(11) kommenttia

Kirkkonummen talousjohtaja on irtisanoutunut – uuden hakemisesta ei ole vielä tietoa

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja talousjohtaja Juha Hörkkö (oik.).

Kirkkonummen kunnan talousjohtaja Juha Hörkkö on irtisanoutunut virastaan. Hänen viimeinen virassaolopäivänsä on kahden viikon kuluttua.

Hörkkö tuli talousjohtajaksi kolmisen vuotta sitten. Hän oli ollut sitä ennen töissä muun muassa Suomen Rahapajassa.

Kunnanjohtaja esittää kunnanhallitukselle ensi maanantaina, että Hörkölle myönnetään ero virasta 8.3. lähtien.

Uuden talousjohtajan hakemisesta ei ole vielä esitystä. Talousjohtaja kuuluu kunnan ylimpään viranhaltijajoukkoon ja johtoryhmään.

Edellisen kerran kolme vuotta sitten jouduttiin talousjohtajaa hakemaan kahdella hakukierroksella ennen kuin valinta tehtiin.

> Kunnan talousjohtaja saatiin viimein valittua – työkokemusta rahaa tekevästä yhtiöstä (Viisykkönen 14.2.2017)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Istuin edellisen vaalikauden tarkastuslautakunnassa. Sinä aikana kunnassa oli viisi eri talousjohtajaa, joista se viides, Hörkkö, lähtee nyt. Ei tarvitse olla kummoinenkaan henkilöstöhallinnon osaaja, kun voi jo ymmärtää, että kunnan yleisjohtamisessa on jotain vialla. Mutta kyllä tämä todella pahalta näyttä ä myös talousjohtajan silmälasien läpi katsottuna. Ja veikkaanpa, että kyse lienee vahvoista näkemyseroista luottamushenkilöjohdon ja virkamiesjohdon ( talousjohtaja) välillä liittyen kunnan rahankäyttöön ja rajuun velkaannuttamiseen. Ja siis ilman, että pidemmälläkään aikavälillä Kirkkonummen taloudenpidossa olisi valoa nähtävissä tunnelin päässä.
Juha Blomfelt
Nyt kunta säästökuurille. Kunnallisvaltuutetut, kantakaa vastuunne että ei eletä yli varojen.
Tomppa
" Mutta joku varmaan mättää myös henkilöstöhallinnossa .."
Niin mättää ja asiasta on tiedetty pitkään. Moni isokenkäinen on asiata tietoinen. mutta ei se sipittämällä asia hoidu.
Hoitakaa asia kuntoon
Niin se on, kunnanjohtaja ei voi poliittisten päätöksentekijöiden JA heidän äänestäjiensä loputtomille vaatimuksille JA valituksille mitään. Kunnanjohtaja tuo yleensä budjettiin maltillisen esityksen, johon poliitikot sitten lisäävät omiaan toiveiden tynnyristä lisäyksiä, voitte syyttää itteänne tästä velkaantumisesta. Kannattaa kysyä myös talousjohtajalta, miksi lähtee.
Tinu
Eipä kunnanjohtajalla paljon ole sanottavaa kun ihmiset äänestävät kunnanvaltuustoon edustajia joiden mielestä kunnalla on pohjattomat kirstut.
Vaikeaa on silläkin pallilla
Ja taas... No ei sinällään yllätä. Mutta joku varmaan mättää myös henkilöstöhallinnossa, koska näitä lyhyeksi jääviä työsuhteita ilmaantuu tasaisin väliajoin.
Veronmaksaja
No eipä ollut mikään yllätys. Ei ollenkaan. Paljon onnea tulevaan tälle miehelle mitä ikinä se sitten onkaan. Mitä jos kunnanjohtaja ihan itse alkaisi kiinnostumaan tämän kunnan asioista jo vähitellen niin paljon että hoitaisi tämänkin viran ihan itse. Saisi tuntumaa siihen miten rahoja kuuluisi käyttää. Siis vain siinä tapauksessa tietysti ettei hän taas kerran havittele kunnanjohtajan virkaa jostain toisesta kunnasta.
Miten kaikki on niin vaikeata tässä kunnassa?
Kyse ei taida olla kunnan talousjohtamisesta, vaan kunnan johtamisesta yleensä...
Hannu Valtanen
Kyse ei taida olla talousjohtamisesta, vaan johtamisesta.
Anonyymi
Voi, voi, voi, voi! Kyllä tämä jälleen kertoo mielestäni omaa viestiään siitä, kuinka sekaisin kunnan talousjohtaminen on. Uutinen ei sinänsä yllätä, koska tässä on havaittavissa jo selkeä jatkumo viime vuosilta. Oli henkilökohtaiset syyt mitkä tahansa, niin jotkut tekijät ajavat henkilöt pois talousjohdon tehtävästä. Kunnan kehitysnäkymät ja silmitön velkaannuttaminen lienevät ainakin osatekijöitä.
Juha Blomfelt
Kukapa viran haluaisi.. Talous kuralla ja uusia hankkeita pukkaa siitä huolimatta koko ajan:( Ei järkevää touhua..
Tyhjää täynnä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx