(13) kommenttia

Kirkkonummen uusi valtuusto koolla fyysisesti ensimmäistä kertaa – seminaari pidetään Vantaalla

Kirkkonummen valtuusto pitää seminaarin Vantaalla hotelli Clarionissa.

Kirkkonummen uusi valtuusto pääsee täällä viikolla koolle ensimmäistä kertaa fyysisesti koko joukolla. Valtuusto pitää kahden päivän seminaarin Vantaalla.

Kirkkonummen valtuusto on pitänyt yleensä ainakin valtuustokauden aluksi kaksipäiväisen seminaarin.

Tällä kertaa tilanne on sikäli poikkeuksellinen, että koronarajoitukset sallivat kokoontumisen ilman etäyhteyksiä ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen.

Valtuusto pitää seminaaria ja majoittuu ensi perjantaista lauantaihin Clarion hotelliin Vantaalle. Seminaarin on kutsuttu varsinaiset valtuutetut ja kunnan johtavat viranhaltijat.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio kertoo, että tällä kertaa osallistumisprosentti näyttää korkeammalta kuin ehkä kertaakaan aiemmin.

Lähes kaikki 51 valtuutetusta ovat tulossa. Valtuustossa on nyt poikkeuksellisen paljon uusia jäseniä, yhteensä 24.

Seminaarissa keskitytään Aarnion mukaan kunnan strategian arviointiin sekä ajankohtaiseen taloustilanteeseen sote-uudistuksen kynnyksellä ja ensi vuoden talousarvion valmisteluun.

Paikalla on ulkopuolisia luennoitsijoita. Pienryhmätöitä tehdään ennakkotehtävien pohjalta.

Kirkkonummen kunta maksaa seminaarilaisille majoituksen ja ruokailut. Kokouspalkkioita ja päivärahoja ei makseta.

Valtuuston kokoukset on pidetty myös Kirkkonummella etäyhteyksin viime vuoden keväästä lähtien. Joitakin valtuutettuja on ollut kokouksissa valtuustosalissa ja viime kerralla useitakin.

Seuraava valtuuston kokous 18.10. on tarkoitus pitää normaalisti kunnantalolla. Silloin ovat myös etätyösuositukset päättyneet.

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Olisi parempi valita uusi valtuusto,
kun nykinen ej viihdy omassa kunnassa.
Kuntalainen ihmetteliä.
Fyyrissä on 120 paikkainen sali, jos valtuusto vaihtelua kaipaa. Lounaalle voi kipaista Jokirinteen koululle ja iltabileet pitää Pommarissa. Tulee kunnan omat tilat päättäjille tutuiksi ja on halpaa
Pelisilmää päättäjät
Vastuutonta toimintaa valtuustolta lähteä hotelli seminaarimatkalle toiseen kuntaan tässä taloudellisessa tilanteessa. Olisi ollut tärkeää näyttää esimerkkiä kustannustehokkuudesta ja pitää seminaari Kirkkonummella kunnantalolla.
Pettynyt kuntalainen
Jaa, että tähän on varaa ja mennään Kirkkonummelta pois?

Onkohan tämänkin valtuustoseminaarin tulos sama kuin edellisellä kerralla? Silloin talous oli jo kuralla, mutta valtuuston mielestä oli parempi vain kuvitella, että kaikki on hyvin ja toivoa, että talousongelmat ratkeavat itsestään.

Lopputuloksen näkee jokainen kunnan taloustilanteeseen vähänkään perehtynyt.
Muuan mies
Oijoi, onpa huono alku, omalla paikkakunnallakin on majoitusta ja miksi edes pitää majoittua? Kyllä hyvät tarjoilut olisi saanut ja iltabileet pitää kunnantalon ravitolassakin, vaikka bändin kanssa.
säästöä
Vastuutonta ja jokseenkin outoa lähteä Vantaalle saakka näkemään tuttuja tyyppejä, no päättäjät tekee mitä haluaa ja mieleen tulee....
Uffe
Onhan se käsittämätöntä, että tällaisia järjestetään vielä tänä päivänä. Nimilista esiin niistä henkilöistä, jotka ovat kieltäytyneet tästä tuhlailusta. Varma ääni tulossa jollekin heistä seuraavissa vaaleissa.
Vastuuta
Hyvää kommenttia "Toivottavasti aamulla muistetaan mitä illalla päätettiin"!
Oikein mahtipontisella tavalla alkaa uuden valtuuston toimikausi. Onko siihen varaa? Onko edes moraalista? Toista vuotta koronan takia kestäneiden rajoitusten ja vieläkin huomioitavan varovaisuuden vuoksi suurinta valtaa kunnassa käyttävien kokoontuminen antaa perin oudon esimerkin kuntalaisille uudesta valtuustokaudesta, joka ei oikein valoisalta vaikuta, valitettavasti.
Alaspäin mennään
Verorahojen tuhlausta, taas. Ei Kirkkonummelta ole Vantaalle niin pitkä matka, etteikö voisi kotona yöpyä. Harmittaa tuollainen, kun kunnan ”alimmat” työntekijät eivät meinaa saada rahoitusta edes TYHY-päivän viettoon. Ei aamupalaa, vain lounas ja siinäkin on yläraja.
harmittaa (taas)
Näin on ,täälläkin olisi kokous paikkoja.
näin on
Eikö Vantaalta olisi voinut illallisen jälkeen tulla yöksi kotiin?
Nukkumatti
Olisiko ollut vastuullisempaa suosia oman kunnan palveluita kokousjärjestelyiden osalta?

Strategian ohella olisi varmaan hyvä pohtia myös sitä kunnan visiota -> mikä se on, onko uskottava, tavoitteellinen ja ymmärrettävä ja toteutuuko se strategian kautta/miten se on toteutunut tähän asti. Entäs se strategian ja kunnan talouden kohtaaminen. Jos ollaan jatkuvasti top 10:ssä Suomen velkaisimpien kuntien joukossa niin toimiiko strategia? -> Miten ehdotetut kaavapäätökset ja rakentaminen tukee yhden Suomen velkaisimman kunnan talouden tervehtymistä? Jos nykyinen keskusta ei ole toimiva / väärällä paikalla ja Masalan keskusta tuupataan täyteen sosiaalisesti tuettuja vuokra-asuntoja niin mitkä ovat näiden päätösten taloudelliset vaikutukset lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Kun katsoin Masalan viimeistä osayleiskaava ehdotusta niin kyllä sisällöllisesti ollaan todella hukassa etenkin keskustan osalta -> selkeä uskottava visio/näkemys puuttuu. Ei ole ihme että ongelmia - homma on ns. juosten kus...
Entäs mites se asiakastyytyväisyys kunnassa? Olisi varmaan hyvä saada luotettava tutkimus siitä miten kuntalaiset asiat kokevat. Enkä nyt tarkoita näitä markkinoinnillisia tilaustöitä, jossa työn tilaaja kertoo halutun lopputuloksen etukäteen. Mikäs on kunnan hanke/projektisalkun tilanne? 30-vuotta täällä asuneena tulee mieleen liikunta -ja hyvinvointipalvelut. Galluppeja ja selvityksiä tehdään sinne ja tänne ja konsultteja käytetään mutta mitään ei tapahdu. Esim. kunnan kuntoratojen ”hoitoluokituksia” nostetaan mutta Masalan kuntorata alkaa olla enempi valaistu metsäpolku ja Jerikonmäen osalta pitää aina pohtia, että pääseekö läpi jalkaisin vai mennäänkö veneellä yli. Keskusmetsän kuntopolusta alkoi ilmeisesti n. vuosi sitten konsulttiselvitys. Mitään ei ole sen jälkeen kuulunut. Aika pitkään tuntuu selvitykset kestävän. No ainakin konsultti tässä tekee kelpo tilin.
Toivottavasti aamulla muistetaan mitä illalla päätettiin
Onkohan ihan aiheellista palaveerata ja yöpyäkin Vantaalla?? Kunnan taloustilanne huono ja huononee entisestään isojen hankkeiden vuoksi :(
Antaa kyllä tavan kuntalaiselle huonon kuvan taloudenhoidosta ja vastuullisuudesta koskien kuntalaisten maksamia veroja... Ei hyvä!!
Tuhlataan, tuhlataan lisää...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä