(7) kommenttia

Kirkkonummen rikosmäärissä reipasta kasvua – varsinkin kesä on ollut poliisille hyvin kiireinen

Alkuvuosi on lisännyt poliisin hälytystehtäviä huomattavasti verrattuna viime vuoden vastaavaan. Kirkkonummen poliisilla oli hälytystehtäviä lähes 3 800 ja kasvua lukumäärässä 26 prosenttia.

Myös rikosten määrä on lisääntynyt vuodentakaisesta huomattavasti. Kirkkonummella poliisi kirjasi tammi-kesäkuussa 1 900 rikosta.

Määrässä on kasvua noin 27 prosenttia viime vuoden alkuvuoteen verrattuna. Koko Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella kasvuprosentti oli noin 11.

−Kesä on ollut hätäkeskuksen välittämien tehtävien osalta varsin kiireinen. Häiriökäyttäytymiseen liittyvien tehtävien määrä verrattuna edellisen vuoden kesään on noussut Länsi-Uudenmaalla 31 prosenttia, kertoo poliisipäällikkö Timo Saarinen.

Selkeää syytä poliisin tehtävämääriin ei osata varmuudella sanoa, mutta mitä todennäköisimmin koronatilanteella on iso vaikutuksensa.

Kirkkonummella kirjattiin alkuvuonna 648 omaisuusrikosta. Kasvua vuodentakaiseen on noin neljännes ja selvästi enemmän kuin koko Länsi-Uudellamaalla.

Varkauksia tuli Kirkkonummella poliisi tietoon 232, ja siinä on kasvua yli 60 prosenttia.

Luvatta tunkeutumis -rikoslajissa oli lisäystä yli 70 prosenttia ja tapauksia Kirkkonummella 127. Luvussa on mukana muun muassa asuntovarkauksia.

Sen sijaan väkivaltarikoksissa on ollut huomattavaa vähentymistä. Niitä kirjattiin puolessa vuodessa 96, laskua viime vuoteen verrattuna on noin 23 prosenttia.

Seksuaalirikoksia on poliisin tilastoon kirjattu Kirkkonummella 9 tapausta. Viime vuoden vastaavana aikana lukumäärä oli 36.

Raiskauksia tuli tietoon 1, kun taas vuosi sitten määrä oli 23. Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttörikoksia tuli poliisitutkintaan 7 tapausta (viime vuonna 15).

Huumausainerikosten lukumäärä nousi huomattavasti 41:stä 75:een.

Kirkkonummella rikoslakirikosten selvitysprosentti oli alkuvuonna noin 55. Parannusta oli vuodentakaiseen 7,4 prosenttia.

> Liikennerikokset ja erityisesti törkeät vaarantamiset lisääntyivät Kirkkonummella voimakkaasti

> Poliisin tilastot synkkenivät viime vuonna Kirkkonummella – rikosten määrät lähtivät kasvuun (Viisykkönen 7.2.)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Ja Masalan hörhötsinne minne kuuluukin. Kumma ettei mitään tapahdu vaikka viranomaisetkin tietää keitä ovat...
Ihmettelijä
Juuri näin kovan linjan kannalla minäkin. Auto tuomittaisiin valtiolle rattiksilta, eiköhän sekin vähän rajoittaisi ajoja! Turha syyttää yhteiskuntaa, ihminen itse tekee valintansa.
Linnaa vaan
Mitä enemmän kuntaan haalitaan tulonsiirtojen varassa eläviä sitä enemmän kasvaa huumeiden käyttö. Nuorille pitää saada töitä ja elämään muitakin tavoitteita kuin näköalattomuutta.
Semmoista
Kunnon tuomiot vähentävät uusimisriskiä. Lievä ratti 10 vuotta ehdotonta, törkeä ratti 20 vuotta ehdotonta. Lisäksi kaikki tuomiot pitäisi istua päivästä päivään ilman tukkualennuksia, kuten jenkeissä. Siellä ammattimies saa helposti yli 300 vuotta istumista. Olen valmis maksamaan enemmän veroja, jos kunnon tuomioita aletaan jakamaan.
kovan linjan kannalla
Sitä kokeiltiin jo kerran. Ei toiminut.
...
Kirkkonummellako rikoksia? No ei kai nyt sentään. Eihän tästä ole edes kovin kauaa aikaa kun lehdissä kirjoiteltiin kuinka rikokset ovat kirkkonummella vähentyneet merkittävästi. Eikö niin olekaan?

Ja mitä tulee huumeisiin, sehän on kirkkonummella täysin avointa touhua. Johan täällä kaikki tietävät missä niitä ihan avoimesti myydään ja käytetään. Joka paikastahan löytyy ruiskuja ja neuloja. Ja jollei syytettäisiin rasismista voisi myös sanoa ääneen ketkä niitä huumeita kylälle tulee myymään.
Rapanummi ei ole kuuma kunta vaikka kuinka sitä yritetään
Ei yhtään yllätä tuo huumausainerikosten kasvu, Suomessa aivan liian lepsu suhtautuminen huumeisiin ja päihteisiin yleensäkin. Suuri osa rikoksista ja kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksissa johtuu nimenomaan viinasta ja huumeista! Kyllä kelpaisi Suomessa elellä, kun aineet kiellettäisiin.
Päihteetön.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx