(21) kommenttia

Kirkkonummen sotkuisimman yleisen tilan remontti alkoi vihdoin − meluisaa purkutyötä tehdään välillä yöllä

Kirkkonummen juna-aseman ilme pitäisi olla ensi keväänä ihan toista luokkaa kuin nyt.

Kirkkonummen rautatieaseman alikulkutunnelin remontti on viimeinen saatu alkuun. Vuosia suunniteltu korjaustyö jatkuu ensi kevääseen saakka.

Hyvin ikävännäköisessä kunnossa oleva alikulkutunneli ja raput asemalaitureille saavat uudet pinnat sekä suojarakennusten lasit, katot ja hissit uusitaan.

Urakan hoitaa Destia Oy, joka aloitti töiden valmistelun tällä viikolla. Työmaapäällikkö Lasse Dahl kertoo, että purkutöihin päästään lähipäivinä.

Betonirakenteiden piikkausta ja rakenteiden purkamista riittää kesän loppupuoli. Purkutyö on välillä aika meluistakin.

− Työt pyritään tekemään normaalisti arkisin päiväsaikaan, mutta osa työvaiheista joudutaan toteuttamaan radalla. Junaliikenteen takia töitä tehdään jonkin verran myös öisin, Dahl sanoo.

Koko urakan ajan jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan alikulkutunnelin läpi ja asemalaitureille normaalisti, eikä kulkuväyliä suljeta missään vaiheessa. Työmaa-alue rajataan aidoilla.

Asemalle ei rakenneta varsinaisesti mitään uutta, kaikki nykyiset rakenteet pysyvät paikoillaan, mutta jokainen neliö pinnoista uusitaan.

Myös valaistus asemalle asennetaan kokonaan uusiksi, ja kaapeloinnilla mahdollistetaan kameravalvonta, joka toteutetaan uusitulla asemalla ilkivallan ehkäisemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi.

Urakkasopimuksen mukaan remontti pitäisi olla valmis ensi toukokuun loppuun mennessä.

Työt pyritään saamaan Dahlin mukaan valmiiksi jo ennen kevättä ja pitkälle jo tämän vuoden puolella. Paljon riippuu kuitenkin siitä, millainen talvi on tulossa ja kuinka esimerkiksi maalaustöitä saadaan tehtyä.

Destian urakka on arvoltaan hieman yli miljoonaa euroa, josta valtio eli Liikennevirasto maksaa runsaat 600 000 euroa ja kunta loput.

Hankkeeseen on varattu rahaa yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa.

> Juna-aseman saneeraus alkaa vihdoinkin − jatkossa pyritään varmistamaan, että tunneli pysyy siistinä (Viisykkönen 16.3.) 

(21) kommenttia

Kommentit (21)

Sivut

Tunnelin lähistölle kannattaisi rakentaa paikka jossa voisi käydä tarpeillaan, ainakin ykkösellä. Halvimmalla pääsee ns. "kusiputkella". Olen käyttänyt ja hyväksi todennut. Naisten malleja ei taida olla?
https://www.google.fi/search?biw=1536&bih=727&tbm=isch&sa=1&ei=awBDW47NMMeJmwWo4qGYBg&q=%22kiinalainen+kranaatinheitin%22&oq=%22kiinalainen+kranaatinheitin%22&gs_l=img.3...19499.24030.0.25112.2.2.0.0.0.0.184.251.1j1.2.0....0...1c..64.img..0.0.0....0.72xaPFcwob8#imgrc=m4eK7XHKFhB3sM:
Linkissä kuva
Tervetullut uutinen, ainakin raiteilla matkustaville...
Staffan
Kahvila ei tulisi menestymään tuolla, mutta ruiskujenvaihtopisteelle olisi jonot.
kierrän kaukaa
Erittäin hyvä uutinen, tuo alikulkutunneli onkin ollut modernisoinnin tarpeessa. EI omasta mielestäni missään nimessä rahan tuhlaamista. Kameravalvonnan myötä spraymaalaustiimitkin saadaan varmasti kuriin. Antaa heti huonon vaikutelman Kirkkonummelle junalla tulevalle jos paikat ovat sotkuisia. Myös valaistuksen uusiminen antaa varmasti tilalle raikkaamman olemuksen.
Doctor Jones
Anonyymille: pienimuotoinen kahvila tunneliin? Oletko tosissasi? et taida käyttää kyseistä tunnelia koska kuka siellä kävisi jos tunnelin toisessa päässä on upea Rosta kahvila ja toisessa päässä R-kioski mistä saa sumpit mukaan.
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx