(0) kommenttia

Kirkkonummen suurin kauppaketju valitsee ylimmät päättäjät – vaalia ei estä edes korona

Koronakriisin keskellä kymmenen osuuskauppaa ympäri maata järjestää vaalit. Kirkkonummelainen Varuboden-Osla on yksi niistä.

Vaaleissa valitaan osuuskaupoille ylimmät päättävät elimet eli edustajistot. Äänioikeutettuja ovat kaikki osuuskauppojen 15 vuotta täyttäneet jäsenet eli asiakasomistajat.

VBO:n edustajistoon valitaan 50 jäsentä, joista 9 voi tulla Kirkkonummelta. Nimenomaan voi, sillä vaalitapaa on muutettu neljän vuoden takaisesta.

Ennen kukin kunta muodosti oman vaalipiirin, mutta tällä kertaa Kirkkonummi, Siuntio ja Kauniainen muodostavat oman vaalipiirin, josta valitaan 9 jäsentä.

Vaalipiiri saattaa näyttää jonkun silmissä kummalliselta Kauniaisten osalta. VBO:lla on ollut pitkään toimintaa HOK-Elannon toimialueen sisällä Kauniaisissa.

Kirkkonummelta mukana on yhteensä 27 ehdokasta viidellä eri listalla.

Puoluetunnuksia ei vaalissa ole. Listoista on kuitenkin tunnistettavissa eri puolueiden ryhmittymiä.

Äänestys alkoi torstaina (26.3.) ja jatkuu 6.4. saakka. Kaikki ohjeet löytyvät täältä.

Jokainen äänioikeutettu on saanut postissa äänestyslipun, jonka voi laittaa postiin tai myymälöissä oleviin laatikoihin.

Koronatilanteen vuoksi VBO toivoo kuitenkin, että mahdollisimman moni äänestäisi netissä. Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla.

VBO:lla on toimintaa Länsi- ja Itä-Uudellamalla sekä Ahvenanmaalla. Osuuskunnan kotipaikka on Kirkkonummi ja pääkonttori on Vantaalla. Asiakasomistajia on noin 68 000.

Aikaisemminkin pääkonttori oli Kirkkonummella. Se siirtyi Vantaalle sen jälkeen, kun Itä- ja Länsi-Uudellamaalla toimivat osuuskaupat yhdistyivät.

Kirkkonummella VBO:lla on Prisma ja viisi muuta ruokakauppaa sekä ABC-kylmäasema. VBO on selvästi suurin vähittäiskauppatoimija Kirkkonummella.

Parhaillaan vaaleilla valittava edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, ja se valitsee osuuskaupalla hallintoneuvoston, joka puolestaan valitsee hallituksen.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx