(4) kommenttia

Kirkkonummen perusturvajohtaja valittiin valmistelemaan uutta sote-aluetta

Jaana Koskela

Kirkkonummen vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela on valittu uuteen määräaikaiseen virkaan. Koskela ryhtyy valmistelemaan kokopäivätoimisesti uutta hyvinvointialuetta.

Runsaan vuoden kuluttua aloittavan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmisteluun on valittu 10 viranhaltijaa. Viimeisimmät valinnat tehtiin keskiviikkona.

Valmistelujohtajat on valittu määräaikaisiksi ensi vuoden loppuun saakka. Koskela vastaa hyvinvointialueen valmistelussa Yhteiset palvelut ja integraatio -tehtäväalueesta.

Uuden hyvinvointialueen organisaatio päätettiin lopullisesti ensi vuoden puolella sen jälkeen, kun tammikuun aluevaalit on käyty ja uusi aluevaltuusto on valittu.

Koskela on toiminut Kirkkonummen vt-perusturvajohtajana lähes neljä vuotta siitä lähtien, kun edellinen viranhaltija Liisa Ståhle jäi eläkkeelle.

Hyvinvointialueen valmistelujohtajaksi valittiin keskiviikon kokouksessa myös Jorma Haapanen, joka on tuttu nimi Kirkkonummelta. Hän on ollut Kirkkonummen kunnallispolitiikassa mukana kokoomuksen riveissä.

Haapanen toimii tätä nykyä Kymenlaakson sote-alueen ostopalvelujohtajana. Uudessa tehtävässä Länsi-Uudellamaalla Haapasen vastuulla ovat ikääntyneiden palvelut.

Hän oli vuosi sitten loppusuoralla, kun Espoon kaupungin uutta perusturvajohtajaa valittiin.

Virkaan valittiin Sanna Svahn, joka on tällä hetkellä keskeisin viranhaltija valmistemassa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta.

Käytännön valmistelun hoitaa Espoon kaupunki. Svahn on puheenjohtajana väliaikaisessa valmisteluelimessä, joka puolestaan on valinnut määräaikaiset viranhaltijat.

Määräaikaisten valmistelujohtajien palkka on 8 200 euroa kuussa ja puhelinetu.

Uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1.1.2023. Silloin kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä henkilöstö siirtyvät uuden hallinnon alaisuuteen. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin kuntauudistus Suomessa.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu 10 kuntaa, joissa on yhteensä noin 480 000 asukasta.

Aluevaalit pidetään ensi tammikuun 23. päivänä.

 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Ei uskalla kuvitellakaan kuinka paljon tuo himmeli tulee maksamaan.Taas yksi byrokratian porras lisää ja kavereille kovapalkkaiset virat.
Ei ymmärrä.
Hyvästä palkasta menee puolet veroa.
Palkka 8000 €, käteen 4100 €. Varsinaisten verojen jälkeen maksetaan vielä sairausvakuutus-, työttömyys- ja eläkemaksut. Hyvillä tuloilla nekin ovat isoja.
Toiset pystyvät ottamaan 'palkan' pääomatuloina, jolloin verotus on huomattavasti kevyempää.
Veroprogressio
Onnea Jaana! Olet varmasti oikea henkilö tuohonkin tehtävään!
JM
Onhan palkka. Toivottavasti ovat tehokkaita.
Yhteiskunnan rahoilla leikitään...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä