(15) kommenttia

Kirkkonummen tartuntamäärä nousi selvästi viikossa – tilanne sama kuin puolitoista kuukautta sitten

Kirkkonummella on todettu tällä viikolla yhteensä 18 uutta koronatartuntaa. Tänään sunnuntaina on raportoitu viidestä uudesta tartunnasta.

Nousu tartunnoissa on viikossa ollut huomattava, sillä viime viikolla tartuntoja oli vain kaksi ja toissa viikolla viisi.

Kirkkonummen ilmaantuvuusluku (tartunnat/100 000 asukasta) kahden viimeisen viikon ajalta on noussut lähelle 50:tä.

Viimeksi sama ilmaantuvuus oli toukokuun loppupuolella, josta lähtien tartuntatilanne rauhoittui selvästi. Tartuntoja on ollut viikoittain muutama.

Kahden viikon aikana tartuntoja ilmeni Uudellamaalla runsaasti Pietarin jalkapalloturistien tuomana.

Kirkkonummen kunta ei ole tiedottanut mitään tartunnoista, jotka liittyisivät Pietarista tulleeseen tartuntaryväkseen.

Karjalan sote-kuntayhtymä Eksote tiedotti, että rajan yli Vaalimaalla oli 20 kirkkonummelaista, jotka päästettiin vajaan 800 muun kisaturistin kanssa ilman koronatestiä maahan ennen juhannusta.

Kisaturistien tuomia koronatartuntoja on ollut erityisesti Helsingissä. Viranomaisten mukaan huippu Venäjältä tuoduissa tartunnoissa saavutettiin noin viikko sitten ja tartuntamäärät ovat olleet laskussa.

Helsingissä ilmaantuvuus on nyt noin 98, Vantaalla ja Espoossa molemmissa vajaat 60.

Lähde: THL

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Ihmettelen ihmisten vastuuta tämän taudin kohdalla. Kun ilmantuvuus laskee niin heti pitää päästä m.m festareiile, ulkomaille, urheilutapahtumiin, ja niin ilmantuvuusluku taas nouse. Tällä ajattelulla emme koskaan pääse maskeista y.m. Kai se ajattelutapa on monilla sitä että ei mitään hätää, koska ei ole minulla eikä tuttavapiirillä tartuntoja. Toivon kaikille hyvää mutta näille ajatteljoille toivoisin pientä tartunta että ne alkaisivat ymmärtää tämän taudin vakavuuden.
Näillä mennään
Coronasta on tullut maantapa levittää. Sekö on sitten välttämätöntä.
Muunkinlaisia viruksia tuodaan varmaan ulkomailta matkailijoiden tuomisina. Niistäkö ne kehittyvät tehokkaammat muuntovirukset. Voidaankin sulkea taas Suomi ja rajoittaa liikkumista. Mahtaa olla pakkasen kestävääkin. Toimii muuntoviruksena tarttuvammin. Ei mahda päästä eroon. Jos ei sitten suomalainen rokote tehoaisi. Täytyy vaan toivoa, että maailman kärkimaita suomalaiset olisivat.

nim. nyt ja sassiin kehittämään, kun kerran on kysyntää
Ihme, ettei mitään mahdollisia altistumisia, että tartunnan saaneet tietävät kaikki tapaamansa ja altistamansa henkilöt...
Anonyymi
Suuri joukko faneja muttei kirkkonummelle ei puhuta mitään
Kyräilyä
Tänään tiistaina uusia tapauksia ilmoitettu jo kuusi.
Mihin suuntaan?
Voipi olla, että emme pääse koronasta ikinä eroon nykyisillä toimilla...mutta näillä mennään ikävä kyllä...
Anonyymi
Samaa mieltä, nim.merkillä Tom. Toivoisi kansalaisten olevan vastuullisia tässäkin asiassa.
Kotimaan matkailua kannattava
Höpö, höpö.. Vain pieni osa saanut 2.piikkiä ja silloin vasta suoja on n. 90 %.. Ennen sitä vaara ei ole ohi. Toisto on ainut keino saada pysymään tilanne ihmisten mielissä. Lieväkin korona voi aiheuttaa pitkään oireita, joista kaikkia ei todellakaan vielä tiedetä eli varovaisuus kannattaa edelleenkin!!
Piikkitäti
Miksi näitä ylipäätään enää uutisoidaan!? THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek on sanonut viime aikoina useissa haastatteluissa, että nyt kun väki alkaa olla rokotettu, ei olennaista ole altistumiset taikka tartuntojen määrä vaan se, kuinka moni joutuu sairaalahoitoon tai kuolee. No, viime aikojen tilastojen perusteella ei kovinkaan moni. Mutta koska aihe on median mieleen, sitä pidetään tapetilla hamaan tappiin ja herkimmät kansalaiset ovat peloissaan.
Vaihdetaan jo aihetta
Hyvä anonyymi.. Olet selvästi poikkeus!
Kyttääjä
Minä en pysähdy suurieleisesti läträämään kaupan käsidesiä, mutta se ei tarkoita etten desinfioi käsiäni. Käytän omia desinfiointiaineita. Desinfioin omilla desinfiointipyyhkeillä ostoskärryt ja sen jälkeen kädet, jo kaupan ulkopuolella. Kassan jälkeen desinfioin kädet uudelleen ja sen jälkeen, kun olen saanut ostokset autoon ja kärryt pois desinfioin kädet vielä ennen autoon menoa. Kotona pesen ja desinfioin kädet.
Anonyymi
Kai seuraavaakin nuha-aaltoa kytätään aivan yhtä antaumuksella? Tämänkin taudin kanssa on vain elättävä ja jätettävä turha panikointi pois.
Joppe joutomies
Ei tällä ole mitään tekemistä sen kanssa, desinfioidaanko käsiä kaupassa. Kyseessä on Pietarista tuodut tartunnat. Toivottavasti tajusivat pysyä karanteenissa reissun jälkeen.
Tom
Mikä määrähän näistäkin matanee olla ns. Pietarin tuliaisia/peruja?
Kysyjä
No, eipä yllätä yhtään.. Ennustin jo tämän aiemmassa kommentissa:(
Harva desinfioi käsiään enää missään kaupassa vaikka maski olisikin:(
Matkailu ja bailaaminen lisäävät entisestään tartuntoja..
Not nice

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä