(8) kommenttia

Kirkkonummen uusi kunnantalo: Koekorjauksessa lattioita revitty auki − sisäilmaongelmiin on löydetty syitä

Kirkkonummen uuden kunnantalon toisessa kerroksessa on menossa lattiaremontti.

Viisi vuotta täyttävässä Kirkkonummen kunnantalossa remontoidaan huoneita, joista työntekijät ovat evakossa. Käynnissä on koekorjaus, jolla etsitään syytä sisäilmaongelmiin.

Kunnantalon toinen kerros päätettiin tyhjentää kokonaan viime syksynä työntekijöiden jatkuvien oireilujen takia.

Syksyn tutkimukset ja mittaukset eivät antaneet juurikaan vihiä mikä talossa on vialla. Konsulttiyrityksen suositus oli, että joku osa talosta koekorjataan ja sen jälkeen tutkitaan uudestaan.

Remonttia on tehty toisen kerroksen yhdessä siivessä, jossa on revitty mattoja pois. Korjattava alue on parisataa neliötä. 

Kiinteistöpäällikkö Jaron Moilanen Kevasta kertoo, että joitain syitä ongelmiin on löydetty. Lattiassa on eräin paikoin rakennusaikaista kosteutta, jota on aivan liikaa ja joka voi aiheuttaa lattiamateriaalista päästöjä huoneilmaan.

Remontoitu siipi voidaan ottaa käyttöön Moilasen mukaan näillä näkymin tammikuussa. 

− Jos tilat ovat kunnollisia, edetään korjaustöissä eteenpäin, Moilanen sanoo.

Kunnantalon toisesta kerroksesta on evakossa perusturvan työntekijöitä pääsääntöisesti vanhalla kunnantalolla. Myös muuta tilaa jouduttiin vuokraamaan. (Lue: Viisykkönen 28.10.)

Kirkkonummen kunnantalon omistaa Keva, jonka vuokralaisena kunta on. Talon korjaukset kuuluvat siten vuokraisännän eli Kevan kontolle.

Talossa oli jo alusta lähtien rakennusteknisiä ongelmia.

> Lue lisää: Kunnantalon sisäilmaongelma: Selkeää syytä ei löytynyt (Viisykkönen 29.9.)

 

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Kunta maksaa 25 vuoden sopimuksella premium-tason vuokraa tästä laatufiaskosta.
Kohtuullista olisi olettaa ja tiukasti vaatia että rakennuksen omistaja Keva korvaa vahingoista ja väistötiloista aiheutuvat kustannukset. Mutta tuskinpa näin käy kun ilmeisesti asioista ei vaivauduta vääntämään kättä kun ei ole virkamiesten omista rahoista kyse. Kunnanhallitus hyväksyi alkuvuodesta sellaisenaan Kevan esityksen kahden kuukauden vuokrahyvityksestä "kertakaikkisena korvauksena vuosien 2011-2015 ongelmista". Siis kaksi kuukautta hyvitystä yli neljästä vuodesta jolloin pelkkä käyttöönotto viivästyi useita kuukausia ja senkin jälkeen suuria osia rakennuksesta on ollut enemmän tai vähemmän käyttökelvottomia. Nyt tarvitaan ryhtiä neuvotteluihin niin että kunnan ja veronmaksajien etu toteutuu. Tämän varmistaminen on kunnan johdon velvollisuus.
Kevan asia on sitten puolestaan vaatia rakentajaa vastuuseen tehdyistä virheistä.

Kim Åström
Kannattaa purkaa koko talo ja rakentaa rauhassa uudestaan. Käytäntö on jo osoittanut, että tällaiset korjaukset, joissa ongelmien syytä ei ole selvitetty eivät vaan voi toimia. Hakuammunta ei voi tuottaa tulosta. Siis kunnon konsulttiyhtiö ja hajukoirat selvittämään ongelmat. Tarkistakaa rakenteet ja mahdolliset ilmastoinnin vuotokohdat sekä kondenssipisteet. Ilmastointijärjestelmän rakenne on usein huonosti suunniteltu ja siitä oli Helsingissä noin 5 vuotta sitten surullinen esimerkki, jossa luksustalon koko ilmastointijärjestelmä purettiin ja rakennettiin uuden suunnitelman mukaan uusiksi. Ilmastointiasentajat olivat asennusvaiheessa reklamoineet, että sutta tulee ja muutaman vuoden asumisen jälkeen asukkaat vaativat koko järjestelmän uudelleen asentamista.
kari vierinen, Siuntio
Kunnantalo-kolossin rakentamistahan veti siivousfirma ISS:n töykeästi käyttäytyvä konsultti. Rakennustyön valvonnan sijasta keskityttiin epäolennaisiin asioihin.
Virheitä joita on korjattu jälkeenpäin tuli myös pysäköintitaloon samanlaisen toiminnan takia, kukahan nekin maksoi..
Typerää
Koekorjaus?
Taidan perustaa koekorjausfirman.
Ensin koekorjataan ja sitten korjausfirma korjaa.
Onko kunnantalon rakentanut koerakennusfirma?
Esko Haapa-aho
Oli niin kireä aikataulu että betoni ei ehtinyt kuivua ennen kuin muovimatot vedettiin päälle.
Uusi koulu on tarkoitus rakentaa vielä kiireelliemmällä aikataululla.

Kannattasikohan kuntalaiste kerätä vähän rahaa ja ostaa tosi ison peilin kunnantaloon?
Joukossa tyhmyys tiivistyy
Taitaa laadunvalvonta pettää aika pahasti onkohan yhtään vastaavaa katsomassa kun nämä ammattirakenjat painaa yöt ja viikonloput töitä ???
Anonyymi
Miehet, tarvikkeet ja työkoneet ulkomailta ja tälläistä tuli. Kannattiko keva, entäs kunta?
alapo
Tämä on tätä laaturakentamista.Katsokaa nyt,ettei kirjaston kanssa käy yhtä surkeasti.
Terminator

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä