(1) kommentti

Kirkkonummen salibandyvientiä – Teppo ja Atte pelaavat ensi kesän USA:ssa liigasarjassa

Teppo Salo ja Atte Silvennoinen

Kirkkonummelaislähtöistä salibandyn tietotaitoa viedään ensi kesäksi rapakon taakse Yhdysvaltoihin. Salibandy on uusi laji USA:ssa, siksi suomalaispelaajilla on tilausta.

Kirkkonummelaislähtöiset salibandypelaajat Teppo Salo ja Atte Silvennoinen lähtevät edustamaan Fort Worth Jaguars -seuraa uuteen NAFL-liigaan.

Seura pelaa Dallasin kupeessa Teksasissa. Sieltä joukkue matkustaa muille turnauspaikkakunnille muun muassa Los Angelesiin, Chicagoon ja Clevelandiin.

Pelaamisen ohella kaksikolla on tavoitteena jakaa suomalaista salibandyosaamista ja nähdä isoa maailmaa.

– Olin marraskuussa juoksulenkillä ja kuuntelin KalloCastia, jossa oli juttua Amerikkaan perustetusta salibandyliiga NAFL:sta. Siitä idea syntyi, kertoo Silvennoinen.

Hän otti asian puheeksi ystävänsä Salon kanssa. Salo innostui heti, ja kaksikko lähetti sähköpostia liigaan, josta kolme seuraa otti yhteyttä.

Fort Worth Jaguarsiin Salo ja Silvennoinen päätyivät osin senkin takia, että joukkueen valmentajaksi lähtee Espoon Westend Indiansista Joel Ekroos.

Salo on pelannut kuluneen kauden Indiansissa ja on lähtöisin Kirkkonummen Rangersista. Silvennoinen pelasi päättyneen kauden Rangersissa.

Salo on ensimmäinen F-liigan pelaaja NAFL:ssä. Suomen lisäksi pelaajia on tulossa useista Euroopan maista. Lisäksi liigaan on lähdössä kaksi suomalaista tuomaria.

− Totta kai tavoitteena on voittaa liigan ensimmäinen mestaruus. Se on osa amerikkalaista salibandyhistoriaa ja voi poikia tulevaisuudessa erilaisia mahdollisuuksia lajin parissa, pohtii Silvennoinen.

− Matkaan lähdetään hakemaan kokemuksia. Sarjan taso ei varmaankaan ole vielä kovin korkea. Reissussa on mahdollisuus myös nähdä erilaisia kaupunkeja ja kohentaa kielitaitoa, jatkaa Salo.

NAFL-liigaa pelataan USA:ssa kesäaikaan, jolloin salibandysarjat Euroopassa ovat tauolla. Näin eurooppalaispelaajille avautuu mahdollisuus pelaamiseen USA:n kaukaloissa.

Vastaavasti USA:ssa ovat tauolla muun muassa koripallo- ja muutkin sisäpelisarjat. Näin uudelle lajille löytyy salitilaa.

Eri lähteiden mukaan USA:ssa on noin 300 rekisteröityä salibandypelaajaa. Maa on mukana joulukuussa Helsingissä pelattavissa MM-kisoissa samoin kuin Kanada, mihin NAFL myös aikoo laajentaa liigaansa.

- Tänä vuonna mukana on neljä joukkuetta. Vuoden kuluttua on tarkoitus, että sarjassa on jo kahdeksan joukkuetta. Innostus tuntuu olevan kova ja lajiin panostetaan isosti paikallisesti, kertoo Silvennoinen.

Ihan ilmaista maailmanvalloitus ei kuitenkaan ole. Matkat ja majoitukset sekä muut kulut pelaajat maksavat itse.

Salo ja Silvennoinen ovat laskeneet kuuden viikon pelireissulle hintalapuksi noin 3 000 euroa per pelaaja. Kustannuksia kattamaan kaksikko on tehnyt yhteistyösopimuksia.

Yhteistyökumppaneidensa kanssa Salo ja Silvennoinen ovat perustaneet Instagram-tilin, joka löytyy nimellä @naflventures.

NAFL-liigan otteluja voi seurata Divarista tutun Solidsportin kautta.

Pelaajasopimukset on allekirjoitettu, lennot ja majoitukset on varattu. Kaikki on siis valmista. Pieni, eikä ihan pienikään, uhka taustalla vielä väikkyy ja se on koronapandemia.

− Ihan viimeinen takaraja on 15. toukokuuta. Siihen mennessä pitää olla selvää, onnistuuko matkustaminen, jännittävät Salo ja Silvennoinen.

TEKSTI Mikko Karlsson

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Ihan hyvä, amerikkalaiset ovat senverran sekalaista väkeä jotta voivat hyvinkin höynähtää moiseen pallon pyörittelyyn.....
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä