(19) kommenttia

Kirkkonummen Rosso ja pub sulkevat ovensa − VBO: Toiminta on ollut pitkään kannattamatonta

Rosso ja samassa yhteydessä toimiva pub sulkevat lopullisesti ovensa. Ravintolalla on ollut kesäisin terassi torilla.

Osuuskauppa Varuboden-Osla sulkee tämän viikon jälkeen ravintolansa Kirkkonummen torin laidalla. Samassa kiinteistössä on ollut vuosikymmenet ravintolatoimintaa.

VBO sai yt-nevottelut päätökseen tiistaina. Rossossa ja Varella Pubissa on ollut kymmenisen vakituista työntekijää. Halukkaille on VBO:n mukaan tarjottu töitä osuuskaupan muista yksiköistä.

Toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku VBO:lta kertoo, että ravintolan toiminta on ollut tappiolista jo vuosia.

− Ravintola on mennyt aikanaan hyvin, mutta kannattavuus on pikkuhiljaa hiipunut. Torin alue on hiljentynyt vähitellen ja näyttää, että pääkaupunkiseudun ravintolatarjonta houkuttelee yhä enemmän myös kirkkonummelaisia, Ala-Huikku arvelee.

VBO:lla ei ole tällä haavaa käyttöä tyhjäksi jäävälle ravintolatilalle. Tilojen vuokraamisesta voidaan Ala-Huikun mukaan keskustella, jos kiinnostuneita on.

Koko kiinteistö on tarkoitus lähivuosina purkaa ja rakentaa tilalle uudisrakennus. Suunnittelu on aloitettu. (Lue: Viisykkönen 9.11.2017)

Varuboden-Oslalla on Kirkkonummella tällä hetkellä ravintolatoimintaa vain Prismassa, jossa on Hesburger ja kahvila. Osuuskaupan lähin ravintola on Pickalan ABC:llä.

− Meillä ei ole Kirkkonummella nyt mitään suunnitelmia uudesta ravintolasta, mutta aktiivisesti seuraamme, jos jossain voisi olla mahdollisuuksia liiketoiminnalle.

Torin varrella on ollut ravintolatoimintaa 1970-luvulla valmistuneessa liiketalossa koko ajan. Aikanaan toisessa kerroksessa toiminut Varella eli keskustan ykkösmenomesta. 

Kirkkonummen keskustassa on tänä vuonna lopettanut Pizzeria Dennis ja intialaisravintola Shiva. Denniksen paikalle avautui uusi pitseria.

> Kirkkonummen ulkopuolellakin tunnettu intialainen ravintola lopetti − uutta yrittäjää kuitenkin etsitään

> Tunnettu pizzeria lopetti vuosien yrittämisen jälkeen − "Kirkkonummelta ei kerta kaikkiaan löytynyt tarpeeksi asiakkaita"

> Toriparkista valmistui suunnitelma − torin alle noin 100 autopaikkaa, varovainen hinta-arvio yli 6 milj. €

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

Rossoa tulee ikävä, erityisesti sen ystävällisiä tarjoilijoita ja hyvää ruokaa.Aina on ollut porukkaa kun sentään aika usein käyty syömässä!Harmi.Toinen keskustan ravintola ei ole tavisten paikka.
Asiakasomistaja jolta ei kysytty
Harmillista, ei taida olla enään yhtään kunnon ruokailupaikkaa kylällä. Paikalliset pitseriat kannattaa kiertää tosi kaukaa, mutta joku hyvä hodaripaikka olisi tosi tervetullutta:)
Timi
Torin paikka ei ole missään nimessä kirsikan pihassa
anonyymi
Rosso oli kiva paikka, kaikille perheestä löytyi listalta jotain mieleistä. Ikävä tulee, jatkossakin käytän Kirkkonummelaisia ravintoloita.
Tomppa
Ei mikään yksi iso kauppakeskus, jossa sitten on kaikkien käytävä, ole mikään ratkaisu.
Siitä tulee tiettyjen porukoiden hengailupaikka ja olohuone.
Ei esimerkiksi Karjaalla tai Tammisaarella ole yhtäkään isoa kauppakeskusta ja hyvin siellä viihdytään ja palveluja on laidasta laitaan.
Kohta tulee kunnan virkamiesten ja politikoiden opintomatkoilta saadut ideat toteutukseen, vai ovatko hukkareissuja.
katsokaa ympärillenne

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx