(21) kommenttia

Kirkkonummen sotkuisimman yleisen tilan remontti alkoi vihdoin − meluisaa purkutyötä tehdään välillä yöllä

Kirkkonummen juna-aseman ilme pitäisi olla ensi keväänä ihan toista luokkaa kuin nyt.

Kirkkonummen rautatieaseman alikulkutunnelin remontti on viimeinen saatu alkuun. Vuosia suunniteltu korjaustyö jatkuu ensi kevääseen saakka.

Hyvin ikävännäköisessä kunnossa oleva alikulkutunneli ja raput asemalaitureille saavat uudet pinnat sekä suojarakennusten lasit, katot ja hissit uusitaan.

Urakan hoitaa Destia Oy, joka aloitti töiden valmistelun tällä viikolla. Työmaapäällikkö Lasse Dahl kertoo, että purkutöihin päästään lähipäivinä.

Betonirakenteiden piikkausta ja rakenteiden purkamista riittää kesän loppupuoli. Purkutyö on välillä aika meluistakin.

− Työt pyritään tekemään normaalisti arkisin päiväsaikaan, mutta osa työvaiheista joudutaan toteuttamaan radalla. Junaliikenteen takia töitä tehdään jonkin verran myös öisin, Dahl sanoo.

Koko urakan ajan jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan alikulkutunnelin läpi ja asemalaitureille normaalisti, eikä kulkuväyliä suljeta missään vaiheessa. Työmaa-alue rajataan aidoilla.

Asemalle ei rakenneta varsinaisesti mitään uutta, kaikki nykyiset rakenteet pysyvät paikoillaan, mutta jokainen neliö pinnoista uusitaan.

Myös valaistus asemalle asennetaan kokonaan uusiksi, ja kaapeloinnilla mahdollistetaan kameravalvonta, joka toteutetaan uusitulla asemalla ilkivallan ehkäisemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi.

Urakkasopimuksen mukaan remontti pitäisi olla valmis ensi toukokuun loppuun mennessä.

Työt pyritään saamaan Dahlin mukaan valmiiksi jo ennen kevättä ja pitkälle jo tämän vuoden puolella. Paljon riippuu kuitenkin siitä, millainen talvi on tulossa ja kuinka esimerkiksi maalaustöitä saadaan tehtyä.

Destian urakka on arvoltaan hieman yli miljoonaa euroa, josta valtio eli Liikennevirasto maksaa runsaat 600 000 euroa ja kunta loput.

Hankkeeseen on varattu rahaa yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa.

> Juna-aseman saneeraus alkaa vihdoinkin − jatkossa pyritään varmistamaan, että tunneli pysyy siistinä (Viisykkönen 16.3.) 

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

Tunnelin lähistölle kannattaisi rakentaa paikka jossa voisi käydä tarpeillaan, ainakin ykkösellä. Halvimmalla pääsee ns. "kusiputkella". Olen käyttänyt ja hyväksi todennut. Naisten malleja ei taida olla?
https://www.google.fi/search?biw=1536&bih=727&tbm=isch&sa=1&ei=awBDW47NMMeJmwWo4qGYBg&q=%22kiinalainen+kranaatinheitin%22&oq=%22kiinalainen+kranaatinheitin%22&gs_l=img.3...19499.24030.0.25112.2.2.0.0.0.0.184.251.1j1.2.0....0...1c..64.img..0.0.0....0.72xaPFcwob8#imgrc=m4eK7XHKFhB3sM:
Linkissä kuva
Tervetullut uutinen, ainakin raiteilla matkustaville...
Staffan
Kahvila ei tulisi menestymään tuolla, mutta ruiskujenvaihtopisteelle olisi jonot.
kierrän kaukaa
Erittäin hyvä uutinen, tuo alikulkutunneli onkin ollut modernisoinnin tarpeessa. EI omasta mielestäni missään nimessä rahan tuhlaamista. Kameravalvonnan myötä spraymaalaustiimitkin saadaan varmasti kuriin. Antaa heti huonon vaikutelman Kirkkonummelle junalla tulevalle jos paikat ovat sotkuisia. Myös valaistuksen uusiminen antaa varmasti tilalle raikkaamman olemuksen.
Doctor Jones
Anonyymille: pienimuotoinen kahvila tunneliin? Oletko tosissasi? et taida käyttää kyseistä tunnelia koska kuka siellä kävisi jos tunnelin toisessa päässä on upea Rosta kahvila ja toisessa päässä R-kioski mistä saa sumpit mukaan.
Anonyymi
Eikai kunta huolehdi siivoamisesta mitenkään kun siivoaminen kuuluu liikenneviraston urakoitsijalle, joten miksi kunta sitä siivoaisi?
kdflg
Tärkeää olisi saada seinien, muurien ja muiden pintojen sotkijat kuriin. Keskustassa pyörii puolenkymmenen hengen porukka, joka sotkee pinnan kuin pinnan. En ymmärrä tällaista itseilmaisua. Jäähallin vieressä olisi graffitiseinä tätä varten.
Kukkahattu
Onhan tuo alikulkutunneli suurelle osasta väestöä tärkeä kulkureitti, toisaalta vain pienen hetken kuitenkin. Mutta jos nyt tosiaan satsataan tunnelin kunnostukseen, niin voisi toivoa sinne tulevan toimivat wc-palvelut ja miksei pienimuotoinen kahvilakin olisi kiva...
Anonyymi
"kameravalvonta, joka toteutetaan uusitulla asemalla ilkivallan ehkäisemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi."

Tämä.

Kiitoksin.
nimenomaan
Suunnitelmia on olemassa aina enemmän kuin mitä toteutettu - kaikkea kun ei vaan saada kerralla kun ei ole varaa. (Miten kauan kesti saada meluaitaa Veikkolaan? Ja nytkin se tulee vain osittain...)

Lidl:n alikulku piti alunalkaen olla Kuusalan kentän ja silloisen S-raudan takaa kulkeva yhteys. Siitä sitten siirryttiin Lidl:n luokse jossain raossa. Joten olkoot kunta miten saamaton kuin tahansa, kuten katsot "herätys" niin alikulun rtakentaminen odottaa nyt koska odotetaan hallituksen, eli ELY-keskuksen, rahallista sitoutumista hankkeeseen.
Jerri Kämpe-Hellenius
Kuseminen joka paikkaan vain osoittaa alkukantaisuutemme, tässä asiassa on turha haukkua koiria, samojen käytöstapojen omaavia ollaan koirien kanssa, kissatkin ovat siisteimpiä.
Se alikulku Lidlin kohdalla on ollut kunnassa suunnitteilla julkisestikin ainakin 20v (Lidl tuli v.2004), joten helposti on todettavissa että nimenomaan kunnan osalta on ollut toimettomuutta, valtio ei jarruta tällaista hanketta noin kauan.
herätys
Mitä järkeä on käyttää tuollaista rahasummaa tuon alueen duunaamiseen? Sillä sitähän tuo vain on. Pintaremonttia jota on tehty jo muutamia kertoja ja mikään ei ole muuttunut tai parantunut. Sama sotkeminen ja nurkiin sekä hisseihin kyseinen on jatkunut vuodesta toiseen. Lisäksi kunta ei millään tavalla huolehdi tuon alueen päivittäisestä siivoamisesta. Vessoja tuolle alueella jos rakennetaan voi vain arvata miten järkyttävässä kunnossa ne tulee olemaan ja mikä hajuhaitta niistä tulee.
Täysin turhaa touhua
Tuo WC-tilojen puute onkin ollut ja on edelleenkin suurin ongelma aseman alueella ja varmaan myös osasyynä alikulkutunnelin turmeltumiseen huonojen käytösten takia. Voisiko näinollen kuvitella WC:n olevan ihmisen perustarve niin kotona kuin yleisilläkin alueilla?
Kustaa
Hyvä että tulee kamerat. Toivottavasti valvonta pelaa eikä tunnelia heti sotketa.
Olikin ankea
Hieno juttu, että rempataan. Kun vielä keksittäisiin keino, jolla junat saataisiin pysähtymään aseman kohdalle eikä nykymalliin kauas portaista, elämä hymyilisi entistä aurinkoisemmin.
Junamatkustaja
Eikö pitäis rakentaa samalla WC tilat niin loppuisi tuo kuseminen tunneliin. Ihme matkakeskus jossa ei ole yleisövessa.
Eikö vai mitä ?
Lidl:n takainen alikulku tulee heti kun valtio antaa rahat hankkeelle.
Sopimuksen mukaisesti niin valtio maksaa osan alikulun rakentamistöistä (asemalaiturit ym). Nyt valitettavasti vaan joudutaan odottamaan että valtio varaa budjettiinsa mainitut rahat.
Jerri Kämpe-Hellenius
Toivotaan että kunta tulavaisuudessa hoitaisi siivouksen paremmin kuin nykysin.
2 kertaa vuodessa , Kun pitäisi olla vähintään 2 kertaa kuukaudessa.
Ja tärkein on että töhryt siivotaan heti.
Kirkkonummelainen
Hienoa että korjautöihin on ryhdytty, toivottavasti saisi olla rauhassa japorukka tajuaisi käyttää vessoja tunnelin sijaan. Hienoa myös kun tuo vieressä oleva risteys on saatu toimivaksi ja suojatie Prisman suuntaan näkyviin.
Anonyymi
Yleensä nämä remontit kestää kaksi vuotta.
näi nopeasti
Nyt olisi ollut poikaa jos tuo uusi alikulku Lidlin nurkalla olisi tehty. Silloin olisi voinut sulkea koko tunneli ja työ olisi valmis jo muutamassa kuukaudessa. Mutta Kirkkonummella odotetaan huomista jos ehkä silloin olisi halvempi rakentaa. Ihmettelen suuresti kun Hagelberg myllää koko parkkipaikka uusiki mutta samalla ei voinut uutta alikulkua tehdä. Sitten kun tuo työ on valmis niin revitään taas p-paikka auki kun tunnelityö joskus tehdään.
Eikö todellakaan kunnassa ole mitään järkeä suunnittelussa?
Verorahojen tuhlausta.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx