(14) kommenttia

Kirkkonummen suurin koulukeskus aiotaan jyrätä maan tasalle − edes uusimpia osia ei kannata korjata

Kaikki Gesterbyn koulukeskuksen rakennukset (A-G) aiotaan purkaa. (kuva, muokattu Google)

Kolmen eri koulun käytössä oleva Gesterbyn koulukeskus saanee kokonaisuudessaan purkutuomion. Yhtään rakennusta ei aiota säilyttää.

Noin 1 500 oppilaan koulukeskuksessa on todettu kauttaaltaan sisäilmaongelmia ja oppilaita on siirretty jo lähes 500 kahteen uuteen parakkikouluun, joita tulee vielä tänä vuonna kaksi lisää.

Jo aiemmin on rakennuksista neljä todettu korjauskelvottomiksi. Viimeisimpänä on arvioitu koulukeskuksen suurinta rakennusta (A) ja sen korjausmahdollisuuksia.

Kunnan tilakeskuksessa on päädytty siihen, että A-rakennuskin olisi syytä purkaa kokonaan uuden koulukeskuksen tieltä.

Perusteluina on muun se, että A-osa on rakennettu liian matalalle ja alueella on mittava hulevesiongelma.

Edessä olisi kuitenkin mittava peruskorjaus, jossa olisi aina omat riskinsä. Lopputulos ei saattaisi olla toivotunlainen.

Joten loppupäätelmä on, että koko koulukeskus on syytä rakentaa uudelleen.

A-rakennuksessa on tehty kesällä suurehkoja korjaustöitä, jotta tiloja voitaisiin käyttää muutama vuosi.

Koulutiloja on rakennettu monessa osassa, vanhimmat ovat 1970-luvulta ja uusimmat 2000-luvulta.

Alueella toimivat Gesterbyn koulu sekä Winellska skolan ja Kyrkslätts gymnasium. Naapurissa olevaa Papinmäen koulua ei ole tässä vaiheessa tarkasteltu.

Uuden koulukeskuksen toiminnallinen suunnittelutyö on jo hyvässä käynnissä (Lue: Viisykkönen 11.1.)

Gesterbyn koulukeskuksen rakentaminen Kirkkonummen mittapuissa on erittäin suuri projekti ja ilmeisesti tulee olemaan kunnan historian suurin rakennushanke.

Kirkkonummen keskustan laidalle Jokirinteeseen ryhdytään vielä tänä vuonna rakentamaan uutta oppimiskeskusta, johon tulevat tilat yhteensä yli 1 300 oppilaalle ja päiväkotilapselle.

Oppimiskeskus korvaa nykyisen Kirkkoharjun koulun ja Finnsbackan päiväkodin tilat. Porkkalan lukio jää nykyisiin tiloihinsa.

Jokirinteen oppimiskeskus maksaa noin 40 miljoonaa euroa. (Lue: Viisykkönen 28.5.)

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto käsittelee Gesterbyn koulukeskus -asiaa 15.8.

> Kahdella koululla isot sisäilmaremontit − rakennusten alta viety pois rakennusjätteitä ja lietettä, salaojia avattu (Viisykkönen 1.8.)

Lisätty (16.8.): Jaosto päätti esittää, että koko koulukeskus puretaan ja rakennetaan uusi. Jaosto evästi, että suunnittelussa tutkitaan massiivipuisten  rakennusten toteutusta.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Koko paska rakennettu suon päälle, ihan hyvä että puretaan.
Anonyymi
Rakennetaan taas huolimattomasti niin parin vuoden päästä on taas homekorjaus. Suomessa ei vaan enää osata rakentaa. Uusi kunnantalokin on ollut jo korjattavana, pitäs olla parempi valvonta koko rakentamisen ajan.
Eläkkeellä oleva rakennus mies
Kertakäyttökulttuuri on nykypäivää vaikkei kannattaisi.
Planeetta pulassa syynä ihminen
Ennen rakennukset kestivät jopa vuosisatoja tai ainakin yhden. Nykyään revitään alas jo 20 vuodessa.
Mikä vialla??
Tuo purkamisvimma lienee nykyään varsin tuottoisaa toimintaa purkamiseen erikoistuneille yrityksille....eli tee työtä jolla on tarkoitus?
Anonyymi
Lähikuntien lapsiperheet muuttavat ilomielin Kirkkonummelle, kun uudet terveet koulut on saatu valmiiksi. Tämä on sitä tulevaisuuteen satsaamista. Harmi, että kerettiin heittää rahaa hukkaan kuntoselvityksiin, mutta tämä koko projekti tulee maksamaan itsensä takaisin tulevaisuudessa.
K
Miten on mahdollista että kunnan rakennuttama rakennus (A rakennus) on rakennettu liian matalalle, vaikka silloin taisi virassa oli "suomen paras rakennustarkastaja"?
Heikkilän koulukin näyttää siltä kun olisi kokonaisuudessaan painunut maahan.
ilman vuodenaikoja ja lunta
Vanhimpaan aloitettiin koulunkäynti 1968, eli 50v sitten muutaman viikon kuluttua.
koululainen
Ja suurinosa sisäilmaongelmista johtuu siitä että se sammutetaan viikonlopuiksi/lomien ajaksi. Ei vanhoissa taloissa ole ongelmia ku ilmanvaihto on kokoajan päällä...
Luuvitonen
Mitä kaikella sillä rahalla jota on jo laitettu vuosien aikana tähän kolulu kompleksiin olisikaan saatu aikaiseksi jos olisi jätetty alun alkaenkin koko kompleksi remontoimatta ja puretu pois???

30000e on varaa laittaa tanskanmatkaan juu mutta kunnan lapset saavat käydä homekoulua :) :) Mitä kaksinaismoraalia!
Rahaahan on, vaikka mihin :D
Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi Kirkkonummella annetaan rakentaa tontin alimpaan kohtaan. Lapsikin tajuaa, että vesi valuu alaspäin. Kirkkonummella on satoja ok-taloja, joista en maksaisi senttiäkään ja suurin osa niistä alle 20 vuotta vanhoja.
ei mitään järkeä
Kirkkonummi on yksi Suomen rikkaimmista kunnista. Tällaiset perusinvestoinnit nyt vaan on pakko tehdä. Aiempien vuosikymmenien pihistelyä on maksettu jo tarpeeksi myrkyttämällä tuhansia kuntalaisia.
J. Korolainen
Hyvä juttu, oppilaat voivat käydä kännykkäkoulua kotoaa seuraavat 10 vuotta koska sen verran se kestää Kirkkonummella ennenkuin uudet homekoulut on rakenettu.
K = K eli Kirkkonummi Konkurssissa.
Mistähän tähän kaikkeen rahat taiotaan.Muutenki jo persaukinen kunta.Pitänee kohta ottaa ritolat.
Terminator

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx