen lisää (HSL:n prioriteetit menevät tunnetusti näin).
Tästä kyse
Terveysasema ihmeellinen.. Voitko perustella kantaasi???
Omälääkäri ajan saa yli kk päähän. Päivystykseen kyllä pääsee jonottamaan toisin kuin esim. Jyväskylässä jonne ei voi kuin soittaa hoidon arvioimiseksi..se plussaa.. Muuten kyllä ihmettelen kehuja.
Mitä ihmettä?
Eiköhän kreikan tulokkaat taas kasvata väkilua mutta ei kai siitä kannata hurraa huutoja nostattaa
anonyymi
Pitkän ajan viisykkösen kommentteja seuranneena täytyy myöntää että onpa ihmeellistä porukkaa, onkohan täällä mitään hyvää vai pitääkö ihan oikeasti kertoa koko ajan miten v-maisessa paikassa asutaan.

Myönnetään että olen asunut Kirkkonummella ympäri vuoden vasta vähän toista vuotta, mutta tunnen paikkakunnan erittäin hyvin kun olen ollut kesä-asukkaana täällä vuodesta 1956.

Minusta tämä on aivan fantastinen paikka., kaikki toimii paremmin kuin Espoossa, esimerkiksi terveysasema on aivan ihmeellinen verrattuna siihen.
Pulteri
No tämähän vaikuttaa lupaavalta. Voihan se olla, että Espoossa alkaa olla jo liiaksi ison kaupungin tuntua... Ja hyvältä vaikuttaa siinäkin mielessä, että muuttoliike on ollut maan sisäistä, eli voisi olettaa muuttajien enemmistön olevan työssäkäyviä ihmisiä eikä pelkästään tukien varassa olevia. Ja minun puolestani kukin saa elää sen varassa minkä kykenee, mutta kunnan talouden kannalta työssäkäyvät ovat yleensä parempi juttu.
Veronmaksaja
Hyvä asia.
Ehdotan, että joka kvartaalin lisätään karkauspäivä.
Anonyymi
Tolsaan on rakennettu kerrostaloja joissa 80% on 27,5m2 yksiöitä, samoin Masalaan rakennetaan ahdasta kerrostalo asumista. Keskustan tulevissa kerrostaloissa myös yksiöitä noin 40%. No kyllähän ARA rahoitteisiin taloihin asukkaita saadaan ja vuokrassa auttaa Kela.
Vielä kun saataisiin hyviä veronmaksajia, se onkin jo toinen juttu. Hyväpalkkaista asiantuntijaa nuo tuskin kiinnostaa.
Virtanen
Onko tämä hyvä vai huono uutinen? Kunnan strategiat ovat asettaneet tavoitteeksi jopa 1-2 % kasvua vuodessa, jos oikein muistan. Toisaalta kaikki väestöennusteet ennustavat aikalailla 0-kasvua. Koulu- ja päiväkotihankeet mitoitetaan väestöennusteiden mukaan, eli ilman kasvuvaraa. Miten sitten jos tällaiset uutiset jatkuvat ja strategioiden väestönkasvutavoite toteutuukin? Mihin sitten kaikki lapset laitetaan päiväkoteihin ja kouluihin?
sumua kristallipallossa
Ei uskoisi: siinä on katsos sellainen juttu, että muualla sössitään vielä ahkerammin. Näin tuoreena kirkkonummelaisena täällä hommat oikeastaan toimivat tosi hyvin. Kannattaa käydä kokeilemassa vaikka Kouvolan meininkiä, niin saa vähän perspektiiviä. :)
Auli
Uskomatonta kaiken Kirkkonummen sekoilun jälkeen..
Ei uskoisi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx