(23) kommenttia

Kirkkonummen tunnetuin kello ei ”mahtunut” kirjastotaloon – kello voisi olla jossain muualla

Kirjaston kello ehti näyttää aikaa lähes 40 vuotta Kirkkonummen torille päin. (arkistokuva)

Tämän kuun lopussa valmistuvaan uuteen kirjastotaloon ei sijoiteta vuosikymmeniä ulkoseinällä tikittänyttä kelloa. Se on nyt varastossa odottamassa ehkä uutta paikkaa.

Kun Fyyriksi ristittyä kirjastoa suunniteltiin muutama vuosi sitten, monet kirjastonkävijät kyselivät, mitä kellolle tapahtuu.

Tuolloin oli ainakin jonkinlainen lupaus, että kirjaston suunnittelijat etsivät kirjaston sisätiloista kellolle uuden sijoituspaikan.

> Kirjasto rakennetaan uusiksi – Kuinka käy Kirkkonummen tunnuskellolle? (Viisykkönen 10.6.)

Suunnittelun kuluessa kävi kuitenkin toisin, eikä kellolle lopulta löytynyt sopivaa paikkaa.

Arkkitehdit katsoivat, että kello on suunniteltu varta vasten aivan toisenlaiseen taloon eli vuonna 1982 valmistuneeseen pääkirjastoon, joka jäi ikään kuin uuden rakennuksen sisään.

Kello on nyt kunnan varastolla tallessa ja se voidaan asentaa jonnekin muualle, jos sopiva kohde löytyy.

> Kirjastoon tulee myös uutta taidetta – Näin tekijät kuvailevat teoksia, katso video! (Viisykkönen 7.8.)

(23) kommenttia
Kommentit (23)

Kommentit (23)

Asiasta ahdistuneille vinkkejä:
- ostakaa rannekello, ettette ole pelkästään aseman kellon varassa
- torilla liikkuessa kääntäkää katse kohti etelää ja välttäkää muutenkin rakennusten pitkäaikaista tuijottamista
-jos ahdistus alkaa helpottaa ja uskallatte, hankkikaa kirjastokortti ja tutustukaa pienissä erissä(mitkä eivät kuormita henkisesti liikaa)monipuolisiin ja ilmaisiin palveluihin mitä kirjasto tarjoaa
- hankkikaa joku muukin harrastus

Aikahyppy
Nyt kun kunnantalon ulkonäkö, aseman alikulun valomaaililma, jokiniityn koulun ruutuseinä ja kirjaston jalometallituhlaus on saanut kuntalaisten paheksunnan tässä foorumissa, voisi kunnassa asioista päättänyt taho nousta esille ja perustella tehdyt valinnat, jotta ehkä tyhmät kuntalaiset saataisiin ymmärtämään mihin tällaiset turhuudet tarvitaan!
Virkamiehethän tekevät työnsä kuntalaisille ja saavat palkkansa siitä, viimeistelkää siis työnne perustelemalla tarpeellisuudet näillä sivuilla.
asiallisuus kadonnut
Kello sopisi hyvin kirkon edessä olevaan kellotapuliin ja näkyisi hyvin torille.

Kello on jo vuosikausia ollut kirkkonummelaisten oma "igoni" !
Rispa
Kirkkonummi eikä muutkaan kunnat pitäisi pyrkiä rakennuttamaan mitään taideteoksia tai toteuttaa jonkun luomuksia. Rakennusten pitäisi olla toimivat, asialliset ja resurssien mukaiset, kyseessähän on kunta ja sen velvoite toteuttaa kuntalaisten tarpeet, eikä yksittäisten ihmisten haaveet ym jne
tarkoitus kadonnut
Se on kyllä tosi ruma kirjasto se vanha kirjasto-oli kaunis
Pettynyt
Ei kaikki voi olla jokaisen omaan makuun sopivaa, varsinkaan rakennukset. Onkohan nykyajan ihmisillä asiat liian hyvin kun kuvittelevat näin. Ollaan saatu kaikki mitä vähänkin haluaa ja juuri oman maun mukaisena. Ei se aina niin mene. Jokaista ei voi miellyttää.
Maailma ei ole yksin teidän
Ei kirjasto ole ruma rakennus kun vertaa Jokirinteen koulun kammottavaan ruutuseinään. Rakennus olis muuten ihan ok, mutta miksi kammottavat ruudut kammottavilla väreillä?
esteetikko
4 kirjoitetaan IV mutta kelloissa se on joskus noinkin, tietääkseni. Joka tapauksessa vaikka se olisi virhekin niin sehän vain antaa kellolle vähän särmää. Ei sitä ainakaan korjata tarvitse, eihän se sitten olisi enää sama kello. Itse kello olisi mukava saada johonkin arvoiseensa näkyvään paikkaan. Kuten jonkun ehdottama kellotorni torille. Tai piristämään kunnantalon monista ankeaa seinää, johonkin näkyvään kohtaan.
Kellolle tulevaisuus
(Perfektionistille tiedoksi). Ei ole väärin. IIII on ihan oikein, eli 4.
Make R
Miksi noin järkyttävän ruma laatikko on rakennettu kauniin kivikirkon viereen?
Tuo on rumin ikinä näkemäni rakennus.

Ja kuinkakohan kauan vie aika ennenkuin äitien ja isien pikku kullannuput käy käsittelemässä nuokin seinät spray maaleillaan?
Kyllä on ruma
Mistä ihmeestä väki nyt näkee torialueen aukioloajat, kyllä kello on saatava ehdottamasti torin maisemiin vaikkapa kirkon tapuliin...!
Anonyymi
Kellon voisi laittaa tulevaan lukiokampuksen seinälle. Sehän tulee kirjaston taakse.
Tyu
Kyllä on hirveen näköinen yhtä ruma kuin kunnantalo.
Ihmettelevä
Tämäkin vielä! Vieläkö jotakin muuta....syksyn rankkasateita odotellen, kai kumnnalla on varaa ostaa mahdollisesti tarvittavia ämpäreitä kirjastoon?
Heikunkeikun
Onhan torille päin kammottavankokoinen umpinainen seinä. Eikö siihet todellakaan saanut kelloa mahtumaan? Ei se kello niin suuri ole.
Kyllä kellolla on tilaa
Kello taideteoksen tilalle, halvaksi tulee!!
Uusiokäyttöä
Samaa mieltä edellisen kanssa. Juuri näin.
Oinasnainen
Torille erillinen pieni tornipylväs ja kello sen kylkeen.
Tiktak
Ei ole virhe. Kellotauluissa esiintyy hyvin usein IIII neljän kohdalla.
Anonyymi
Kunnantalon seinään?
Hieno kello
No parin vuoden päästä nähdään että pitääkö katto vettä. Yleensä näillä sinällään komeilla rakennuksilla on vaikeuksia pitää sade ulkopuolella. Suunnitelmat ovat varmaan hyvät, mutta kun halpapalkka-rakentajilla ei riitä aika eikä ammattitaito viimeistellä niin kuin on suunniteltu. Ei se mitään, paperilla näyttää hyvältä, juodaan kaffet työmaakonttorissa ja nimet alle kun paperit on kunnossa.
sdkfz
Ehkä samalla kellossa oleva virhekin, nimittäin numeron 4 osalta, voitaisiin vihdoin korjata?
Perfektionisti
Tämä ”uusi” kirjasto on nyt kyllä ollut niin järjetön kuluerä kunnalle ettei mitään rajaa. Kuka ylipäätään keksi että kirjastosta pitää tehdä kallista wau-arkkitehtuuria? Kuka valitsi noin sairaan ruman laatikon toteutettavaksi paraatipaikalle, ja miettikö kukaan miltä tuo kammotus näyttää kuparin patinoiduttua (jos nyt kuparilevyt saavat edes olla voroilta rauhassa)? Ja kuka sössi kilpailutuksen, niin että valituksi tuli konkurssikypsä urakoitsija? Paljollako budjetti ylitettiin tuon takia - onko kyseinen henkilö vielä kunnalla töissä? Tuo kello oli ehkä koko torin tunnusomaisin elementti. Sekin siis pilattiin.

Ei näin, Kirkkonummi, ei näin. Kirjastoksi riittäisi vähemmän ”näyttävä” mutta toiminnallisuuksiltaan riittävän hyvä tila. Ei ihme että kunnan taloudellinen tila on mitä on, vaikka asukkaiden tulotaso on valtakunnallisesti katsoen varsin korkea...
Jotain järkeä päätöksentekoon?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx